Draco Reacredință

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Jump to navigation Jump to search
Draco Reacredință
Draco Malfoy fanart - Cor-Sa.jpg
Apariții
Creat de J. K. Rowling  Modificați la Wikidata
Serial Harry Potter  Modificați la Wikidata
Profil
Sexul bărbat[*]  Modificați la Wikidata
Data nașterii   Modificați la Wikidata
Univers fictiv Harry Potter universe[*]  Modificați la Wikidata
Relații
Părinți Lucius Malfoy  Modificați la Wikidata
Narcissa Malfoy[*]  Modificați la Wikidata
Soț sau soție Astoria Greengrass[*]  Modificați la Wikidata
Copii Scorpius Malfoy[*]  Modificați la Wikidata

Draco Malfoy (Reacredinta) este un personaj fictiv din seria Harry Potter a scriitoarei J.K. Rowling. Este un student viperin în același an cu Harry Potter, și apare cel mai frecvent dintre toți studenții casei sale. Este însoțit de obicei de cei doi prieteni ai săi de o inteligență redusă, Vincent Crabbe și Gregory Goyle. Este singurul copil al lui Lucius și al Narcissei Malfoy (Reacredinta). În ecranizările cărților este interpretat de actorul Tom Felton.

Descriere[modificare | modificare sursă]

Draco este un băiat înalt, blond, cu ochi albastrii si sânge pur . Draco Malfoy este dușmanul de moarte al lui Harry Potter. Face parte din Casa Viperinilor, iar tatăl lui, care lucrează la Ministerul Magiei, a fost unul dintre adepții Lordului Voldemort. Cu orice nu îi place la Hogwarts, Draco ia legătura cu tatăl său, Lucius Malfoy și acesta îi spune ministrului. Este un lăudăros care ar face orice numai ca Dumbledore și Harry Potter să fie îndepărtați. Nu este silitor la ore, însă, la orele de poțiuni este favorizat de profesorul lui preferat, Severus Plesneală. De multe ori, prin lauda lui, a suportat multe pedepse și s-a dovedit că numai gura e de el. Este însoțit tot timpul de gorilele lui, Crabbe și Goyle. Oricine încearcă să-l atingă, se alege cu rupturi de oase.

Pozaciothp.JPG  Acest articol despre lumea lui Harry Potter este un ciot. Puteți ajuta Wikipedia prin completarea lui.


Draco Malfoy este nepotul lui Bellatrix Lestrange care este sora Narcissei Malfoy. In prima parte din cartea 7 îl dezarmează pe Dumbledore și ceea ce arata ca pentru scurt timp el este deținătorul baghetei de soc .Draco este un băiat popular mai ales in casa Slytherin . El se dovedește la sfârșit ca este bun ,salvat de Harry Potter.El s-a împotrivit Lordului Voldemort plecând după cu părinții lui sătui de atâta răutate și crime. Deci Draco este bun se mai vede și in 7 când Harry e deformat și spune ca nu îl cunoaște.

Familie Tatăl sau este Lucius Malfoy, un bărbat înalt cu părul lung și blond platinat Mama lui este Narcissa Malfoy, o femeie blânda și iubitoare. Este singurul fiu al Narcissei și Lucius Malfoy Mătușa materna: Bellatrix Lanstrage