Draco Reacredință

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Salt la: Navigare, căutare
Draco Reacredință
Draco Malfoy fanart - Cor-Sa.jpg
Apariții
Creat de J. K. Rowling  Modificați la Wikidata
Serial Harry Potter  Modificați la Wikidata
Profil
Sexul bărbat[*]  Modificați la Wikidata
Data nașterii   Modificați la Wikidata
Univers fictiv Harry Potter universe[*]  Modificați la Wikidata
Relații
Părinți Lucius Malfoy  Modificați la Wikidata
Narcissa Malfoy[*]  Modificați la Wikidata
Soț sau soție Astoria Greengrass[*]  Modificați la Wikidata
Copii Scorpius Malfoy[*]  Modificați la Wikidata

Draco Reacredință este un personaj fictiv din seria Harry Potter a romancierei J.K. Rowling. Este un student viperin în același an cu Harry Potter, și apare cel mai frecvent dintre toți studenții casei sale. Este însoțit de obicei de cei doi prieteni ai săi de o inteligență redusă, Vincent Crabbe și Gregory Goyle. Este singurul copil al lui Lucius și al Narcissei Reacredință. În ecranizările cărților este interpretat de actorul Tom Felton. Este casatorit cu Astoria Greengrass, o fosta eleva de la Hogwarts din anul sau de la aceeasi casa, Slytherin.

Descriere[modificare | modificare sursă]

Draco este un băiat înalt, blond, cu ochi gri și reci. Draco Reacredință este dușmanul de moarte al lui Harry Potter. Face parte din Casa Viperinilor, iar tatăl lui, care lucrează la Ministerul Magiei, a fost unul dintre adepții lui Cap-de-Mort. Cu orice nu îi place la Hogwarts, Draco ia legătura cu tatăl său, Lucius Reacredință și acesta îi spune ministrului. Este un lăudăros care ar face orice numai ca Dumbledore și Harry Potter să fie îndepărtați. Nu este silitor la ore, însă, la orele de poțiuni este favorizat de profesorul lui preferat, Severus Plesneală. De multe ori, prin lauda lui, a suportat multe pedepse și s-a dovedit că numai gura e de el. Este însoțit tot timpul de gorilele lui, Crabbe și Goyle. Oricine încearcă să-l atingă, se alege cu rupturi de oase.

Pozaciothp.JPG  Acest articol despre lumea lui Harry Potter este un ciot. Puteți ajuta Wikipedia prin completarea lui.

Draco Malfoy ( reacredinta ) este nepotul lui Bellatrix Lestrange care este sora lui Cissy Malfoy. Draco in cartea 7 prima parte il dezarmeaza pe Dumbledore si ceea ce arata ca pentru scurt timp el este detinatoru baghetei de soc .Draco este un baiat popular ( dupa parerea mea super dragut :)) ) mai ales in casa Slytherin . El se dovedeste la sfarsit ca este bun salvat de Harry Potter si sa impotrivit lordului Voldermort plecand dupa cu parintii lui satui de atata rautate si crime. Deci Draco este bun se mai vede si in 7 cand Harry e deformat si spune ca nu il cunoaste.

Familie Tatăl sau este Lucius Malfoy, un bărbat înalt cu părul lung și blond-alb Mama lui este Narcissa Malfoy, o femeie blânda și iubitoare. Este singurul fiu al lui Narcissa Malfoy și Lucius Mătușa materna: Bellatrix (Black)