Draco Reacredință

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Draco Malfoy
Apariții
Creat deJ. K. Rowling  Modificați la Wikidata
Jucat deTom Felton  Modificați la Wikidata
Apariții înHarry Potter
Harry Potter și Copilul Blestemat
Harry Potter  Modificați la Wikidata
Profil
Sexulbărbat[*]  Modificați la Wikidata
Data nașterii  Modificați la Wikidata
Ocupațiestudent[*]
jucător de quidditch[*]  Modificați la Wikidata
Univers fictivUniversul Harry Potter[*]  Modificați la Wikidata
Relații
PărințiLucius Malfoy  Modificați la Wikidata
Narcissa Malfoy[*][[Narcissa Malfoy (fictional character of the Harry Potter series)|​]]  Modificați la Wikidata
Soț sau soțieMarion Díaz[*][[Marion Díaz (fictional character from Harry Potter)|​]]  Modificați la Wikidata
CopiiScorpius Malfoy[*][[Scorpius Malfoy (fictional Harry Potter character)|​]]  Modificați la Wikidata

Draco Reacredință (engleză: Draco Malfoy) este un personaj fictiv din seria Harry Potter a scriitoarei J.K. Rowling. Este un student slytherin în același an cu Harry Potter, și apare cel mai frecvent dintre toți studenții casei sale. Este însoțit de obicei de cei doi prieteni ai săi de o inteligență redusă, Vincent Crabbe și Gregory Goyle. Este singurul copil al lui Lucius Malfoy și al Narcissa Malfoy. În ecranizările cărților este interpretat de actorul Tom Felton.

Descriere[modificare | modificare sursă]

Draco Malfoy este un băiat înalt, blond, cu ochi albastri si sânge pur. Face parte din Casa Slytherin, iar tatăl lui, care lucrează la Ministerul Magiei, a fost unul dintre adepții Lordului Voldemort. Cu orice nu îi place la Hogwarts, Draco Malfoy ia legătura cu tatăl său, Lucius Malfoy și acesta îi spune ministrului. Este un lăudăros care ar face orice numai ca Albus Dumbledore și Harry Potter să fie îndepărtați. Nu este silitor la ore, însă, la orele de poțiuni este favorizat de profesorul lui preferat, Severus Snape. De multe ori, prin lauda lui, a suportat multe pedepse și s-a dovedit că numai gura e de el. Este însoțit tot timpul de gorilele lui, Vincent Crabbe și Gregory Goyle. Oricine încearcă să-l atingă, se alege cu rupturi de oase.

Draco Malfoy este nepotul lui Bellatrix Lestrange care este sora Narcissei Malfoy. În ultima parte din cartea 6 îl dezarmează pe Albus Dumbledore, ceea ce arata ca pentru scurt timp el este deținătorul baghetei de soc. Draco Malfoy este un băiat popular mai ales în Casa Slytherin. El se dovedește la sfârșit ca este bun, salvat de Harry Potter. El s-a împotrivit Lordului Voldemort plecând după cu părinții lui sătui de atâta răutate și crime. Draco Malfoy deveni un băiat bun și va mai apărea și în partea 7 când Harry e deformat și îi va spune ca nu îl cunoaște.

Familie[modificare | modificare sursă]

Tatăl sau este Lucius Malfoy, un bărbat înalt cu părul lung și blond platinat. Mama lui este Narcissa Malfoy, o femeie blânda și iubitoare. Este singurul fiu al Narcissa Malfoy și Lucius Malfoy. Mătușa lui maternă fiind Bellatrix Lestrange.