Discuție Utilizator:Szepi

Conținutul paginii nu este suportat în alte limbi.
De la Wikipedia, enciclopedia liberă

Bun venit![modificare sursă]

Vă mulţumim că v-aţi înregistrat ca utilizator. Probabil că la început veţi avea multe nedumeriri şi întrebări: ce este Wikipedia, cum se modifică articolele, ce putem şi ce nu putem scrie în ele, şi aşa mai departe. Am pregătit o pagină de bun venit (←apăsaţi aici) pe care vă recomandăm s-o citiţi. De asemenea puteţi să ne întrebaţi la Cafenea. Nu vă fie teamă de greşeli, suntem aici pentru a vă ajuta.

În ce domenii aţi dori să contribuiţi? Poate să fie specialitatea dumneavoastră sau un domeniu pentru care aveţi o pasiune aparte. Aveţi la dispoziţie propria pagină de utilizator (vedeţi sus de tot unde scrie Szepi) în care să vă prezentaţi pe scurt dacă doriţi.

Ca să vă semnaţi simplu — doar în paginile de discuţii, nu şi în articole — scrieţi la sfârşitul mesajului patru tilde ~~~~ şi Wikipedia vi le va transforma automat în semnătură şi dată.

Vă aşteptăm cu primele contribuţii! - Anclation 21 septembrie 2006 14:32 (EEST)[răspunde]

Sursa/drepturile de autor ale imaginii Imagine:Destiny 2003 romana.JPG[modificare sursă]

Aţi trimis la Wikipedia imaginea Destiny 2003 romana.JPG fără a preciza provenienţa. Pe pagina imaginii nu se specifică cine a creat imaginea, astfel încât drepturile de autor sunt neclare. Dacă nu dumneavoastră aţi creat imaginea, trebuie să motivaţi drepturile de folosire ale imaginii pe Wikipedia şi să specificaţi care este sursa imaginii, de exemplu situl de internet de unde aţi copiat-o şi termenii de utilizare ai acelui sit. Găsiţi o listă a indicaţiilor de drepturi de autor la pagina Wikipedia:Formate drepturi de autor pentru imagini. Dacă nu veţi furniza informaţiile necesare în decurs de o săptămână, imaginea poate fi ştearsă fără alte avertizări prealabile.

Aceeaşi chestiune (lipsa informaţiilor asupra sursei) pentru imaginile:

De asemenea, cînd trimiteţi un fişier la Wikipedia vă rog să-i daţi un nume din care să se înţeleagă limpede subiectul, aşa cum aţi făcut la ultima imagine din lista de mai sus. Nume precum "ScanImage001" şi "Pict0007" pot să însemne orice. Aceste imagini trebuie reîncărcate la un titlu potrivit -- asta dacă se rezolvă problema drepturilor de autor. Toate cele bune. — AdiJapan  22 septembrie 2006 14:06 (EEST)[răspunde]

Mai mult, este greu să scrii „Această imagine a fost oferită domeniului public de către posesorul drepturilor de autor. Aceasta se aplică în toată lumea.” daca e vorba de coperta scanată a unei cărţi: drepturile de autor ale imaginii nu sunt deţinute (numai) de cel care a făcut scan-ul, ci de EDITURA care a publicat cartea - ar fi nevoie ca aceasta din urmă să renunţe la drepturile de autor.--Laur2ro 22 septembrie 2006 14:15 (EEST)[răspunde]

Domnule Cerin,[modificare sursă]

Prin faptul că ne-aţi spus cine sînteţi s-au rezolvat o mulţime de probleme, inclusiv cele de copyright.

Ca să vă răspund la mesaj, în primul rînd doresc să vă asigur că am fost întotdeauna, de la apariţia articolului Sorin Cerin, cît se poate de imparţial. Nu urmăresc să-mi bat joc de dumneavoastră, nici nu mi-a trecut prin minte aşa ceva! Doresc să avem articole obiective, care respectă întregul regulament de la Wikipedia. Nu ştiu dacă aţi urmărit discuţia pe marginea articolului, dar de cîte ori s-au spus lucruri urîte despre dumneavoastră eu m-am opus. La fel m-am opus atunci cînd nu era respectată politica enciclopediei noastre. Deci aş dori să mă consideraţi de partea dumneavoastră. La început mi-am petrecut o mulţime de timp căutînd informaţii pentru articol, introducînd legături spre iUniverse, România Liberă, Ziua, etc. Am dorit să păstrăm acest articol, chiar şi după cel în engleză a fost şters. Nu vă sînt duşman şi nu am nici un interes să vă denigrez.

Aş dori să mai clarific cîteva aspecte:

  • Aţi înţeles un pic greşit politica despre ceea ce poate conţine Wikipedia. Spuneţi "Wikipedia poate vorbi despre orice lucru care a fost publicat". De fapt Wikipedia poate prelua orice informaţie care a fost publicată. Concret, ca să vorbiţi despre o carte trebuie să preluaţi afirmaţii ale criticilor de specialitate. De exemplu contribuitorii de la Wikipedia nu-şi pot permite să comenteze poezia "Mai am un singur dor" ei înşişi. În schimb pot menţiona ce a spus G. Călinescu despre poezia aceasta. Ca să fie şi mai clar: la Wikipedia nu avem voie să creăm informaţie, ci doar s-o preluăm din surse de încredere. Crearea de informaţie trebuie s-o lăsăm pe seama specialiştilor recunoscuţi.
  • Poziţia dumneavoastră în această discuţie este una neplăcută, pentru că deşi sînteţi persoana care îl cunoaşte cel mai bine pe Sorin Cerin, ca şi contribuitor la Wikipedia regulile noastre vi se aplică identic, deci vă limitează posibilitatea de exprimare. De fapt la pagina Wikipedia:Articole biografice scrie clar: "scrierea unui articol autobiografic nu este recomandată". Vedeţi acolo detalii suplimentare.

În final aş dori să vă rog să aveţi încredere că nu vă vrem răul şi că, mai mult, dacă alţii vor încerca să facă modificări răutăcioase la articol noi îi vom opri. De asemenea vă rog ca atunci cînd vom avea nevoie de informaţii despre dumneavoastră (interviuri care vi s-au luat, date despre cărţi, etc.) să ne permiteţi să vă cerem ajutorul.

Îmi cer scuze dacă în dorinţa de a fi imparţial v-am rănit cu ceva. Toate cele bune! — AdiJapan  22 septembrie 2006 20:34 (EEST)[răspunde]

Versiuni noi ale imaginilor[modificare sursă]

Bună ziua şi mulţumesc pentru cedarea drepturilor de autor la acele imagini.

De fapt, pentru a înlocui imaginile nu aveţi nevoie de ajutorul unui administrator. Mergeţi la paginile acelor imagini pe care doriţi să le înlocuiţi şi găsiţi în partea de jos o legătură numită „Trimiteţi o versiune nouă a acestui fişier.” Apăsaţi pe ea şi veţi putea trimite versiunile corecte ale imaginilor. Succes. — AdiJapan  13 mai 2007 16:59 (EEST)[răspunde]

Nu ştergeţi[modificare sursă]

Vă rugăm să nu ştergeţi în mod nejustificat conţinutul paginilor de la Wikipedia, aşa cum aţi procedat la Sorin Cerin. O astfel de acţiune poate fi considerată vandalism.

  • Dacă pagina este un duplicat, vă rugăm să o redirectaţi către pagina potrivită.
  • Dacă pagina a fost vandalizată, vă rugăm să o readuceţi la ultima versiune valabilă.
  • Dacă găsiţi greşeli într-un articol, vă rugăm să îl modificaţi şi să îi corectaţi conţinutul.

Pentru teste folosiţi cutia cu nisip. Informaţii despre cum puteţi contribui la Wikipedia găsiţi la pagina de bun venit. Vă mulţumim. --goliath 5 octombrie 2007 10:44 (EEST)[răspunde]

Văd că sunteţi supărat pe mine şi în loc să-mi spuneţi asta direct mă acuzaţi pe alte pagini că îmi bat joc „de realizarile unor personalitati”. Poate am uitat eu, dar aţi putea să-mi arătaţi locul din articolul Sorin Cerin unde am adăugat un cuvânt jignitor la adresa dvs. astfel încât să puteţi spune că mi-am bătut joc de realizările dvs?

Articolul în starea aceasta [1] (nu am adăugat nici măcar un cuvânt, alţii l-au scris) era greu de citit şi în plus conţinea o mulţime de lucruri care nu pot fi verificate de cititori, o mulţime de aspecte în premieră, etc. Aruncaţi o privire pe politica wikipediei (nici aceasta nu este invenţia mea) şi veţi vedea că astfel de aspecte sunt interzise la wikipedia.

În ceea ce priveşte activitatea mea, e ca şi când ai întreba un poliţist de ce te-a oprit pentru că ai circulat pe roşu şi l-ai acuza că nu te respectă. Aşa cum nici poliţistul, atunci când treceţi pe roşu, nu vă ia în derâdere activitatea şi nu o pune la îndoială, doar aplică regulamentul, exact aşa am făcut şi eu. Dacă nu vă convin aspectele din politica wikipediei, care spun că este interzisă publicarea unor aspecte în premieră, fără citarea unor surse de încredere, puteţi să vă adresaţi wikimediei sau direct lui Jimbo Wales. Dacă sunt modificate aceste politici le voi respecta şi eu.

Revenind la activitatea dvs nu înţeleg de ce mă acuzaţi că nu vă respect munca (în paranteză fie spus am cuvinte de laudă pentru orice individ scriitor, istoric, filosof, pictor, muzician, etc care poate să-şi publice în afară lucrările sau să-şi expună propriile idei în cercuri internaţionale ori să concerteze în afară, etc) nu am spus nicio clipă că Sorin Cerin nu a scris acele cărţi, sau acele cărţi sunt îngrozitoare sau bune (nici nu aş putea spune aşa ceva din simplu motiv că nu le-am citit). Singura chestiune pe care am spus-o şi o spun şi acum este lipsa unor surse, pentru a funcţiona ca bibliografie în articolul de pe wikipedia. Căutând pe google am găsit un material din ziarul Ziua [2], conform căruia Ion Marin, editorul si coordonatorul Trilogiei spune: Sorin Cerin a intrat in aceasta carte in niste probleme fundamentale ale existentei. Nu este doar o pledoarie new-age, ci mult mai mult, ea se desfasoara pe mai multe planuri spatio-temporale, cu referiri filosofice si religioase tulburatoare. Acest scriitor a razbatut in strainatate fara nici o istorie literara in spate, cum au fost un Cioran, Eliade sau Ionesco, si ar trebui sa fim mandri de el", a spus la lansare editorul si coordonatorul cartii, Ion Marin.

Foloseşte dânsul sintagma scriitorul, probabil dânsul cunoaşte opera dvs şi vă numeşte scriitor, ce putem noi să facem să scriem altceva? Într-un final totul se reduce la surse, în rest pot să vă garantez că nu am nimic împotriva dvs sau a altuia, mai ales că aşa cum spunea editorul „a razbatut in strainatate” si nu oricum ci printr-o carte (sau mai multe). Cam asta e pe scurt chestiune din perspectiva mea şi vă rog nu încercaţi să aruncaţi pe mine responsabilitatea modului cum arată acel articol, nefiind scris de mine.

Eu vă propun altceva, mult mai simplu şi uşor de făcut. Rugaţi-l pe AdiJapan să pornească un sondaj pe tema includerii sau nu în categoria filosofi, la care să răspundă comunitatea ro.wikipedia (apropo pe en.wp lucrurile au fost tranşate în alt fel, iar un membru al comunităţii noastre a votat pozitiv dvs). Eu nu doar că nu o „să-mi arăt muşchii”, cum spuneaţi dvs, (nici nu am încercat vreodată, deşi era loc, vedeţi politica în privinţa ştergerilor repetate), nici măcar nu voi vota. Astfel veţi cu sufletul împăcat că nu eu am tras sforile şi nici că a fost decizia mea. Numai bine şi succes în continuare cu cărţile, indiferent de domeniul în care pot fi ele incluse, în literatură sau filosofie. -- Pixi discuţie 6 octombrie 2007 21:49 (EEST)[răspunde]