Discuție Utilizator:Romihaitza/Arhivă/2007/februarie

Conținutul paginii nu este suportat în alte limbi.
Adăugare subiect
De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Ultimul comentariu: acum 17 ani de Laur2ro în subiectul Salut

Bine aţi venit în arhiva de discuţii pentru utilizatorul Romihaitza.
Aici puteţi naviga cronologic prin mesajele scrise în pagina de discuţii a acestuia.
Atenţie! Nu trimiteţi mesaje noi în această arhivă pentru că cel mai probabil nu vor fi observate.

Does it mention any licenses? --Flominator 3 februarie 2007 20:09 (EET)

Revocare[modificare sursă]

Nu e nevoie de o procedură specială pentru revocarea în cazul expirării. Se depune o cerere la meta în care se face trimitere la pagina politicii respective. Politica înlocuieşte discuţiile şi consensul -- doar de-asta am făcut-o, nu? :-)

Pentru D.evil am depus eu cererea.

Am să trec totuşi la pagina politicii şi detalii despre modul de depunere a cererii, ca să nu fie neclarităţi. — AdiJapan  4 februarie 2007 05:30 (EET)Răspunde

MihaitzaBot[modificare sursă]

Salut,

Am o intrebare, de ce bot-ul tau considera ca legaturile catre world factbook sunt indisponibile??? De exemplu aici: [[Discuţie:Insulele Crozet]. Eu pot accesa link-ul respectiv tot timpul. Orioane -msg- 5 februarie 2007 14:19 (EET)Răspunde



Domnule administrator la pagina "Rebeliunea legionară şi pogromul de la Bucureşti" domnul Anclation şterge fără să citească şi găseşte tot felul de scuze, care mai de care mai penibile. Atuinci când un argument adus de domina sa petru a justifica diverse ştergeri a fost doborât, inventa altul. Redau mai jos un mesaj pus de mine pe pagina respectivă şi pe lista de discuţii:

Legionari au oprit pompieri şi nu le-au permis să stingă focul. Anchetatorul militar Vlădescu povesteşte ce a văzut cu ochii lui: "...Templu ardea ca o tortă imensă în centrul capitalei şi de jur împrejur dansau legionari un dans diabolic cântănd imnul lor şi împingeau în foc cu picioarele cizmuite trei evreice nenorocite, dezbrăcate complect care urlau de durere".


Textul de mai sus a fost preluat din:[modificare sursă]

[1]

Dar i s-au adus modificări importante pentru context. Astfel se scot cuvintele "tocurile ciubotelor" şi "femei" fiind înlocuite cu "picioarele cizumuite" şi respectiv "evreice". De ce oare? Răspuns: pentru a manipula şi falsifica; căci "ciubotă" nu prea sună milităreşte, a organizaţie paramilitară, iar doar "femei" nu dă bine, musai trebuiau să fie evreice. Iată şi articolul "original": „Templul spaniol semăna cu o torţă gigantică care lumina lugubru cerul capitalei. Legionarii dănţuiau drăceşte în bătaia focului, cântând aria «tinereţii legionare» în timp ce izbeau, în furia lor sălbatică, cu tocurile ciubotelor, trei femei despuiate, pentru a le da pradă flăcărilor. Nenorocitele victime, în dureroasa lor disperare, tăiau văzduhul cu urlete de sfâşietoare durere” . Ca să nu mai vorbesc de faptul că textul respectiv este dintr-un articol de ziar, mai precis din "Jurnalul de Dimineaţă" din 21 ianuarie 1946, articol ce reproduce declaraţiile date sub anchetă, pe vremea comuniştilor, de către fostul procuror militar al lui Antonescu: I.N. Vlădescu, care totuşi a fost iertat de către comunişti pt. că la procesul greviştilor din 1933, în calitate de avocat, apărase pe comunişti( a se vedea spre exemplu: [2] şi [3] ) Aşa că acest articol despre rebeliuna legioanră ar trebui şters fiind plin de subiectivisme şi falsuri. Dacă se mai insită pe ţinera lui în forma originală am să fac plângere la întreg colectivul de administraţie al WP inclusiv la cel internaţional. Al dvs. 85.186.181.183

poate stie cineva[modificare sursă]

Titlul legăturiititlul legăturii--Bujor iulia 6 februarie 2007 15:07 (EET)Răspunde


Media:Exemplu.mp3Buna tuturor!Stie cineva cine a afirmat: 'Daca-ti arunci o privire asupra Roamiei[...]ramai surprins de perfectiunea formei sale,care este aceea a unui cerc aproape regulat.'

CommonsTicker: CommonsTicker, The Next Generation[modificare sursă]

I am currently testing a new version of CommonsTicker (dubbed CommonsTicker NG) on the german Wikipedia - problems with ticker pages growing too large made a partial rewrite necessary. Most changes are "under the hood", the larges change for users is in the way the ticker page is structured and updated:

CommonsTicker will now create a subpage for each day, and include this as a template on the ticker page. New entries for a given day are added to the respective subpage without modifying existing entries on that subpage. Old subpages (sections) are removed automatically from the main ticker page - per default, 7 sections are kept (days for which there are no entries are not counted). Please check that your ticker page has both start- and end-markers for the region where CommonsTicker should post (see m:User:Duesentrieb/CommonsTicker#Ticker_Page); everything between the markers will be replaced. If the markers are missing, the entire page is replaced.

When I have finished testing CommonsTicker NG, I will activate the new version on the wikis where CommonsTicker is currently disabled due to problems with page size (the large projects I mentioned in the last announcement). When all goes well, I will start to switch other wikis to NG one by one, as seems convenient. If you want the new version soon, or you don't want it yet for some reason, please tell me about it on m:User:Duesentrieb/CommonsTicker#Change_Requests.


This message was posted automatically by the CommonsTicker bot. For feedback and discussion, please go to meta:User talk:Duesentrieb/CommonsTicker -- CommonsTicker 6 februarie 2007 16:49 (EET)Răspunde

salut! am creat recent cateva articole ptru economiile ţărilor. este nevoie de un bot ptru interwiki. cum poate fi utilizat ?

Dracsani[modificare sursă]

În istoricul articolului Dracşani, Botoşani sunteţi indicat a autorul iniţial al articolului, chiar dacă în mod automat. Sunteţi sigur că titlul este corect? Am găsit informaţii că ortografia corectă este cu diacritice, i.e. Drăcşani. Îmi pemiteţi să fac corecţiile corespunzătoare. Ştiu că are legături şi că trebuie făcute mai multe şi că există şi un Drăcşani, Teleorman deci trebuie şi un articol de dezambiguizare.

În aceiaşi ordine de idei, sunt pe punctul de a termina lista localităţilor pe raioane din Republica Moldova. Din moment ce v-aţi ocupat de roboţi, poate puteţi să-mi daţi anumite indicaţii. Structura fişierelor este similară cu cea a localităţilor pentru România. Există un mod automat de a crea fişierele alfabetice, comasându-le de la toate raioanele şi redistribuindu-le alfabetic? S-a utilizat pentru localităţile din România un sistem de transferare a informaţiilor spre Wikipedia engleză, pentru a elimina discrepanţele? Mulţumesc anticipat.

Afil 7 februarie 2007 20:04 (EET)Răspunde

Unităţi administrative din judeţul Arad[modificare sursă]

Acum circa un an aţi prezentat un articol cu lista unităţilor administrative din judeţul Arad. Exista un articol cu localităţile din judeţul Arad care este întocmit în cadrul proiectului localităţilor din România. Nu-mi este clară intenţia Dvs. care îl duplică pe celălalt. Credeţi că trebuie continuată acţiunea şi pentru celelalte judeţe din România? Dacă ar fi aşa, nu este cazul să se discute cu echipa care lucrează la proiectul România? Dacă rămânem pe ideea acestei liste. nu ar trebui să cuprindem satele în forma în care sunt trecute în Wikipedia?

Afil 12 februarie 2007 16:44 (EET)Răspunde

In wikipedia există un articol intitulat Listă de unităţi administrative din judeţul Arad pe care, după câte am înţeles din istoricul fişierului, se pare că l-aţi creat la 6 februarie 2006. Vă puteţi lămuri dacă vă uitaţi la articolul respectiv. Am impresia că este singurul articol care are acest format care prezintă în ordine municipiile, oraşele şi comunele care cuprind şi lista satelor componente, formatul nefiind duplicat pentru alte judeţe.

Pe de altă parte, există pentru toate judeţele din ţară articole de tipul Listă de localităţi din judeţul Arad care au un format diferit. Listele nu sunt identice, şi consider chiar că pentru un cititor al Wikipediei care nu este iniţiat în secretele tehnice ale sistemului, formatul pe care l-aţi propus este mai uşor inteligibil. Oricum există o oarecare duplicare între cele două articole.

Prima întrebare este: Este bine să rămână ambele articole sau nu:

    • Dacă răspunsul este da, atunci formatul articolului cu unităţi administrative trebuie extins şi trebuie elaborate articole similare pentru toate celelalte judeţe ale României, pentru care am impresia că nu există asemenea articole (în orice caz nu le-am găsit). De asemenea vor trebui toate incluse în lista listelor. Probabil că există o modalitate robotică de a face acest lucru, dar personal nu am descoperit încă cum lucrează roboţii pe Wikipedia.
    • Dacă răspunsul este nu atunci trebuie selecţionată una din forme, care este acceptată de toată lumea ca fiind mai bună şi eventual făcute extinderile respective. Articolele care nu corespund formei agreate ar fi şterse pentru a evita duplicările

A doua întrebare este: Dacă menţinem forma articolului Listă de unităţi administrative, nu ar fi bine ca după lista de comune să prezentăm şi lista alfabetică de sate din judeţ. Este drept că ele sunt listate în dreptul comunelor, dar dacă cineva este interesat în a găsi un anumit sat, poate că îi este mai greu dacă nu este inclus într-o listă alfabetică,

Nu militez pentru o soluţie sau alta. Dar mi se pare ciudat ca Wikipedia să cuprindă un tip de listă de unităţi administrative numai pentru unul din judeţele ţării. Admitând că am greşit, şi că nu aveţi nicio contribuţie la articolul menţionat, preţuiesc totuşi părerea dvs.

Afil 13 februarie 2007 21:21 (EET)Răspunde

licenţe imagini[modificare sursă]

Am primit următorul mesaj de la un user de limbă engleză:

Hello Cezarika1, would you upload RobertaAnastase.jpg into commons, please ? --89.59.134.159 15 februarie 2007 11:31 (EET)

Iartă-mi ignoranţa, dar care ar fi condiţiile de uploadare a unei imagini la Commons. Până la urmă imaginile parlamentarilor sunt fără drepturi, sau sunt sub utilizare cinstită? --Cezarika1 15 februarie 2007 16:27 (EET)Răspunde

Checkuser[modificare sursă]

Salut Mihai,

Vezi că Vlad a decis să-şi dea demisia din poziţia de checkuser -- de-asta au loc alegeri. --Gutza 15 februarie 2007 22:02 (EET)Răspunde

Birocrat Wikţionar[modificare sursă]

Bună, Mihai! Pentru că Vlad şi-a dat demisia din funcţia de birocrat şi de la Wikţionar, a avut un loc un vot pentru ca eu să devin noul birocrat. Votul s-a terminat azi, aşa că te rog să îmi modifici statutul. Mulţumesc! — KlaudiuMihăilă Mesaj 21 februarie 2007 15:24 (EET)Răspunde

text[modificare sursă]

Ar fi mai bine sa pui textul romanesc in fata pe pagina de utilizator, doar suntem in wp de limba romana. Iongeo 22 februarie 2007 23:48 (EET)Răspunde

Hello, I was wondering if you could tell me where you got that image from. It was deleted from commons due to lack of source, and is currently used in a wikinews article. If you know the source and could tell me, it would really be appreciated. Thanks - n:en:User:Bawolff 26 februarie 2007 03:52 (EET)

Hi Romihaitza! I have nominated Glacious to be a Oversight member in the project Dhivehi Wikipedia. He is an Admin and a local bureaucrat there. But my post on the Meta is Declined. There are about 07 Users who contribute to our wiki regularly. Others might not show up even in months time. He gained 70% of the community's approval. I know that u cant uderstand our language (^_^). But please have a look at This Page!. So is there anyway you can help on this matter. We need an oversight member. There are sometimes different scales of vandalisms. We need to hide revisions. I thought he may be a good candidate. Please Reply me on Page!!

-Dark Spirit-

Salut[modificare sursă]

Tot în legătură cu Wikipedia:Proiectul administrării imaginilor, ce facem cu imaginile din Categorie: Imagini cu sursă necunoscută? Văd că sunt cam 100, unele foarte vechi.--Laur | Discuţie 27 februarie 2007 14:58 (EET)Răspunde