Discuție Utilizator:Romihaitza/Arhivă/2005/septembrie

Conținutul paginii nu este suportat în alte limbi.
Adăugare subiect
De la Wikipedia, enciclopedia liberă

Bine aţi venit în arhiva de discuţii pentru utilizatorul Romihaitza.
Aici puteţi naviga cronologic prin mesajele scrise în pagina de discuţii a acestuia.
Atenţie! Nu trimiteţi mesaje noi în această arhivă pentru că cel mai probabil nu vor fi observate.

News Contest[modificare sursă]

Fellow judge, I could use your input on how to handle an issue that has come up, at the "Judge's Forum" section here:

http://meta.wikimedia.org/wiki/Talk:International_Wikinews_Writing_Contest

Thanks, en:User:StuRat 15:30, 1. Sep 2005 (CEST)

Stema Insulei Reunion[modificare sursă]

Nu trebuia să o ştergi. Am scris că am luat-o de la Wikipedia franceză. Dacă dai la articolul cu acest nume ai să găseşti acolo imaginea pe care nu am ştiut să o import prin wikipedia şi am salvat-o la mine pe hard apoi am importat-o în pagina în română. Cât despre harta insulei, într-adevăr nu am făcut o treabă tocmai onestă. Am luat-o de pe un site apoi am modificat-o pentru limba română. Deci, nu cred că ar intra în situaţia de a supăra pe cineva. Este o hată, şi încă una sumară, iară nu vre-o operă de artă. B.B.

Mihai, recunosc că sunt încă deficitar la numite capitole legate de formatul wikipedia. Dar sper că ăsta nu este chiar un capăt de ţară astfel încât pot să învăţ din greşeli şi să încerc a le mai reduce. Cu toate acestea s-ar putea să mai apară imagini trimise de mine care să aibă instrucţiuni sumare cu privire la drepturile de autor. În general, lecturile mele provin dintr-o zonă unde povestea asta este foarte recentă iar imaginile sunt rodul muncii întregului popor reprezentat prin fotografi anonimi. Din păcate am transformatorul ars la scanner căci trimiteam mai multe astfel de imagini. Şi apoi chestia cu utilizarea cinstită face toţi banii. B.B.
Iar imaginea cu harta, în versiunea originală, o găseşti la pagina în egleză dedicată acestei insule. Acum am văzut-o. Acolo sunt şi absolut toate lămuririle legate de drepturile de autor. Ştiam eu că nu trimit lucruri penale. Asta o poţi numi un soi de intuiţie masculin-feroce. B.B.

Mulţumesc pentru notificare, am rezolvat. --Gutza 5 septembrie 2005 19:53 (UTC)

Wikipedia:Versiuni de limbă română[modificare sursă]

Salut, Mihai,

Am redactat o nouă versiune a liniilor de ghidare referitoare la ortografie pe Wikipedia în limba română, versiune care se află aici. Vechea versiune suferă de următoarele neajunsuri:

  • este destul de alambicată şi greu de urmărit;
  • nu ia în considerare caracterul contestat al Normei Academiei Române din 1993, de scriere cu  şi "sunt"
  • face o separaţie artificială între "româna din România" şi "româna din Republica Moldova".

Te rog fă şi tu completările şi modificările pe care le crezi necesare, pînă la 23 septembrie. Mulţumesc, Iulian U. 9 septembrie 2005 14:13 (UTC)

Atunci când scriu un articol nou, aş vrea ca-n versiunile wikipedia în alte limbi, să apară în stânga şi limba română, la "In other languages". Credeam că se face automat da' nu-i aşa. Cum procedez? Mulţumesc, Laurap 20 septembrie 2005 17:46 (UTC)

Pagina cu formate care apărea în diverse categorii...[modificare sursă]

Am pus în comentariul formatele ca să nu mai apară în categoriile respective, m-am gândit şi eu la faptul că riscă să pună probleme pentru că apar în acele categorii. Îmi cer scuze! Cu cea mai mare plăcere m-aş ocupa de Mesajele speciale, dar acolo unde am găsit multe formate am găsit şi menţiunea că unele formate sunt netestate şi/sau în dezvoltare. --Vlad 24 septembrie 2005 20:36 (UTC)

Salut! Uită-te, te rog, la mesajele speciale MediaWiki şi zi-mi dacă e ok până acum. Mulţumesc! --Vlad 25 septembrie 2005 16:25 (UTC)

Cele două articole despre Copernic[modificare sursă]

Să înţeleg că ai citit pagina de discuţie, ai citit cele două articole şi crezi că există informaţie în Nicolaus Copernic care nu există în Nicolai Copernic şi care trebuie pusă? --Vlad 25 septembrie 2005 11:08 (UTC)

Ok. Legat de cele 2 nume, Nicolaus Copernic este oricum greşit, adică e doar pe jumătate latinizat, corect e, cum am găsit şi la en.wikipedia, Nicolaus Copernicus. Am vrut şi să mut pagina, dar după cum vezi, este deja redirectare la Nicolai Copernic. Şi apropo de formatul de unire, ar trebui pus înapoi la Isus din Nazaret, îl pusesem, dar a fost scos... --Vlad 25 septembrie 2005 11:17 (UTC)

Salut. Uită-te te rog aici: http://ro.wikipedia.org/w/index.php?title=Special:Contributions&target=85.186.204.54 dacă ţi se pare ok. --Vlad 25 septembrie 2005 12:10 (UTC)

Ok, dar parcă a mai fost unul la fel care crea a creat un grup numit rowikipedia pe yahoo etc. Mi se părea normal ca fie un admin să facă asta, să creeze un grup dacă ar fi considerat că este cazul sau el să fi întrebat un admin. Dacă ţi se pare ok, atunci ar trebui văzut despre ce e vorba, şi eventual promovat. Cât despre îndepărtarea colaboratorilor, nu cred că trebuie să-ţi faci griji. Cei cărora li se par prea grele regulile, cedează, dar am văzut foarte mulţi utilizatori noi venind, sunt peste 2500 de utilizatori înregistraţi actualmente! Şi cu cei care chiar au vrut să ajute modificând articole Wikipedia, nu discutând discuţii într-un alt grup separat, am stat şi le-am explicat ce şi cum dacă au avut întrebări. O să văd cu ce se mănâncă mesajele speciale MediaWiki, recunosc că sursa paginii mi s-a părut foarte obfuscată şi de aceea am modificat doar puţin. Aş avea şi eu o rugăminte, am văzut că ai trecut pe aici: http://ro.wikipedia.org/w/index.php?title=Wikipedia%3ACandida%C5%A3i%2FVlad&diff=128807&oldid=127440 dar nu ai spus dacă esti pentru, împotrivă sau te abţii... Mulţumesc! --Vlad 25 septembrie 2005 12:29 (UTC)
E ok şi cu abţinerea pentru moment, aşa îmi închipuiam şi eu că raţionezi. E drept că poate ţi se pare un pic cam rapid, acum 2 luni am început prin a uploada o imagine fără să am cel mai mic habar despre drepturi de autor... drept pentru care am fost avertizat şi imaginea a fost ştearsă... :) --Vlad 25 septembrie 2005 12:43 (UTC)
M-am dus să văd ce e cu grupul lui Adrian_sv. Nu mai era absolut nimeni înscris în afară de: http://profiles.yahoo.com/wikipedia_ro Pe de altă parte, am văzut aici: Format:mRonline a actualizat adresa de email şi aceasta este: rowikipedia@yahoo.com. Lăsându-l în continuare să-şi facă publicitate, mi se părea că se creează confuzie (cu atât mai mult cu cât cele două adrese sunt foarte apropiate!) Omul se declară webmaster al http://www.maicadomnului.as.ro şi mai declară că promovează ro.wp! Atât de bine o promovează încât link-ul spre pagina principală este greşit: http://ro.wikipedia.org/wiki/Pagina_principală Este atât de entuziast încât nu a avut timp să se uite că de fiecare dată când salva o pagină îi apărea un link mare, colorat, care îi spunea că are mesaje noi? Sau în disperare s-a înscris pe lista candidaţilor sysop şi punea link în continuare spre grupul lui?!? Nu ştiu altfel cum se mai putea proceda, decât poate să-i fi trimis un mail prin intermediul paginii lui de utilizator... dar pe care îl putea ignora la fel de bine... Nu ştiu, oi fi eu mai pesimist decât tine şi văd vandali acolo unde nu sunt decât utilizatori plin de bunăvoinţă, dar nedornici de a învăţa un pic cu ce se mănâncă wikipedia.... --Vlad 25 septembrie 2005 17:51 (UTC)
Salut! Azi noapte fantoma lui Irismeister şi-a făcut reapariţia sub numele de Dan Jipa. Se pare că pentru aceleaşi motive (vandalizarea articolului despre biserica ortodoxă) şi-a luat un ban de 1 an pe wikipedia în engleză: http://en.wikipedia.org/wiki/Talk:Romanian_Orthodox_Church#Irismeister.2FDan_Jipa_is_banned_from_Wikipedia --Vlad|-> 26 septembrie 2005 11:49 (UTC)
Salut! Nu nu mi se pare că l-am numit prea uşor vandal pe 82.79.254.228: vezi raportul ştergerilor: 2 noiembrie 2005 20:17 Romihaitza "Geografia Franţei" a fost şters (conţinutul a fost: 'petrovan gobitidasssssssssssssssssssssssssssssssss' (şi unicul contribuitor era '82.79.254.228')) M-am uitat să văd ce alte contribuţii a mai avut 82.79.254.228 şi am văzut-o pe cea de acum o săptămână care mi s-a părut clar vandalism. Nu am cum să-mi dau seama dacă e intenţionat sau nu. Dar la câte reverturi dau pe zi şi la câte aiureli şterg, să ştii că nu blochez decât foarte puţini şi în general pe 1 până la 3 zile. Şi de fiecare dată am încercat să mă uit să nu fie vorba de un proxy sau un gateway pentru o reţea mai mare. Scrie cred suficient de clar ca pentru teste să se folosească cutia de nisip... --Vlad|-> 2 noiembrie 2005 19:15 (UTC)
Pentru unele blocări m-am consultat cu Iulian (una era un test în care m-am autoblocat de ex.) şi cred că dacă vrei tu pentru fiecare îţi pot prezenta dosar. :) Încă o dată, nu blochez niciodată pentru o primă contribuţie, decât dacă mi se pare vandalism: cum numeşti tu de exemplu ştergerea completă a unui articol? A greşit? Nu a ştiut pe ce să apese? A ştiut să selecteze pagina, să dea Delete şi apoi să o salveze. Nu am văzut nici o încercare de a şterge imediat dacă era vorba de teste. Să ştii că proiectul creşte, tot mai multă lume află de wikipedia, şi încet încet pe lângă conntributorii adevăraţi, apar şi vandalii... E excelent că nu aţi avut nevoie să recurgeţi la blocări până acum, dacă ţi se pare că o fac prea uşor, haide să stabilim un număr minim de abateri, o procedură de urmat (avertisment pe pagina de discuţii etc.) --Vlad|-> 2 noiembrie 2005 19:34 (UTC)
Îţi mai scrisesem o dată dar damn wikipedia care merge de mai mult stă mi-a mâncat mesaju. :) Când ziceam ştergere de un utilizator a unei pagini mă refeream la golirea ei de informaţie, ceea ce pentru mine echivalează cu un vandalism. Din lipsă de timp nu i-am mai avertizat cum o făceam când nu eram admin (mea culpa). O să creez un format de avertisment în mai multe limbi şi o să încerc să-l folosesc sistematic. Mulţumesc pentru atenţionare. --Vlad|-> 2 noiembrie 2005 20:14 (UTC)

Versiuni de limbă română[modificare sursă]

Bună Romihaitza, este prima dată cînd îţi scriu. Am observat din discuţiile tale că eşti interesat de chestiuni de ortografie. Exact despre asta îţi scriu acum: am redactat o propunere de îndrumar privind normele ortografice ale limbii române care se permit pe Wikipedia: Wikipedia:Versiuni de limbă română/Propunerea AdiJapan. Te invit să citeşti şi să-mi spui părerea. Îndrumarul a fost conceput în ideea de a evita conflicte între utilizatori şi de a atrage cît mai mulţi contribuitori la Wikipedia în limba română. Toate cele bune! --AdiJapan 28 septembrie 2005 02:42 (UTC)