Discuție Utilizator:Romihaitza/Arhivă/2005/aprilie

Conținutul paginii nu este suportat în alte limbi.
De la Wikipedia, enciclopedia liberă

Bine aţi venit în arhiva de discuţii pentru utilizatorul Romihaitza.
Aici puteţi naviga cronologic prin mesajele scrise în pagina de discuţii a acestuia.
Atenţie! Nu trimiteţi mesaje noi în această arhivă pentru că cel mai probabil nu vor fi observate.

  • Salut Mihai! Poate treci mîne pe la [1]. Nu a fost intenţionat. A fost după un cobflict de editare. Mersi Gangleri | Di | D 5 Apr 2005 23:18 (UTC)

De ce? Nu înţeleg, în limba română se numeşte Wikiştiri şi în plus, există {{Wikiştiri}} nu {{Wikinews}} -

Wikiştiri
Wikiştiri
La Wikiștiri găsiți reportaje referitoare la ultimele noutăţi în lume
- Mihai 6 Apr 2005 12:01 (UTC)
  • Azi noapte aveam schimbările pe "clipboard". Tu ai schimbat întro parte, eu în alta. Tu ai fost mai repede dar nu am avut timp să controlez diferenţele. Te rog fă tu. Mersi! Vezi şi n:ro:Special:Recentchanges. Am remarcat că nu există imagini la n:. Cred că unele din mesajele MediaWiki "corectate" nu mai sunt folosite acum. Salut Gangleri | Di | D 6 Apr 2005 12:22 (UTC)

Wikipedia moldovenească[modificare sursă]

Salut! Te rog să comentezi despre ce să întâmplă la ora actuală cu Wikipedia moldovenească la mo.wikipedia.org. Vezi "articolul" meu la Utilizator:Ronline/Wikipedia moldovenească şi exprimă-ţi opinia acolo. Mulţumesc, Ronline. Trăiscă 2005. Trăiască informaţia românilor. 10 Apr 2005 10:06 (UTC)


Articol fructuos[modificare sursă]

Romihaitza, ai introdus în rubrica "Articol fructuos" din pagina principală artcolul Frankfurt. Acesta s-a mai aflat în această rubrică mai demult. Acest lucru este menţionat în pagina Wikipedia:Articole de calitate: " Articolele scrise cu aldine au apărut deja pe pagina principală" (chiar a doua propoziţie). Sper că nu par de rea credinţă, am vrut doar să-ţi atrag atenţia, în cazul în care vei mai schimba acea rubrică. --ro.Danutz | pt.Danutz 12 Apr 2005 17:00 (UTC)

Salut Mihai! Dacă Irismeister te-a insultat personal, atunci să îmi arăţi unde, fiind că aceste lucruri nu sunt permise de eticheta Wiki şi poate să fie blocat. De la en.wiki a fost blocat deja. I-am scris un mesaj lung (la Discuţie_Utilizator:Irismeister) despre ce am găsit greşit cu articolul său, şi sper să primesc replică. În final, te rog să nu te retragi de la Wikipedia numai din cauza unui utilizator! Ai făcut nişte colaboraţii foarte bune până acum şi noi toţi ceilalţi ţinem la tine. Ronline. Trăiscă 2005. Trăiască informaţia românilor. 13 Apr 2005 01:04 (UTC)

Salut. Nu a fost corect ce a făcut Irismeister să scoată cutiuţa, dar întradevăr convenţia Wiki spune că trebuie justificat aşa o mişcare. Noi trebuia să scriem pe pagina de discuţii ce probleme avem înainte de a pune cutia, nu cu câteva zile după! Faptul că lupţi pentru neutralitate este ceva foarte bun, mai ales în contextul Wikipediei. Eu încerc, ca sysop, să creez o experienţa cât mai bună pentru toţi la Wikipedia şi să fac enciclopedia să fie cât mai bună, şi accesibilă pentru toţi. De fapt, astea două ţeluri sunt legate. O comunitate puternică face o enciclopedie bună! I-am scris lui Irismeister un răspuns foarte lung la Discuţie:Biserica Ortodoxă Română. I-am explicat conceptul în spatele problemei cu PDV într-un mod cât de cinstit şi frumos. Nu vreau să creadă că noi persecutăm ortodocşi!
Acum, încă o chestie - nu vreau să mă înţelegi greşit, dar nu trebuie să fim nici anti-ortodocşi. La Format:Rasfoieste cred că ar trebui să apară legătura la BOR pentru două motive: este o religie principală pentru români şi este un articol de calitate. Eu am lucrat în branding şi ce este important aici este "target audience". Wikipedia este o enciclopedie neutră, universală, dar trebuie să considerăm audienţa noastra. Majoritatea celor care vin aici sunt ortodocşi. Asta nu este un PDV faţa de ei, este doar o chestia statistică, ştiinţifică, dacă vrei. Plus că articolul este bun. Vrem lumea să îl vadă ca exemplu de articol. Bineînţeles, după ce este curăţat de PDV excesive al lui Irismeister. Acum nu ştiu, tu ai spus că religiile sunt egale şi eu cred asta la fel de mult ca tine. Nu sunt ortodox, plus eu am fost cel care am pus cutia cu PDV. Dar Irismeister a avut un punct când a spus că "dece budism dar nu ortodoxism"? Sigur că budismul are mai mulţi adepţi în lume decât ortodoxismul, dar nu pentru target audience-ul nostru. Este o problemă destul de complicată cred eu, cu argumente infinite! Deci, mă gândesc, poate cel mai bine ar fi să scoatem secţia cu religie de tot. Cum a fost înainte. Ce zici? Aşa suntem neutri, este o enciclopedie nereligioase, nu trebuie o secţie pentru religie de loc, doar o legătură la articolul Religie din secţia Cultură. Ronline. Trăiscă 2005. Trăiască informaţia românilor. 13 Apr 2005 12:43 (UTC)
PS: Eu o să fac ceva despre argumentele astea multe în Wikipedia. Nu e problemă că sunt, asta este foarte bine, înseamnă că democraţia Wikipediei lucreză şi din cauza asta facem articole mai bune. Dar, prea multă lume cedează şi pleacă. Eu trăiesc cu o filozofie bazată pe separaţie. Dacă ştii să separi totul în viaţă, nimic ce se întâmplă într-o dimensiune nu îţi va afecta toată viaţa. Deci, nu înţeleg dece Irismeister a plecat, dece D.evil nu mai contribuie. D.evil sa supărat că nu l-am ascultat cu interfaţa. Dar asta trebuie separat de Wikipedie. Numai că e supărat pe un utilizator nu trebuie să cedeze şi să plece. La fel cu Irismeister... putea să contribuie din nou. Dacă este supărat pe comunitatea Wikipedia, nu trebuie să fie supărat şi pe Wikipedia ca enciclopedie şi pe cititorii acesteia. (Scuză-mă că scriu aşa de mult)

Wikiştiri şi formatul Răsfoieşte[modificare sursă]

O să încerc să fac nişte contribuţii. La proiectele Wikimedia sunt o mulţime de chestii de făcut! Este Wikţionar în român, Wikipedia, Wikinews, etc. Eu în ultimul timp m-am axat pe trei chestii: en.wikinews, ca să promovez România şi să scriu ceva în engleză (îmi place mult să scriu în engleză). 2) ro.wikipedia - totuşi este cel mai important proiect Wikimedia, şi am căutat să scriu nişte articole şi să fac muncă administrativă, şi 3) en.wikipedia - articole româneşti, despre România, am făcut o hartă a Metroului Bucureştean, etc. tot pentru promovare. Deci, nu prea am mai avut timp pentru altceva. Dar, mai ales acum cu rezultatut euro-parlamentului despre tratatul UE şi alte evenimente, ne trebuie ştiri la ro.wikiştiri. Deci, mâine voi trece pe acolo. Bine că traduci paginile de ajutor şi de administraţie - trebuie fundaţia făcută foarte solidă şi numai după aia clădit proiectul. Altfel, se va întâmpla ca la Wikţionar sau Wikitravel - nu va fi baza, nu va fi direcţie şi va deveni un proiect inconsistent. Pentru Wikiştiri, în toate limbile, eu văd un mare viitor. De aia este singurul proiect în afară de Wikipedia unde am contribuit semnificativ. Ronline. Trăiscă 2005. Trăiască informaţia românilor. 13 Apr 2005 13:16 (UTC)

PS: Am revertat Format:Rasfoieste înapoi la 7 aprilie când nu este secţia cu religie.

Au început înscrierile la concursul de scriere de pe Wikiştiri dotat cu premii reale! Pentru a câştiga trebuie doar să participi scriind cel puţin un articol în fiecare zi. Deviza este cantitate, calitatea situându-se pe locul al II-lea. Totuşi, articolele trebuie să conţină cel puţin două paragrafe. Mai multe detalii pe pagina concursului. -- Mihai 13 Apr 2005 16:20 (UTC)