Discuție Utilizator:Romanow

Conținutul paginii nu este suportat în alte limbi.
De la Wikipedia, enciclopedia liberă

Bun venit![modificare sursă]

Vă mulţumim că v-aţi înregistrat ca utilizator. Probabil că la început veţi avea multe nedumeriri şi întrebări: ce este Wikipedia, cum se modifică articolele, ce putem şi ce nu putem scrie în ele, etc. Am pregătit o pagină de bun venit (←apăsaţi aici) pe care vă recomandăm s-o citiţi. De asemenea puteţi să ne întrebaţi la Cafenea. Nu vă fie teamă de greşeli, suntem aici pentru a vă ajuta.

În ce domenii aţi dori să contribuiţi? Poate să fie specialitatea dumneavoastră sau un domeniu pentru care aveţi o pasiune aparte. Aveţi la dispoziţie propria pagină de utilizator (vedeţi sus de tot unde scrie Romanow) în care să vă prezentaţi pe scurt dacă doriţi.

Ca să vă semnaţi simplu — doar în paginile de discuţii, nu şi în articole — scrieţi la sfârşitul mesajului patru tilde ~~~~ şi Wikipedia vi le va transforma automat în semnătură şi dată.

Sperăm să contribuiţi cu plăcere la acest proiect! --Rebel 23 iunie 2007 21:47 (EEST)[răspunde]

Recomandare[modificare sursă]

Salut! Am văzut că la articolul Iosif Romanov aveţi multe modificări (vedeţi la Istoric). Uitaţi-vă la alte articole. La foarte puţine veţi întâlni această situaţie.

Vă recomand ca atunci când vă decideţi să scrieţi un articol, să îl concepeţi întâi într-un editor de text, să îl completaţi şi corectaţi şi, când sunteţi sigur că nu mai are greşeli, să îl introduceţi in enciclopedie. Idealul ar fi să îl introduceţi a doua zi, când recitindu-l, cu siguranţă că veţi mai găsi ceva de corectat, care v-a scăpat în ziua precedentă (diacritice, acorduri gramaticale).

Dacă doriţi să modificaţi (perfecţionaţi) un articol, vă recomand să-l copiaţi (din formatul modifică pagina, spre a nu pierde legăturile interne) într-un editor de text, şi să faceţi ce am prezentat mai sus, şi să îl reintroduceţi, înlocuind textul vechi.

Dacă, din motive de completări minore, lucraţi direct pe articol, încercaţi să folositi butonul Arată previzualizare de fiecare dată după ce faceţi o editare, pentru a vedea dacă rezultatul este cel dorit, operaţie ce o puteţi repeta de un număr infinit de ori, şi abia după ce sunteţi mulţumit de aspect, să Salvati Pagina. În acest mod veţi evita încărcarea istoricului paginii cu versiuni intermediare şi veţi permite celorlalţi utilizatori să urmărească mai uşor modificările la articol.

Vă reamintesc că aceasta este o enciclopedie în limba română. În concluzie, contribuţiile sunt numai în limba română, evident cu diacriticele de rigoare.

În limba română, parantezele se scriu lipite de textul cuprins în ele şi au câte un spaţiu în afara lor. După punct, virgulă, punct şi virgulă, semnul exclamării, semnul întrebării se lasă câte un spaţiu (deci şi între propoziţii).

Vă recomand să recitiţi şi Wikipedia:Cum scriu un articol, Wikipedia:Manual_de_stil şi Wikipedia:Ce nu este Wikipedia.

Cu stimă, --Miehs 27 septembrie 2007 13:26 (EEST)[răspunde]

Constantin Gebauer[modificare sursă]

Bună seara! Am văzut că aţi avut o intervenţie la articolul despre Gebauer şi ţin să vă mulţumesc pentru interesul Dvs. Subiectul este o raritate absolută şi, mai rău, mă tem că singura sursă de pe Internet de care am avut parte face grave confuzii pe axa timpului. Astfel, aflăm că Gebauer şi-a deschis afacerea cu instrumente muzicale în 1855, deşi 1846 pare a fi anul naşterii sale! Am găsit la arborele genealogic al fam. Gebauer acestea: [1], care se potrivesc cu cele spuse de Dvs., mai puţin anul morţii. Dvs. aveţi cumva cărţi despre Gebauer? Aţi putea adăuga Dvs. completări la articol sau măcar să-mi spuneţi titlurile cărţilor şi să mă documentez eu? Mulţumesc frumos. (impy4ever (discuţie) 25 august 2008 23:00 (EEST))[răspunde]