Discuție Utilizator:Neculae Dimitriu

Conținutul paginii nu este suportat în alte limbi.
Adăugare subiect
De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Ultimul comentariu: acum 17 ani de AdiJapan în subiectul Bine aţi revenit

Bun venit![modificare sursă]

Vă mulţumim că v-aţi înregistrat ca utilizator. Probabil că la început veţi avea multe nedumeriri şi întrebări: ce este Wikipedia, cum se modifică articolele, ce putem şi ce nu putem scrie în ele, şi aşa mai departe. Am pregătit o pagină de bun venit (←apăsaţi aici) pe care vă recomandăm s-o citiţi. De asemenea puteţi să ne întrebaţi la Cafenea. Nu vă fie teamă de greşeli, suntem aici pentru a vă ajuta.

În ce domenii aţi dori să contribuiţi? Poate să fie specialitatea dumneavoastră sau un domeniu pentru care aveţi o pasiune aparte. Aveţi la dispoziţie propria pagină de utilizator (vedeţi sus de tot unde scrie Neculae Dimitriu) în care să vă prezentaţi pe scurt dacă doriţi.

Ca să vă semnaţi simplu — doar în paginile de discuţii, nu şi în articole — scrieţi la sfârşitul mesajului patru tilde ~~~~ şi Wikipedia vi le va transforma automat în semnătură şi dată.

Vă aşteptăm cu primele contribuţii! -- Pixi discuţie 8 decembrie 2006 09:37 (EET)Răspunde

Bine aţi revenit[modificare sursă]

Sigur că îmi amintesc de dumneavoastră, de la Listă de denumiri dacice de plante medicinale. Aţi avut numele de utilizator Nec dimitriu. Din păcate nu vă pot ajuta să vă reamintiţi parola, singura şansă o aveţi dacă la acel cont aţi înregistrat adresa de e-mail, caz în care puteţi cere serverului să vă trimită o nouă parolă (mai aveţi şi şansa de a găsi în sertar o hîrtiuţă cu parola, dar cred că asta aţi verificat deja...). Ca anonim văd că aţi contribuit la numeroase alte articole, dar pentru că nu aveţi un IP fix nu aţi putut primi mesajele de la colegii wikipedişti. Motiv în plus să aveţi un cont.

Mă bucur că aţi revenit. Avem foarte puţine articole pe teme lingvistice, iar cele pe care le avem sînt în general firave. Am încercat de exemplu să scriu despre Mioara Avram, dar nefiind de specialitate nu ştiu cît de bine am reuşit. De-asta e nevoie de o mînă de specialist.

Să vă răspund şi la celelalte chestiuni:

  • Drepturi de autor. Textul articolelor este pus la dispoziţia tuturor sub licenţa GNU FDL. Pe scurt, această licenţă spune că tot ceea ce aţi scris la Wikipedia poate fi folosit şi modificat liber de către oricine, în orice scop, cu condiţia ca aceia care copiază şi modifică textele articolelor să le ofere mai departe sub aceeaşi licenţă. Dumneavoastră, ca autor, licenţa vă asigură dreptul de a fi creditat pentru această muncă, fără însă a vă face responsabil pentru modificările ulterioare.
  • Reacţii. Este posibil să vă nu fi observat nimeni contribuţiile, dar chiar dacă le-a observat cineva nu trebuie să vă aşteptaţi neapărat la reacţii. Noi toţi aici lucrăm voluntar şi dacă ar fi să ne tot felicităm unul pe altul pentru fiecare contribuţie am ajunge la o pierdere de timp. Puteţi considera această invitaţie ca o apreciere a contribuţiilor făcute ca anonim de la IP-ul respectiv. O astfel de invitaţie se adresează numai anonimilor care au venit cu contribuţii valoroase şi care dorim să facă parte din comunitatea noastră.
  • Alte limbi. Nu există o acţiune organizată de supraveghere a articolelor pe subiecte româneşti la Wikipediile în alte limbi. Fiecare participă după cum reuşeşte să se descurce în acele limbi. La Wikipedia în engleză este o comunitate românească destul de consistentă, deci acolo supravegherea este eficientă, dar în alte limbi nu prea, aşa cum aţi văzut. În orice caz nu vă jenaţi să corectaţi greşelile. Uneori aceste greşeli apar nu din neştiinţă, ci din răutate -- avem de-a face cu astfel de vandalism şi pe-aici. Stilul deschis de lucru de la Wikipedia are avantaje dar şi dezavantaje.

Scuze că m-am lungit cam mult. Vă aştept să contribuiţi în continuare, în măsura timpului pe care ni-l puteţi dărui. Toate cele bune! — AdiJapan  9 decembrie 2006 11:46 (EET)Răspunde

Informaţiile ca atare nu pot face obiectul legii dreptului de autor. Puteţi prelua orice fel de informaţii de oriunde, fără grijă. Ce nu puteţi face este copierea cuvînt cu cuvînt a unui text, pentru că respectiva formulare concretă aparţine cuiva. Cu alte cuvinte nu puteţi copia fidel un paragraf dintr-o carte, dar puteţi să reformulaţi paragraful şi să-l introduceţi la Wikipedia.
Nu este literă de lege, dar nu mai ştiu ce organism din România a stabilit că se poate copia şi cuvînt cu cuvînt, dar numai în limita a 500 de semne (litere), fără a depăşi jumătate din lungimea originalului şi cu obligaţia de a menţiona sursa. Cred că sînt mai multe detalii la Wikipedia:Drepturi de autor.
La Kant eu zic că introducerea listei de lucrări în articol e o treabă bună. Este o informaţie relevantă, deci merită oferită cititorului. — AdiJapan  9 decembrie 2006 17:14 (EET)Răspunde