Discuție Utilizator:NGC 54/Arhiva 2019

Conținutul paginii nu este suportat în alte limbi.
De la Wikipedia, enciclopedia liberă
NGC 54 Utilizator Discuții Teste În lucru Evaluare Tehnice Contor Creări Global
Nu scrieți mesaje în arhivă pentru că probabil nu vor fi citite. Dacă doriți să continuați o discuție arhivată aici, copiați fragmentul care vă interesează și reporniți discuția la pagina relevantă.


Vă mulțumim că v-ați înregistrat ca utilizator. Sperăm că va fi o colaborare cât mai frumoasă și că veți profita de șederea dumneavoastră aici.
Wikipedia în română este o enciclopedie cu conținut liber care a luat naștere în iulie 2003. De atunci s-au stabilit o serie de principii definite de comunitate. Vă rugăm să vă rezervați ceva timp pentru a lua la cunoștință câteva dintre acestea înainte de a începe editarea pe Wikipedia.
Cum să creați un articol
Pas cu pas, cu ajutorul asistentului nostru.
Politicile Wikipediei
Standarde și norme adoptate de către comunitate.
Întrebări frecvente
Anumite întrebări frecvent adresate de către utilizatorii începători.
Cei cinci piloni ai Wikipediei
Principiile de bază ale proiectului.
Ajutor
Manualul general al Wikipediei.
Aflați cum să editați pagini
Ghid de modificare a paginilor wiki
.
Ghid
Învățați cum să editați pas cu pas.
Ilustrare
Trimiteți fișiere și ilustrați articole.
Pagina de teste
Locul destinat experimentelor.
Solicitați asistență
Cereți ajutor personalizat pentru primii dumneavoastră pași.
Cafenea
Informații și discuții despre Wikipedia.
Wikizare rapidă
O privire de ansamblu a modului în care se folosește codul wiki.

Aceasta este pagina dumneavoastră de discuție, unde puteți primi mesaje de la alți wikipediști. Pentru a lăsa un mesaj unui alt wikipedist scrieți-i pe pagina sa de discuție; altfel, acesta nu va fi notificat. La sfârșitul mesajului trebuie să vă semnați tastând ~~~~ sau prin apăsarea butonului „creion” așa cum reiese din imaginea alăturată. Luați aminte că în articole nu se pune semnătura.

Aveți la dispoziție propria pagină de utilizator (vedeți sus de tot unde scrie NGC 54/Arhiva 2019) în care vă puteți organiza activitatea la Wikipedia și în care puteți să vă prezentați pe dumneavoastră ca wikipedist, dar nu înainte de a citi regulile aferente paginii de utilizator; evitați să scrieți în pagina dumneavoastră CV-uri sau informații fără legătură cu Wikipedia.

Rețineți faptul că editările în conflict de interese contravin principiilor Wikipedia și că editările în articole pe subiecte în care aveți un interes pecuniar sunt supuse unor restricții suplimentare.


-- Comunitatea utilizatorilor 26 februarie 2019 21:27 (EET)

■ Informații eronate[modificare sursă]

Information icon Bună ziua. Editarea dumneavoastră recentă din pagina Vagon (unitate de măsură) pare a fi adăugat informații incorecte, așa că a fost pentru moment înlăturată. Dacă credeți că informația este corectă, vă rugăm să citați o sursă de încredere sau să vă discutați modificarea în pagina de discuție a articolului. Dacă doriți să faceți teste, puteți folosi cutia cu nisip. Dacă credeți că am greșit sau dacă aveți întrebări, puteți să răspundeți acestui mesaj. Mulțumesc. „Vagonul” nu face parte din unitățile SI fundamentale! Bătrânul (discuție) 2 martie 2019 18:23 (EET)

Dacă acesta este primul articol pe care l-ați creat, s-ar putea să doriți să recitiți îndrumarea pentru începători.

Pe pagina Panemar, a fost pusă o etichetă prin care se cere ștergerea ei rapidă din Wikipedia. Aceasta invocă secțiunea G11 din criteriile pentru ștergere rapidă, întrucât pagina pare să fie pură reclamă ce promovează o companie, un produs, un grup, un serviciu sau o persoană și ar trebui fundamental rescris pentru a deveni articol enciclopedic.

Dacă sunteți de părere că această notificare a fost plasată eronat, puteți contesta ștergerea în pagina de discuții a articolului. Puteți vizita aici pagina respectivă de discuții, în care puteți da motivele, dar țineți cont că odată etichetată astfel, pagina va fi ștearsă în curând dacă eticheta este corectă. Vă rugăm să nu scoateți dumneavoastră eticheta, dar nu ezitați să adăugați informații în pagină în cazul în care considerați că astfel ea ar putea fi adusă în conformitate cu politicile și îndrumările Wikipediei. Dacă pagina va fi ștearsă, puteți contacta un administrator dacă doriți să obțineți o copie a paginii șterse prin e-mail sau în spațiul dumneavoastră de utilizator. Bătrânul (discuție) 19 aprilie 2019 22:01 (EEST)

■ Etichete de avertizare[modificare sursă]

Poate neintenționat, printr-o modificare a dumneavoastră, ați eliminat unele formate de întreținere, din pagina Panemar de la Wikipedia.
  Când eliminați formate de întreținere, vă rugăm să vă asigurați că:

  • ați rezolvat problemele pe care le semnalează ele, sau
  • ați dat un motiv serios pentru eliminarea lor în sumarul modificării.
    Dacă ați greșit, nu vă faceți probleme, formatele au fost restaurate. Puteți consulta pagina de bun venit pentru a afla mai multe despre cum puteți ajuta la redactarea acestei enciclopedii, iar dacă doriți să faceți experimente, puteți folosi groapa cu nisip. Vă mulțumim! Bătrânul (discuție) 19 aprilie 2019 22:07 (EEST)

Dacă acesta este primul articol pe care l-ați creat, s-ar putea să doriți să recitiți îndrumarea pentru începători.

Pe pagina Varga Quattro, a fost pusă o etichetă prin care se cere ștergerea ei rapidă din Wikipedia. Aceasta invocă secțiunea G11 din criteriile pentru ștergere rapidă, întrucât pagina pare să fie pură reclamă ce promovează o companie, un produs, un grup, un serviciu sau o persoană și ar trebui fundamental rescris pentru a deveni articol enciclopedic.

Dacă sunteți de părere că această notificare a fost plasată eronat, puteți contesta ștergerea în pagina de discuții a articolului. Puteți vizita aici pagina respectivă de discuții, în care puteți da motivele, dar țineți cont că odată etichetată astfel, pagina va fi ștearsă în curând dacă eticheta este corectă. Vă rugăm să nu scoateți dumneavoastră eticheta, dar nu ezitați să adăugați informații în pagină în cazul în care considerați că astfel ea ar putea fi adusă în conformitate cu politicile și îndrumările Wikipediei. Dacă pagina va fi ștearsă, puteți contacta un administrator dacă doriți să obțineți o copie a paginii șterse prin e-mail sau în spațiul dumneavoastră de utilizator. Bătrânul (discuție) 19 aprilie 2019 22:25 (EEST)

■■ Etichete de avertizare[modificare sursă]

Vă rugăm să nu ștergeți formatele de întreținere de pe paginile Wikipedia, cum ați făcut la pagina Varga Quattro, fără a rezolva problemele pe care acestea le semnalează și fără a da un motiv valid pentru ștergerea lor în sumarul modificării. Această ștergere nu pare a fi constructivă, iar etichetele au fost restaurate. Vă mulțumim! Bătrânul (discuție) 19 aprilie 2019 22:29 (EEST)

Nu am făcut reclamă pentru Varga Quattro. Vă rog să îmi spuneți de ce credeți asta. NGC 54

Vedeți criteriul G11 de ștergere rapidă. --Bătrânul (discuție) 19 aprilie 2019 22:41 (EEST)
L-am citit acum câteva luni. Nu am făcut reclamă la nicio patisere existentă/inexistentă.

Faptul că am scris despre 2 patiserii nu înseamnă că le-am făcut reclamă. Doar am scris despre ele. [[Utilizator:NGC 54|NGC54]]

Bună ziua, NGC 54. Aveți mesaje noi în pagina de discuție a lui Strainu. Strainu (دسستي‎21 mai 2019 23:26 (EEST)
Puteți șterge această notificare oricând doriți îndepărtând formatul {{Mesaj}}.

Semnătură[modificare sursă]

Vă rog ca atunci când faceți comentarii pe paginile de discuție ale articolelor sau utilizatorilor Wikipedia, să adăugați și semnătura dumneavoastră  și nu așa cum ați omis la pagina Discuție:Pagina_principală. Este un lucru necesar la Wikipedia și este foarte simplu de adăugat, trebuie doar să dați un clic pe butonul din bara superioară a casetei de editare sau să tastați patru tilde ( ~~~~ ) și în mod automat se generează numele dumneavoastră precum și data și ora la care ați făcut comentariul. Vă mulțumesc! Can you escape (discuție) 1 iunie 2019 20:08 (EEST)

Într-un fel am adăugat-o. Dar am adăugat legătura externă la „NGC 54”, nu la „Utilizator:NGC 54”. Mulțumesc! FonAfon 1 iunie 2019 20:12 (EEST)
Înțeleg la ce vă referiți, însă nu v-ați semnat corespunzător, dacă doriți să vă schimbați semnătura in „FonAfon” o puteți face ducându-vă la pagina „preferințe”. Numai bine! Can you escape (discuție) 1 iunie 2019 20:16 (EEST)
La pagina de preferințe, semnătura îmi este setată ca fiind „FonAfon”. Problema de la pagina principală încă nu a fost remediată. Mulțumesc. FonAfon 1 iunie 2019 20:21 (EEST)
Puteți să vă semnați mai ușor și semi-automat adăugând patru tilde ( ~~~~ ) la finalul mesajului dumneavoastră. Can you escape (discuție) 1 iunie 2019 20:24 (EEST)

Cum să adaug o tildă cu ajutorul tastaturii? Shift+1=! FonAfon 1 iunie 2019 20:27 (EEST)

Butonul este dedesubtul tastei "ESCAPE", situat in stanga cifrei 1(nu de pe numpad). Can you escape (discuție) 1 iunie 2019 20:29 (EEST)

Mulțumesc. FonAfon 1 iunie 2019 20:32 (EEST)

Bună ziua. V-am corectat articolele, după cum probabil ați văzut. Vă rog să le legați cu articolele corespunzătoare din celelalte limbi. Faceți asta în următorul fel:

   Găsiți titlul unui articol echivalent în altă limbă (la articolele dvs. e identic în toate limbile, pe tipicul NGC....)
   În pagina articolului în română, faceți click pe linkul „Adaugă legături” aflat în subsolul coloanei din stânga, unde se plasează legăturile interlingve.
   În centrul paginii se va deschide un formular în care trebuie completat codul wikiului către care se face trimiterea (de exemplu, enwiki pentru Wikipedia în engleză; este suficientă introducerea codului de limbă și funcția de autocomplete va furniza variantele uzuale) și titlul paginii către care se trimite.
   Faceți click pe butonul „Confirmare”. Dacă există un item la Wikidata asociat titlului pe care l-ați furnizat, vi se vor prezenta toate legăturile asociate acelui item pentru confirmare.

De asemenea vă rog să introduceți în articolele despre galaxii infocaseta galaxie. simplu introducând textul {{Infocaseta Galaxie}}.

Nu în ultimul rând, la secțiunea Vezi și introduceți cel mai bine doar o legătură spre Listă a obiectelor NGC.

Uitați-vă cum am făcut aici. Dacă aveți nelămuriri, nu ezitați să întrebați.

Salutări, --Mihai (discuție) 17 iunie 2019 02:26 (EEST)

PS: Și mulțumesc pentru traducerile corecte. :) --Mihai (discuție) 17 iunie 2019 02:28 (EEST)
Mulțumesc! Voi încerca să leg articolele cu cele din alte limbi. Sper să reușesc. FonAfon 17 iunie 2019 02:30 (EEST)
Am reușit. Nu am știut că este atât de simplu. Mulțumesc încă o dată. FonAfon 17 iunie 2019 02:35 (EEST)

E prudent când înlăturați formate care par eronat scrise, să încercați să vedeți dacă nu cumva este vorba doar de erori minime, care pot fi corectate ușor. De exemplu aici era suficientă o astfel de corecție minimă.--Accipiter Gentilis Q.(D) 23 iunie 2019 16:51 (EEST)â

Mulțumesc pentru sugestie. --FonAfon (discuție) 23 iunie 2019 16:52 (EEST)

William Anders[modificare sursă]

Bună dimineața. Am intervenit puțin asupra articolului Bill Anders, la care ați pus eticheta că lucrați. Nu mă voi mai implica în continuare în acest articol și îmi cer scuze anticipat dacă am cauzat prin intervenția mea vreo problemă. --Donarius (discuție) 1 iulie 2019 07:50 (EEST)

Nu mă deranjează. Un articol la care contribuie constructiv mai mulți wikipediști devine mai bun. --FonAfon (discuție) 1 iulie 2019 12:11 (EEST)

Corectitudinea informațiilor[modificare sursă]

Ați propus pentru ștergere articolul MCM cu motivul „Acest articol a fost marcat de Sîmbotin în martie 2019 ca nerespectând politica de notabilitate”. Fals! Nu am marcat cu formatul {{notabilitate}} acest articol nici în martie 2019, nici altă dată. Se poate verifica în istoricul articolului. Nu este corect să puneți „în cârca altuia” dorința dvs. de a șterge acest articol. --Bătrânul (discuție) 4 iulie 2019 12:44 (EEST)

Nu țin minte că am afișat această informație. Probabil a rămas pentru că nu am anulat toate modificările care au reprezentat vandalism. Pe pagina MCM eu doar am anulat și șters vandalismul. --FonAfon (discuție) 4 iulie 2019 12:50 (EEST)
Și nici nu vreau să se șteargă pagina MCM. --FonAfon (discuție) 4 iulie 2019 12:52 (EEST)
Vedeți aceste link-uri: https://ro.wikipedia.org/w/index.php?title=MCM&diff=12957722&oldid=12956716&diffmode=visual, https://ro.wikipedia.org/w/index.php?title=MCM&action=history. Această informație exista înainte să încep să contribui eu la pagina MCM. --FonAfon (discuție) 4 iulie 2019 13:01 (EEST)
Dvs. poate că nu țineți minte, dar istoricul paginii nu poate greși: v-ați uitat la linkul pe care vi l-am indicat în prima frază a acestei discuții? Nu sunteți dvs. utilizatorul NGC 54? --Bătrânul (discuție) 4 iulie 2019 17:47 (EEST)
Da, m-am uitat. --FonAfon (discuție) 4 iulie 2019 18:15 (EEST)
Vedeți https://ro.wikipedia.org/w/index.php?title=MCM&diff=12956474&oldid=12956357&diffmode=visualedeți https://ro.wikipedia.org/w/index.php?title=MCM&diff=12956474&oldid=12956357&diffmode=visual. --FonAfon (discuție) 4 iulie 2019 18:17 (EEST)
Cred că am adăugat din nou acea informație deoarece am văzut că a fost ștearsă de altcineva. Vedeți și https://ro.wikipedia.org/w/index.php?title=MCM&diff=12956475&oldid=12956474&diffmode=visual --FonAfon (discuție) 4 iulie 2019 18:19 (EEST)

Pagini de șters rapid[modificare sursă]

Când vedeți vreo pagină care trebuie ștearsă rapid, puneți, vă rog, eticheta {{șr|motivul pentru ștergere}}, sau folosiți unul formatele din familia șr cu motivul precompletat, listate în pagina WP:CȘR pentru fiecare caz generic de ștergere. Dacă doar goliți pagina, e posibil să le scape administratorilor. —Andreidiscuție 4 iulie 2019 18:29 (EEST)

Bine. Mulțumesc. Nu știam dacă am sau nu dreptul de a adăuga acest format. --FonAfon (discuție) 4 iulie 2019 18:30 (EEST)
Sigur că da. Formatul e pentru neadministratori pentru a cere intervenția administratorilor. De asemenea, nu e nevoie să scrieți și la Wikipedia:Reclamații; aplicarea formatului este suficientă. —Andreidiscuție 4 iulie 2019 18:31 (EEST)

Obiecte NGC[modificare sursă]

Bună seara! Felicitări pentru inițiativa de a scrie articolele lipsă despre obiecte NGC! Am observat că v-ați familiarizat cu formatul infocasetei, cu modul de categorisire, etc. Succes în continuare! -- Alex Nico  (mesaj) 6 iulie 2019 19:48 (EEST)

Mulțumesc! --FonAfon (discuție) 6 iulie 2019 19:50 (EEST)

Dacă o singură afirmație dintr-un text/paragraf pare „dubioasă” sau ar putea necesita o verificare mai amănunțită, poți folosi formatul {{nc}} sau {{necesită citare}}. Modul de utilizare îl găsești aici. AT09W(discută) 7 iulie 2019 00:00 (EEST)

Mulțumesc! --FonAfon (discuție) 7 iulie 2019 00:07 (EEST)

Serie de formate[modificare sursă]

Mai multe formate pe care le-ați creat recent introduc în mod automat articolele în Categorie:Cioturi Râurile României, unde nu au ce căuta. Exemple: {{Ciot-roi-deschis}}, etc. Probabil v-ați inspirat din {{Ciot-râu-Spania}}, creat de Ionutzmovie. --GEO (discuție) 9 iulie 2019 18:13 (EEST)
Am corectat. Mulțumesc! --FonAfon (discuție) 9 iulie 2019 18:18 (EEST)
Mai sunt destule. Le vezi aici. --GEO (discuție) 9 iulie 2019 18:32 (EEST)
Sper că le-am corectat pe toate. --FonAfon (discuție) 9 iulie 2019 19:15 (EEST)

Bună ziua,
Formatul {{de tradus în alte limbi}} se introduce la sfârșitul articolului, nu la început (vedeți modul de utilizare). Mă refer la modificarea dvs. de la articolul Eugeniu Nistor.
Numai bine, --Bătrânul (discuție) 22 iulie 2019 08:32 (EEST)

Mulțumesc! --FonAfon (discuție) 22 iulie 2019 10:56 (EEST)
@Sîmbotin: Dacă în articol este prezent un format ciot, îl adaug sub formatul ciot sau deasupra formatului ciot? --FonAfon (discuție) 10 august 2019 03:27 (EEST)
La modul de utilizare al ambelor formate scrie: „se introduce la sfârșitul articolului”, deci nu este reglementată această chestiune.
Ca opinie personală, eu nu văd utilitatea formatului {{de tradus în alte limbi}}. Cine dorește să contribuie la Wikipedia în alte limbi să o facă, bravo lui, dar de ce ar trebui îndemnat să facă acest lucru printr-un format special? De altfel, mai sunt și alte etichete la fel de inutile, după părerea mea, de exemplu: {{expert}} (cine sunt acești „experți” și unde se găsește lista cu experți wikipediști?), {{ajutor}} (orice articol are nevoie de ajutor, „nu există articole perfecte”) și altele. --Bătrânul (discuție) 10 august 2019 08:14 (EEST)

Provocarea Apollo 11[modificare sursă]

Pentru participarea la Provocarea Apollo 11--Strainu

Vă mulțumesc pentru participarea la provocarea Apollo 11. Dacă doriți să primiți o carte poștală, vă rog să-mi trimiteti un email cu adresa la care să o expediez.--Strainu (دسستي‎22 iulie 2019 15:45 (EEST)

Titlu de carte[modificare sursă]

Corectați, vă rog, acest titlu: Reaching for Stars: Studii în istoria astronomiei stelare stelare și nebuloase. --Donarius (discuție) 22 iulie 2019 20:42 (EEST)

Bine. Îl voi corecta. --FonAfon (discuție) 22 iulie 2019 20:45 (EEST)
Amestecul de engleză și română. --Donarius (discuție) 22 iulie 2019 20:48 (EEST)

Substituire[modificare sursă]

Vă rugăm să nu uitați să introduceți formatele cu mesaje pe paginile de discuție prin substituire. Substituirea se face astfel: de exemplu în loc de {{test}} scrieți {{subst:test}}. Această precauție are avantajul că reduce ocuparea serverelor, mai ales atunci cînd formatul este apelat în foarte multe pagini, pentru că în urma unei modificări la pagina formatului modificarea trebuie propagată la toate paginile unde este apelat acesta. —Andreidiscuție 6 august 2019 15:20 (EEST)

@Andrei Stroe: Am înțeles. Mulțumesc! --FonAfon (discuție) 6 august 2019 15:59 (EEST)

O mică curiozitate: de ce a fost sărit NGC 111? --Donarius (discuție) 9 august 2019 21:27 (EEST)

@Donarius: Conform acestui articol, NGC 111 este un corp astronomic necunoscut. --FonAfon (discuție) 9 august 2019 21:30 (EEST)
Este posibil să nu fie cunoscute date despre acest obiect. E ciudat totuși că a fost inclus în catalog.-- Alex Nico  (mesaj) 9 august 2019 21:36 (EEST)
Probabil s-a făcut o eroare când s-a creat catalogul. --FonAfon (discuție) 9 august 2019 21:38 (EEST)
Există prin urmare? --Donarius (discuție) 9 august 2019 21:39 (EEST)
@Donarius: Vedeți asta. --FonAfon (discuție) 9 august 2019 21:52 (EEST)

Recomandare[modificare sursă]

Referitor la formatul pentru crearea rapidă a articolelor din seria NGC: puteți copia textul de aici pe pagina dvs. de teste, între tag-urile <pre></pre>, vor fi mai ușor de introdus informațiile așa, doar copiați formatul de fiecare dată când scrieți un nou articol. Contrar opiniei populare, cred că metoda aceasta e mai rapidă decât un bot, și nici nu apar la fel de multe probleme. De asemenea, dacă aveți nevoie de mână de lucru, eu mai am ceva timp liber luna asta, doar anunțați-mă. Mult succes! -- Alex Nico  (mesaj) 10 august 2019 14:23 (EEST)

@Alex Nico: Mulțumesc, dar nu mai am nevoie de acel format. Oricum atunci când creez o pagină despre NGC copiez o altă pagină despre NGC și doar modific datele. --FonAfon (discuție) 10 august 2019 15:11 (EEST)

Punerea automată de formate în paginile unuia care în mod uzual scrie articole sau în articolele lui nu rezolvă nimic, decât cel mult dă o senzație aparte celui care mângâie Twinkle (senzație susceptibilă de a da dependență). Chipinmaind treaba asta.

Opțiunea potrivită este inițierea unei discuții despre subiectul în cauză: e.g. de ce este necesară precizarea surselor, etc...--Accipiter Gentilis Q.(D) 15 august 2019 01:58 (EEST)

Accipiter Gentilis Q.: La care caz vă referiți? Dar nu este explicat aici și aici acest aspect în formatul clasic? --FonAfon (discuție | contribuții) 15 august 2019 02:31 (EEST)
La Aviapassion, aproape sigur, dar nu contează, sfatul era general. Accipiter nu v-a zis să nu notificați utilizatorul, ci să încercați să vă găsiți timpul pentru un mesaj personalizat în cazul utilizatorilor care sunt în mod evident de bună credință și contribuie constructiv. Un mesaj personalizat și scris prietenos este întotdeauna primit mai bine ca o formulare de lemn, făcută să se potrivească în multe cazuri. Strainu (دسستي‎15 august 2019 10:50 (EEST)

Da, la formatele de avertizare livrate lui Aviapassion, m-am referit. Este însă un lucru nu foarte ușor să sesizezi în timp util, căruia dintre toți utilizatori care trebuiesc notificați la un moment dat, trebuie să-i livrezi un mesaj personalizat, cu potențial de a duce la o discuție necesară rezolvării pe termen lung a unor probleme. De aceea, tentația limitării la beneficiile uneori doar aparente ale automatizării, este extrem de mare.--Accipiter Gentilis Q.(D) 15 august 2019 12:03 (EEST)

@Accipiter Gentilis Q., @Strainu: Bine, am înțeles. --FonAfon (discuție | contribuții) 15 august 2019 14:35 (EEST)

Semnătură[modificare sursă]

Vă rog ca atunci când faceți comentarii pe paginile de discuție ale articolelor sau utilizatorilor Wikipedia, să adăugați și semnătura dumneavoastră  și nu așa cum ați omis la pagina Discuție Utilizator:Aviapassion#Citarea surselor. Este un lucru necesar la Wikipedia și este foarte simplu de adăugat, trebuie doar să dați un clic pe butonul din bara superioară a casetei de editare sau să tastați patru tilde ( ~~~~ ) și în mod automat se generează numele dumneavoastră precum și data și ora la care ați făcut comentariul. Vă mulțumesc! Mishu57 15 august 2019 07:48 (EEST)

@Mishu57: Mulțumesc, știam să mă semnez, dar de această dată doar am uitat. --FonAfon (discuție | contribuții) 15 august 2019 14:14 (EEST)
Teoretic Twinkle ar fi trebuit să vă adauge semnătura automat, dacă ați făcut avertizarea prin intermediul lui. Vedeți, poate mai trebuie umblat pe la Wikipedia:Twinkle/Preferences la "Warn user" sau la "Răspuns rapid" trebuie bifat "Semnează răspunsurile".--Accipiter Gentilis Q.(D) 15 august 2019 14:32 (EEST)

Știați că[modificare sursă]

Am observat că ați făcut niște propuneri pentru această secțiune. Drepturile dvs de utilizator ar trebui să vă permită să le adăugați singur. Modificările se fac la Format:Știați că. Nu am verificat propunerile, dar sunt câteva reguli:

  • asigurați-vă că articolul bolduit e de un nivel decent (preferabil nu ciot)
  • dacă schimbați imaginea nu uitați să modificați indicația (foto) din text
  • adăugați propunerile și în Wikipedia:Știați că.

Și un sfat: din moment ce aveți mai multe propuneri, ar fi preferabil să le puneți gradual, la câteva săptămâni, pentru a menține pagina mai dinamică pentru mai mult timp. Strainu (دسستي‎15 august 2019 10:45 (EEST)

@Strainu: Există o limită de curiozități care să apară în formatul Știați că? --FonAfon (discuție | contribuții) 15 august 2019 14:18 (EEST)
Da, de fiecare dată când adăugați una, scoateți-o pe cea mai veche.--Strainu (دسستي‎15 august 2019 14:27 (EEST)
Bine. --FonAfon (discuție | contribuții) 15 august 2019 14:39 (EEST)
Și încercați să urmați exemplele de formatare...: [1]--Strainu (دسستي‎15 august 2019 14:46 (EEST)
Un pic mai concret: puneți cu bold articolul spre care vreti să îndrumați cititorii și asigurați-vă că el există (de exemplu Tux nu există).--Strainu (دسستي‎16 august 2019 01:46 (EEST)
@Strainu: Am înțeles. Nu ar trebui realizat acest lucru? Doar că nu din 10 în 10 secunde. --FonAfon (discuție | contribuții) 16 august 2019 01:48 (EEST)

Bună ziua, vă mulțumesc că ați revizuit pagina. V-aș fi recunoscător să mă ajutați să îmbunătățesc pagina Aviația la Bălți, precum și articole Aeroportul Internațional Bălți-Leadoveni și Aeroportul Bălți-Oraș. Eu traduc deocamdată textul pur din articolele respective scrise în rusă unde sunt toate linkurile. Poate o să ajutați să inserați linkurile în format wikiro? Mare mulțumesc anticipat. --Aviapassion (discuție) 15 august 2019 12:37 (EEST)

@Aviapassion: Vreți să adaug legăturile externe de pe paginile din rusă pe cele din română? --FonAfon (discuție | contribuții) 15 august 2019 14:42 (EEST)

Bună dimineața,
Este bine să folosiți formatul {{nesemnat}} prin substituție (în loc de {{nesemnat}} scrieți {{subst:nesemnat}}); vedeți documentația de la {{Nesemnat/doc}}. Cel mai comod este să folosiți „butonul” {{subst:nesemnat|}} din comenzile care apar sub caseta de editare (pe rândul al patrulea, „Formate utile”).
Numai bine, --Bătrânul (discuție) 17 august 2019 08:56 (EEST)

@Sîmbotin: Mulțumesc. Voi substitui și formatul nesemnat. --FonAfon (discuție | contribuții) 17 august 2019 12:37 (EEST)

Propunere pentru ștergere a paginii Alex Moldovan[modificare sursă]

În urmă cu 4 luni, articolul Alex Moldovan, creat de dumneavoastră, a fost etichetat de Sîmbotin ca nerespectând politicile proiectului, mai exact cea privitoare la notabilitate. Ca parte a proceselor interne de menținere a calității Wikipediei, articolele aflate în această situație sunt propuse periodic pentru ștergere, ceea ce s-a întâmplat și în acest caz.

Acest lucru nu înseamnă că articolul va fi neapărat șters. El va fi analizat și discutat în pagina Wikipedia:Pagini de șters/Alex Moldovan până se va ajunge la un consens. În propunere se face referire la problemele identificate în cadrul articolului. Dacă deja le-ați rezolvat, menționați acest lucru și explicați de ce considerați că problemele au fost rezolvate. Este posibil ca alți utilizatori să nu fie de acord cu dumneavoastră și să ceară și alte îmbunătățiri. Este important să participați la discuție, concentrându-vă pe identificarea și rezolvarea problemelor menționate de participanți. Dacă aveți nevoie de ajutor, consultați pagina cu proceduri de salvare a unui articol. Cele mai dese probleme țin de numărul sau calitatea surselor, de aceea vă punem la dispoziție anumite sfaturi pentru a găsi surse de încredere. Nu în ultimul rând, puteți cere celorlalți utilizatori să vă ajute în a filtra sursele existente conform regulilor Wikipedia.

Articolul poate fi în continuare modificat pe durata discuției, în special în scopul îmbunătățirii lui pentru a trata problemele ridicate. Vă rugăm, însă, să nu înlăturați formatul {{șterge}} din antetul articolului și să nu-l redenumiți înainte de finalizarea discuției și ajungerea la un consens pe tema titlului.--PȘNBot (discuție) 1 septembrie 2019 15:11 (EEST)

Nicolae Leonăchescu[modificare sursă]

La articolul Nicolae Leonăchescu ați marcat cu "necesită citare". Între timp au apărut mai multe informații on-line. Credeți că puteți actualiza? Adică să ștergeți cerința, eventual să o înlocuiți cu o referință sau, și mai bine, să modificați în Wikidata unde să treceți data la care a avut loc decesul? Mulțumesc,2A02:2F0B:4808:DA00:6C69:F77A:9314:4F5 (discuție) 8 septembrie 2019 11:46 (EEST)

@2A02:2F0B:4808:DA00:6C69:F77A:9314:4F5: în articol nu apar niciun fel de referințe cu privire la data decesului lui Nicolae Leonăchescu. Adăugați cel puțin o referință verificabilă și din sursă de încredere și puteți apoi șterge formatul {{necesită citare}}. --Bătrânul (discuție) 8 septembrie 2019 12:59 (EEST)
@2A02:2F0B:4808:DA00:6C69:F77A:9314:4F5: Voi încerca. Dar puteți și dumneavoastră să citați o sursă. --FonAfon (discuție | contribuții) 8 septembrie 2019 14:13 (EEST)
Așa este. Pot și eu. Dar nu asta este logica! Când vrei să faci ceva, nu pui etichete (nc). Societatea va consuma energie mai multă: unul dă indicații și altul trebuie să le pună în practică. De ce să nu faci de la bun început treaba oablă?2A02:2F0B:4808:DA00:48A:67A:9CD4:6D4B (discuție) 8 septembrie 2019 17:43 (EEST)
@2A02:2F0B:4808:DA00:48A:67A:9CD4:6D4B: Nu uitați că Wikipedia e un proiect de voluntariat. Multă sănătate! --95.65.73.211 (discuție) 8 septembrie 2019 18:05 (EEST)

Avertizările trebuie substituite[modificare sursă]

...inclusiv {{semnătură}}, altfel se creează situații de confuzie. Cele bune. --95.65.50.179 (discuție) 15 septembrie 2019 21:31 (EEST)

Secțiuni vide[modificare sursă]

Acest articol (Drumeț în calea lupilor) a fost creat de un robot în mod intenționat cu secțiuni vide. Dvs. le-ați șters, dar v-ați întrebat de ce au fost create de robot? Crearea lor a avut la bază o solicitare, iar secțiunile vide urmau să indice un model și o ordine. Într-adevăr, e regretabil că sunt vide, dar nu cred că trebuiau șterse fără o discuție cu cei care le-au creat (Strainu și Terraflorin). --Donarius (discuție) 19 septembrie 2019 21:17 (EEST)

@Donarius: Nu am știut că pagina a fost creată de Strainubot. Atunci trebuia pus formatul Secțiune goală. --FonAfon (discuție | contribuții) 19 septembrie 2019 21:30 (EEST)
Crearea seriei de articole a fost rezultatul unor discuții purtate anterior, a alcătuirii unei liste și a compilării unor surse externe. Terraflorin a alcătuit lista, Strainu a creat algoritmul care a stat la baza articolelor.
Varianta cu Secțiune goală e mai adecvată cazului de față.
Fiecare caz trebuie verificat în parte și mers pe ideea bunei credințe a utilizatorilor, mai ales dacă e vorba de un utilizator mai vechi. E preferabil să întrebați dacă observați o anomalie, în loc să ștergeți direct. Wikipedia e un proiect colaborativ. --Donarius (discuție) 19 septembrie 2019 21:37 (EEST)
Mă văd nevoit să îmi exprim din nou dezacordul Donarius. Da, secțiunile goale fac să fie mai ușor de completat articolul ulterior, dar doar pentru că articolul a fost început într-un anumit fel, nu înseamnă că trebuie să rămână astfel la nesfârșit. Tocmai pentru că Wikipedia este un proiect colaborativ, oricine poate modifica articolul într-un mod ne-negativ fără să fie apostrofat pentru asta.--Strainu (دسستي‎19 septembrie 2019 22:06 (EEST)

Utilizator[modificare sursă]

Nu sunteți clona lui Giku? A dispărut anul acesta în ceață, dar se poate vedea că mai modifică articole pe IP-uri de la Chișinău. Așa se poate explica de ce vă votează la candidatură. Nu mai jucați teatru că sunteți un începător, se vede de la Chișinău cine sunteți cu adevărat.Acest comentariu nesemnat a fost adăugat de 185.51.134.229 (discuție • contribuții).

Nu sunt clona lui Giku. „Așa se poate explica de ce vă votează la candidatură.” Nu văd ca Giku să mă fi votat. --FonAfon (discuție | contribuții) 23 septembrie 2019 21:08 (EEST)

Deși frecvent fac modificări textelor dintr-o discuție, totuși eu unul nu sunt un model de urmat, ba chiar dimpotrivă... Totuși, să modificați de "n" ori textul răspunsurilor de la candidatura dv. este o proastă alegere, pe care nu aș face-o nici eu. Mai bine amânați un răspuns și-l lăsați pe cât posibil stabil. Altfel, maniera respectivă de a trata problema denotă superficialitate. La urma urmei, se cheamă că vreți să convingeți astfel încât să vi se acorde votul, nu ? Sau, dacă e doar o formă de antrenament, data viitoare o să vi se scoată chestia asta pe nas. Zic și eu... --Accipiter Gentilis Q.(D) 23 septembrie 2019 23:06 (EEST)

În al doilea rând, treaba asta cu mini-mega-modificările este marcă înregistrată pe ro.wiki. Azi mâine, o să vă treziți că o să vi se spună că sunteți clona mea... :) --Accipiter Gentilis Q.(D) 23 septembrie 2019 23:06 (EEST)
@Accipiter Gentilis Q.: mulțumesc, nu voi mai modifica inutil pagina candidaturii. Și nu cred că contează dacă sunt acuzat de un anonim că sunt clona cuiva; contează că nu sunt. Problema este că anonimii sunt mult prea interesați de discuțiile de pe Wikipedia (exemple: 1, 2, 3). Iar anonimul care mi-a scris mai sus, probabil că știe destule despre Wikipedia, sau cel puțin o supraveghează (a știut că Gikü a dispărut; mai exact, nu a mai modificat pe ro.Wikipedia din 4 ianuarie 2019). --FonAfon (discuție | contribuții) 24 septembrie 2019 14:37 (EEST)

Care este sursa conform căreia aceasta este denumirea corectă a canalului dat de televiziune? Mă uit la d:Q157118#sitelinks-wikipedia și nu văd o atare denumire în nicio altă limbă. //  Gikü  vorbe  fapte  29 septembrie 2019 21:33 (EEST)

@Gikü: și eu știam că se numește National Geographic Channel. --FonAfon (discuție | contribuții) 29 septembrie 2019 21:41 (EEST)
M-a indus în eroare modificarea aceasta. A făcut altcineva redirecționarea, de fapt. O seară bună! //  Gikü  vorbe  fapte  29 septembrie 2019 21:51 (EEST)

De învățătură[modificare sursă]

Am fost tentat să procedez la fel de birocratic (punând un format de avertizare în pagina dv. care să vă reamintească să consemnați descrierea modificărilor) pe cât ați procedat dv. adăugând formatul {{nesemnat|}} după textul lui Asybaris01 din pagina lui Donarius, dar asta nu v-ar fi determinat poate, să învățați ceva. Cu siguranță atunci când ați pus formatul, nu trecuseră mai mult de 3-4 minute de când pagina fusese salvată, ceea ce ar fi putut duce la presupunerea că un comentariu atât de complex are șanse destul de mari fie să fie editat în continuare, fie să fie semnat mai târziu. V-ați grăbit.... ceea ce privit din exterior ar putea părea că este fie expresia tendinței de a profita pentru plata unei polițe, fie pur și simplu un automatism birocratic. În ambele variante, cel care are de pierdut sunteți dv. Evident, birocratic aveți dreptate și... cam atât.--Accipiter Gentilis Q.(D) 1 octombrie 2019 19:50 (EEST)

@Accipiter Gentilis Q.: Nu cred că Asybaris01 mai dorea să îi spună ceva. --FonAfon (discuție | contribuții) 1 octombrie 2019 19:55 (EEST)
Evident, depinde de dv. dacă doriți sau nu să învățați ceva...--Accipiter Gentilis Q.(D) 1 octombrie 2019 19:57 (EEST)
@Accipiter Gentilis Q.: descrierea modificărilor este recomandată, dar nu obligatorie. --FonAfon (discuție | contribuții) 1 octombrie 2019 19:58 (EEST)
Ok. v-am recomandat-o mai jos.--Accipiter Gentilis Q.(D) 1 octombrie 2019 20:00 (EEST)
@Accipiter Gentilis Q.: am înțeles ce mi-ați spus și fără format. --FonAfon (discuție | contribuții) 1 octombrie 2019 20:02 (EEST)
Nu sunt convins, dar fac eforturi să vă cred pe cuvânt.--Accipiter Gentilis Q.(D) 1 octombrie 2019 20:03 (EEST)
@Accipiter Gentilis Q.: de ce? --FonAfon (discuție | contribuții) 2 octombrie 2019 16:18 (EEST)
Pentru ca Gentilicul s-a prins pana la urma ca am vrut sa nu fie semnat si tu ai intrat in vrie. Mesajul se dorea a fi al tuturor, nu al meu. Asybarisaport 2 octombrie 2019 16:28 (EEST)

Poate ajută: Wikipedia:Ce nu este Wikipedia#Wikipedia nu este o birocrație--Accipiter Gentilis Q.(D) 2 octombrie 2019 16:38 (EEST)

@Accipiter Gentilis Q.: am citit pagina acum câteva luni. --FonAfon (discuție | contribuții) 2 octombrie 2019 16:41 (EEST)
Și... ați înțeles ce scrie acolo ? --Accipiter Gentilis Q.(D) 2 octombrie 2019 16:42 (EEST)
@Accipiter Gentilis Q.: Eu consider că da. --FonAfon (discuție | contribuții) 2 octombrie 2019 16:43 (EEST)
Atunci e ok. Mai rămâne să adaptați teoria la practică.--Accipiter Gentilis Q.(D) 2 octombrie 2019 16:45 (EEST)
... --FonAfon (discuție | contribuții) 2 octombrie 2019 16:46 (EEST)
Da, ăsta e un răspuns cu care sunt cu adevărat de acord. :) --Accipiter Gentilis Q.(D) 2 octombrie 2019 16:48 (EEST)
@Accipiter Gentilis Q.: cred că ați interpretat greșit răspunsul. Înseamnă că nu mai aveam ce să spun. --FonAfon (discuție | contribuții) 2 octombrie 2019 16:49 (EEST)
E un început...--Accipiter Gentilis Q.(D) 2 octombrie 2019 16:51 (EEST)

Descrierea modificărilor[modificare sursă]

Vă recomandăm să completați întotdeauna rubrica de descriere a modificărilor efectuate, nu așa cum ați omis la pagina Discuție Utilizator:Donarius. Această descriere le este foarte utilă celor care urmăresc evoluția paginii sau îi analizează istoricul. În lipsa descrierii există chiar riscul ca modificările pe care le faceți să fie interpretate ca vandalism și să fie anulate. Dacă spațiul disponibil în rubrica respectivă nu este suficient, puteți explica modificările în pagina de discuție. Vă mulțumim! Accipiter Gentilis Q.(D) 1 octombrie 2019 19:57 (EEST)

@Accipiter Gentilis Q.: acest format este potrivit pentru paginile din spațiul de nume principal, nu „Discuție Utilizator”. „Puteți explica modificările în pagina de discuție.” Pagina „Discuție Utilizator:Donarius” este o pagină de discuție. --FonAfon (discuție | contribuții) 1 octombrie 2019 20:06 (EEST)

Modificare vârstă[modificare sursă]

Bună seara! Îmi puteți spune cum modific vârstă la o anumita persoana! Mulțumesc!

               Edisor2727 Edisor2727 (discuție) 1 octombrie 2019 20:25 (EEST)
@Edisor2727: bănuiesc că vă referiți la schimbatul unei date. La care articol vă referiți? --FonAfon (discuție | contribuții) 1 octombrie 2019 20:50 (EEST)
             Da, la schimbatul unei date, dar  ma refer in general Acest comentariu nesemnat a fost adăugat de Edisor2727 (discuție • contribuții).
@Edisor2727: vă referiți la schimbatul unei date dintr-o inocasetă? --FonAfon (discuție | contribuții) 2 octombrie 2019 14:21 (EEST)

Infocaseta[modificare sursă]

Bună ziua cum modific numele cuiva din infocaseta? Edisor2727 (discuție) 10 octombrie 2019 14:44 (EEST)

@Edisor2727: de obicei, prin parametrul „nume”. --FonAfon (discuție | contribuții) 10 octombrie 2019 17:06 (EEST)

Vă mulțumim că ați testat Wikipedia și că ați refăcut pagina Discuție Utilizator:Nyook. Pentru alte încercări vă rugăm totuși să folosiți pagina personală de teste. Puteți afla mai multe despre proiectul nostru la pagina de bun venit. Vă mulțumim! Nyook 26 octombrie 2019 22:01 (EEST)

@Nyook: am dat revert din greșeală, pentru că am confundat butonul de rollback cu cel de marcare ca verificat și pentru că rollback-ul nu cere permisiunea ca Twinkle. --FonAfon (discuție | contribuții) 26 octombrie 2019 22:05 (EEST)
Not biggie; avertizarea e pentru că în ora care a urmat nu v-ați deranjat să vă explicați acțiunea (minimă decență). --Nyook 26 octombrie 2019 22:10 (EEST)

Întrebare[modificare sursă]

Bună seara. Spuneți-mi, vă rog, în opinia dvs. eu sunt un soi de tâmpit care încurc lumea pe aici? Căci așa mi se pare că mă considerați. --Donarius (discuție) 28 octombrie 2019 20:09 (EET)

Nu consider că încurcați Wikipedia. Dar consider că nu am făcut nimic greșit adăugând eticheta referințe. --FonAfon (discuție | contribuții) 28 octombrie 2019 20:12 (EET)
@Donarius: Nu consider acest lucru un motiv de ceartă. Ați adăugat referințele necesare, iar eticheta nu-și mai avea rostul. Înainte și-l avea. --FonAfon (discuție | contribuții) 28 octombrie 2019 20:15 (EET)
Dacă vedeați că am abandonat articolul avea vreun sens, dar când nici nu am apucat să modific că v-ați și repezit să-mi plasați o etichetă încep să consider că este vorba de un act de ostilitate la adresa mea. --Donarius (discuție) 28 octombrie 2019 20:27 (EET) P.S. Urmăriți-i pe Mishu și Sîmbotin: niciunul nu sare călare pe tine la câteva minute să-ți plaseze o etichetă, de obicei o lasă pe a doua zi, și înlătura pe loc doar obscenitățile și vandalismele, nu și contribuțiile valide nereferențiate.
@Donarius: Nu am nimic împotrivă cu dvs. De acum înainte nu voi modifica articolele nou create de dvs., decât după ce trece un timp mai îndelungat. --FonAfon (discuție | contribuții) 28 octombrie 2019 20:29 (EET)
@Donarius: În primul rând, nu au în ce articol creat de mine să plaseze etichete, pentru că de obicei scriu doar articole despre NGC și mai traduc câte un articol despre un astronom. În al doilea rând, nu m-ar deranja să plaseze etichete în articolele scrise de mine, dacă este nevoie de ele. Și dacă ar pune etichete pe articolele create de mine, nu ar „sări pe mine călare”, că articolele create de mine nu sunt proprietatea mea. --FonAfon (discuție | contribuții) 28 octombrie 2019 20:37 (EET)

NGC 54 dacă vă mânâncă degetele să folosiți Twinkle, scărpinați-vă mai înainte de a apăsa tastele în mod ineficient. --Accipiter Gentilis Q.(D) 28 octombrie 2019 20:43 (EET)

Dacă Donarius ar fi folosit un format de tipul {{în lucru}} acest incident nu ar mai fi avut loc. --Bătrânul (discuție) 28 octombrie 2019 20:46 (EET)
@Accipiter Gentilis Q.: De aici se înțelege că și dvs. folosiți Twinkle... „Mod ineficient”? Dacă articolul nu avea la momentul respectiv referințe. --FonAfon (discuție | contribuții) 28 octombrie 2019 20:48 (EET)
@Sîmbotin: Poate că da, dar nu am vrut să spun acest lucru pentru a nu lungi conflictul. --FonAfon (discuție | contribuții) 28 octombrie 2019 20:48 (EET)
NGC 54 Sîmbotin Nu am apucat să plasez o etichetă pentru că s-a ivit rapid un conflict de modificare. După cum am spus în alte locuri, ca să salvez o pagină durează uneori și 10 minute, de aceea am cerut sprijin pentru un nou laptop. Nu am un aparat rapid ca să modific instant, spre deosebire de alții. Credeam că s-a înțeles ce am spus pe pagina mea de utilizator cu privire la performanțele aparatului pe care lucrez. --Donarius (discuție) 28 octombrie 2019 20:53 (EET)
@Donarius: Atunci puteați să publicați articolul direct cu eticheta de dezvoltare. --FonAfon (discuție | contribuții) 28 octombrie 2019 20:57 (EET)

Ca să explic: de exemplu dacă îl văd lucrând la ceva pe un utilizator care și-a probat eficiența și buna credință, este un nonsens să verific musai ce face, pentru a-i corecta eventuale erori. Dimpotrivă, dacă am timp și chef, îmi pun problema cum aș putea să-l ajut fără să-l încurc. Deci nu caut să-l încurc fără să-l ajut, ca să zic așa... E o chestie de optimizare a randamentului. --Accipiter Gentilis Q.(D) 28 octombrie 2019 20:58 (EET)

@Accipiter Gentilis Q.: Știam asta, dar tot am dreptul de a adăuga etichete atunci când este nevoie de ele. Nu are sens să continuăm discuția. I-am spus deja lui Donarius „De acum înainte nu voi modifica articolele nou create de dvs., decât după ce trece un timp mai îndelungat”. --FonAfon (discuție | contribuții) 28 octombrie 2019 21:02 (EET)

https://i.imgur.com/0hQyd5L.gif --Kunok Kipcsak (discuție) 28 octombrie 2019 21:22 (EET)

@Kunok Kipcsak: ? --FonAfon (discuție | contribuții) 28 octombrie 2019 21:24 (EET)
Cred că în imagine este ilustrat un wikipedist eficient.--Accipiter Gentilis Q.(D) 28 octombrie 2019 21:36 (EET)
@Accipiter Gentilis Q.: Care mănâncă în timp ce editează? --FonAfon (discuție | contribuții) 28 octombrie 2019 21:41 (EET)
NGC nu practica aflatul in treaba sau bagatul in seama. Poti sa ti-o iei de nu te vezi. "Norocul" e ca mai sunt cativa care chiar isi aduc aportul și și pe astia îi sâcâi? Nu te lua dupa Batranul ca si el calca in străchini. Asybarisaport 28 octombrie 2019 21:58 (EET)
@Asybaris01: Și Sîmbotin e vinovat cu ceva acum? Nu are sens să mai continuăm discuția. Am scris mai sus de ce. --FonAfon (discuție | contribuții) 28 octombrie 2019 22:00 (EET)
Asybaris01 are o ură viscerală față de mine și nu pierde nicio ocazie pentru a și-o manifesta. E o poveste destul de veche... --Bătrânul (discuție) 28 octombrie 2019 22:04 (EET)
E... hai nu exagera, mi-am pierdut de mult viscerele in lupte sangeroase, sunt mumificat acu, adica am devenit imun. Asybarisaport 28 octombrie 2019 22:08 (EET)PS. Poti povesti de harța cu celebrarile, ca a fost frumoasa si de neinteles. Pana la urma am avut dreptate...

Infocaseta Nikolaus Lenau[modificare sursă]

Bunâ ziua, Aș vrea sâ contribui la articolul legat de Nikolaus Lenau, dar am remarcat ca nu este corecta data nașterii care ar trebui să fie 13 august și nu 25 august. Bănui că datele biografice se iau direct din wikidata, unde apar ambele date de naștere. Pot corecta eu în articol? Infocaseta indică România ca țară, dar în 1802, Banatul, deci și Csatád erau în Regatul Ungariei, iar schimbarea în Lenauheim s-a făcut abia în 1926. Cu multitudinea de citări din infocasetă, pot să mai adaug citări? Nu se strică enumerarea? Citarea cu nr. 3 nu duce spre nicăieri iar, 8 și 9, spre site-uri muzicale (?). Mulțumesc de indicații. --Dordemuzica (discuție) 28 octombrie 2019 22:50 (EET)

@Dordemuzica: Am corectat data nașterii. „Cu multitudinea de citări din infocasetă, pot să mai adaug citări? Nu se strică enumerarea?” Dacă schimbați din articolul Wikipedia, cred că se șterg citările. Cel mai bine ar fi să adăugați citările la Wikidata. Dacă nu știți cum să faceți asta sau aveți alte nelămuriri, spuneți-mi. --FonAfon (discuție | contribuții) 29 octombrie 2019 14:21 (EET)

Următoarea avertizare tot va fi de nivelul 2? //  Gikü  vorbe  fapte  29 octombrie 2019 14:41 (EET)

@Gikü: După ce l-am avertizat am observat. M-am întrebat de ce dvs. nu ați pus una de nivelul unu. --FonAfon (discuție | contribuții) 29 octombrie 2019 14:48 (EET)
Am început cu nivelul 2 pentru că judecând după numele său de utilizator nu a venit aici să facă altceva decât spam. Folosesc nivelul 1 când reaua intenție nu e evidentă și am putea să contăm pe înțelegerea utilizatorului. Aici nu e cazul. Pe scurt: uneori e ok să începi cu alt nivel decât 1, vă recomand să vă asigurați întotdeauna că creșteți cu un nivel avertizarea. Cele bune. //  Gikü  vorbe  fapte  29 octombrie 2019 14:55 (EET)
@Gikü: Eu de obicei merg pe principiul cu 4 avertizări și după aceea blocarea. --FonAfon (discuție | contribuții) 29 octombrie 2019 15:02 (EET)

Curiozitate[modificare sursă]

Care este scopul acestei modificări? --Donarius (discuție) 29 octombrie 2019 18:54 (EET)

@NGC 54: Life Pro Tip (adică sfat): Utilizatorii cu experiență nu au nevoie de curățenie din urma lor. //  Gikü  vorbe  fapte  29 octombrie 2019 18:56 (EET)
@Donarius: Am crezut că și formatul pagină tradusă se substituie. --FonAfon (discuție | contribuții) 29 octombrie 2019 19:00 (EET)
@Gikü: Aș fi făcut această modificare oricărei pagini de discuție, creată fie de un nou-venit, fie de un utilizator experimentat. --FonAfon (discuție | contribuții) 29 octombrie 2019 19:00 (EET)
Această atitudine nu este corectă. În cazurile neclare se cer discuții în avans cu utilizatorii contribuțiile cărora le patrulați. //  Gikü  vorbe  fapte  29 octombrie 2019 19:11 (EET)
Și ați început cu mine? --Donarius (discuție) 29 octombrie 2019 19:02 (EET)
@Donarius: Pur și simplu am văzut în schimbări recente. Nu a fost un act de ostilitate. --FonAfon (discuție | contribuții) 29 octombrie 2019 19:04 (EET)
Donarius - trebuia sa inceapa cu cineva, te-a vazut pe tine ca ai o cocoasha mai proeminenta si trebuie indreptata- :)))) Asybarisaport 29 octombrie 2019 20:37 (EET)

Viața e prea scurtă...[modificare sursă]

...pentru așa modificări repetitive. De ce să nu deschideți o secțiune nouă la Wikipedia:Sarcini pentru roboți? GÜT al meu abia așteaptă să ajute. Mai ales că referințele deja introduse trebuie scoase din infocasetă și puse în introducere. //  Gikü  vorbe  fapte  1 noiembrie 2019 22:15 (EET)

@Gikü: Din partea mea, e bine dacă nu mai adaug eu acele referințe. Eu sunt de acord. --FonAfon (discuție | contribuții) 1 noiembrie 2019 22:17 (EET)
Am început mutarea referințelor din infocasetă în introducere. La articolele la care încă nu ai ajuns, de la NGC cât și până la NGC cât este necesar de introdus aceste referințe? //  Gikü  vorbe  fapte  4 noiembrie 2019 15:38 (EET)
@Gikü: Da, este necesar. Pentru că nu am introdus referințele din infocasetă atunci când am creat articolele. Informațiile din infocasetă sunt copiate de pe fr.wiki, iar fr.wiki a citat în infocasetă acele 3 surse pe care le tot introduc. De aceea le pun în infocasetă și nu în introducere. --FonAfon (discuție | contribuții) 4 noiembrie 2019 15:51 (EET)
Am întrebat: „de la NGC cât și până la NGC cât?”. Deci la toate? În ce privește faptul că francezii pun referințele în infocasetă la nume, nu am putut găsi un atare exemplu – îmi arătați unul? //  Gikü  vorbe  fapte  4 noiembrie 2019 15:55 (EET)
@Gikü: Nu am spus că la nume. „Am întrebat: „de la NGC cât și până la NGC cât?”. Deci la toate?” Da, la toate. --FonAfon (discuție | contribuții) 4 noiembrie 2019 15:58 (EET)

La pagina Wikipedia:Pagini de șters/Ovidiu Carpusor a fost pusă o etichetă prin care se cere ștergerea ei rapidă de la Wikipedia, pentru următorul motiv:

Principial vorbind, propunerea de ștergere este corectă, dar spiritul în care a fost făcută nu respectă comandamentele după care Wikipedia a fost creată (vezi discuția de la Cafenea)

Conform criteriilor pentru ștergere rapidă, articolele ce nu îndeplinesc criteriile elementare ale Wikipediei pot fi șterse în orice moment.

Dacă sunteți de părere că această notificare a fost plasată eronat, puteți contesta ștergerea în pagina de discuții a articolului. Puteți vizita aici pagina respectivă de discuții, în care puteți da motivele, dar țineți cont că odată etichetată astfel, pagina va fi ștearsă în curând dacă eticheta este corectă. Vă rugăm să nu scoateți dumneavoastră eticheta, dar nu ezitați să adăugați informații în pagină în cazul în care considerați că astfel ea ar putea fi adusă în conformitate cu politicile și îndrumările Wikipediei. Dacă pagina va fi ștearsă, puteți contacta un administrator dacă doriți să obțineți o copie a paginii șterse prin e-mail sau în spațiul dumneavoastră de utilizator. Accipiter Gentilis Q.(D) 3 noiembrie 2019 11:08 (EET)

@Accipiter Gentilis Q.: Eu sunt de acord cu ștergerea. --FonAfon (discuție | contribuții) 3 noiembrie 2019 11:22 (EET)

Nu poate fi iepure coreean de câmp. Deși la moment nu pot dovedi printr-o sursă, denumirea corectă e iepure de câmp coreean sau, mai simplu, iepure coreean. //  Gikü  vorbe  fapte  5 noiembrie 2019 16:11 (EET)

@Gikü: Ok. Atunci voi publica articolul cu denumirea de „iepure de câmp coreean”.

good morning from Coreca, I am writing to greet you and thank you for your message. I hope all is well there by you. Well, I ask you for a courtesy, of course it will be returned. Could you please upgrade the articles I have reported to you? Right and no more than 20 minutes of your precious time. I will help you with some articles in Italian and Sicilian. Waiting to hear from you I wish you a happy weekend. Yours truly.--Luigi Salvatore Vadacchino (discuție) 8 noiembrie 2019 15:17 (EET)

Actualizare locuitori pe articolul Pleumeur-Bodou[modificare sursă]

Buna ziua! Ati putea vă rog să actualizați dvs. infocaseta infocaseta (are nota de subsol invalidă), cu ultimul recensamânt din 2016, adică 4135 locuitori și densitate = 154,81 loc./km²m informații luate de pe site-ul [INSEE COM 22198] --Dordemuzica (discuție) 8 noiembrie 2019 16:52 (EET)

@Dordemuzica: Acum mă uit pe site. --FonAfon (discuție | contribuții) 8 noiembrie 2019 17:21 (EET)
@Dordemuzica: Am găsit numărul de locuitori aici, dar densitatea populației nu o găsesc pe site. Unde se găsesc mai exact datele despre densitatea populației pe acest site? --FonAfon (discuție | contribuții) 8 noiembrie 2019 17:28 (EET)
Eu am calculat-o divizând nr. de locuitori la suprafața scrisă în casetă, conform definiției.Acest comentariu nesemnat a fost adăugat de Dordemuzica (discuție • contribuții).
@Dordemuzica: Acum mă ocup. --FonAfon (discuție | contribuții) 8 noiembrie 2019 18:10 (EET)
@Dordemuzica: E bine acum? --FonAfon (discuție | contribuții) 8 noiembrie 2019 18:24 (EET)

Foarte bine. Mulțumesc. Notele introduse în infocasete complică actualizările și sunt invizibile pe mobil. Poate ar trebui schimbat stilul. --Dordemuzica (discuție) 8 noiembrie 2019 18:41 (EET)

Grus japonensis[modificare sursă]

Bună dimineața. Ați putea, vă rog, să traduceți și articolul en:Red-crowned crane pentru Wikipedia: Asian Month 2019? --Donarius (discuție) 13 noiembrie 2019 07:57 (EET)

În română se cheamă „cocor japonez”, apropo. Fun fact: Google îmi dă și varianta „macara roșie” :D //  Gikü  vorbe  fapte  13 noiembrie 2019 09:55 (EET)
@Donarius: Am să încerc să traduc cât știu. Nu pare greu de tradus. Dar problema este că în articol există secțiuni fără referințe (Migration, Korea) și formate „Citation needed”. --FonAfon (discuție | contribuții) 13 noiembrie 2019 15:06 (EET)
Vă mulțumesc. --Donarius (discuție) 13 noiembrie 2019 19:05 (EET)
@Donarius: Traduc aici articolul. Dacă vreți să modificați/corectați ceva în pagină, sunteți binevenit. --FonAfon (discuție | contribuții) 13 noiembrie 2019 19:55 (EET)
Wikipedia:Articole_cerute#Biologie - poate vă interesează vreun articol pentru Asian Month. --Donarius (discuție) 15 noiembrie 2019 19:05 (EET)
@Donarius: Mulțumesc pentru sugestie. Mă voi uita pe listă, dar numai ce m-am apucat de tradus un articol. --FonAfon (discuție | contribuții) 15 noiembrie 2019 19:16 (EET)

Ion Chicu este într-adevăr noul prim-ministru al Republicii Moldova. //  Gikü  vorbe  fapte  14 noiembrie 2019 17:25 (EET)

@Gikü: Atunci nu am văzut nicio sursă care să spună acest lucru în articol. --FonAfon (discuție | contribuții) 14 noiembrie 2019 17:30 (EET)
Nu trebuie să ne așteptăm că o persoană care citește un articol pe Wikipedia și vrea să-l modifice pentru a repara o greșeală sau a actualiza un fragment de informație cunoaște politica noastră de verificabilitate. De aceea patrulatorii schimbărilor recente trebuie în unele cazuri să verifice de sine stătător unele modificări, căutând rapid pe Google de exemplu. Dacă am utiliza atât de strict regula „revert când nu sunt surse”, de ce ar mai fi nevoie de noi? – am putea ușor să programăm un robot care să facă revert-uri automat. //  Gikü  vorbe  fapte  14 noiembrie 2019 17:37 (EET)
Ok. --FonAfon (discuție | contribuții) 14 noiembrie 2019 17:42 (EET)

Aflatul in treaba[modificare sursă]

Ai pus o eticheta la un ciot de un rand. Poate te plictisesti, patrulatorule.--2A04:2413:8140:AD00:190B:7451:EF02:670B (discuție) 17 noiembrie 2019 21:29 (EET)

Și cioturile au nevoie de referințe. --FonAfon (discuție | contribuții) 17 noiembrie 2019 21:41 (EET)
Nu. //  Gikü  vorbe  fapte  18 noiembrie 2019 19:55 (EET)
Și cioturile sunt articole. Articolele au nevoie de referințe. Atunci și cioturile au nevoie de referințe. Dacă cioturile nu au nevoie de referințe, atunci nu înțeleg această modificare. --FonAfon (discuție | contribuții) 18 noiembrie 2019 19:59 (EET)
Am pus {{nc}} aici pentru că era nevoie de o clarificare în urma anulării de către Dvs. a categorizării lui GEO. Era nevoie de o explicare mai clară – în articol, nu în descrierea modificărilor – a clasificării galaxiei ca lenticulară sau spirală barată, și dacă există o incertidudine trebuie să știm de unde vine această incertitudine. De la Dvs.? Dacă ar fi de la Dvs., ar fi o încălcare a WP:FCO. De aceea am cerut sursa. Acum că am explicat complexitatea cu care am luat decizia de a adăuga nc aici, mă aștept să vă puteți explica și Dvs. etichetările mai bine. „Și cioturile au nevoie de referințe” este o frază de bună intenție, dar pe care ați inventat-o totuși Dvs. //  Gikü  vorbe  fapte  18 noiembrie 2019 21:17 (EET)
Toate NGC-urile astea nu fac parte dintr-o serie de cioturi? Ati cerut parerea comunitatii? Daca da sau daca nu, nu mai bine se facea un robot sa le creeze? E o munca de sisif care nu da o finalitate enciclopedica. Nu e de ajuns ca enwiki are o asemenea serie de cioturi in domeniul asta? Asybarisaport 18 noiembrie 2019 20:09 (EET)
@Asybaris01: Nu am cerut părerea comunității. Dar comunitatea a aflat de mult de aceste articole și nu a avut nimic împotriva lor. „Daca da sau daca nu, nu mai bine se facea un robot sa le creeze?”. Nu mă dearanjează să le creez eu. „Nu e de ajuns ca enwiki are o asemenea serie de cioturi in domeniul asta?”. Atunci de ce Wikipedia este disponibilă în mai multe limbi? --FonAfon (discuție | contribuții) 18 noiembrie 2019 20:19 (EET)
A fost o discuție la Sarcini pentru roboți. Nu e tocmai cererea părerii comunității, dar este momentul în care NGC 54 a decis să-și dedice timpul creării manuale a ceea ce în consecință e totuși o serie de cioturi. //  Gikü  vorbe  fapte  18 noiembrie 2019 21:17 (EET)
Pai limba la ce? La un ciot? Si asa suntem trei floace pe ro.wiki. Mie mi se pare timp pierdut degeaba. Nu te supara, ca nu vreau sa te demobilizez, dar sunt destule de facut mai motivante decat NGC-urile astea. Parerea mea, nu dau cu parul. Acu... daca tie-ti place, baga mare, n-am nimic impotriva. Asybarisaport

18 noiembrie 2019 20:24 (EET)

@Gikü: Nu am nimic împotrivă cu modificarea. Apreciez faptul că există utilizatori care se ocupă de verificabilitate și surse. --FonAfon (discuție | contribuții) 18 noiembrie 2019 21:24 (EET)

Rugăminte[modificare sursă]

Bună seara.

Când aveți timp, poate aruncați un ochi la:

Ideea e că am văzut că vă ocupați cu traduceri. Poate aveți timp să traduceți și paginile aferente respective, adică:

Acolo unde vor fi nelămuriri o să mai dau și eu o mână de ajutor, atât cât mă pricep, eventual o să mai cer ajutorul celor care se pricep la formate.--Accipiter Gentilis Q.(D) 18 noiembrie 2019 19:18 (EET)

Cu Format:Harta de localizare multiplă/doc nu m-aș grăbi deocamdată; ar fi bine de clarificat mai întâi dacă avem sau nu avem două formate-duplicat (a se vedea „Hmmmm”-ul ăla al meu). //  Gikü  vorbe  fapte  18 noiembrie 2019 21:20 (EET)
@Accipiter Gentilis Q.: Am să mă uit. Formatul „Harta de localizare multiplă” este în română? Nu pare să fie, pentru că scrie „North Croatia” și „Anytown”. Cel puțin „Infocaseta Bibliotecă” pare să fie în română. --FonAfon (discuție | contribuții) 18 noiembrie 2019 19:29 (EET)
Alea din partea de jos sunt exemple care trebuiesc menținute.--Accipiter Gentilis Q.(D) 18 noiembrie 2019 19:33 (EET)

Provocarea Wiki Loves Monuments România 2019[modificare sursă]

Pentru participarea la Provocarea Wiki Loves Monuments România 2019
--CEllen

Vă mulțumim pentru contribuția dumneavoastră la Wikipedia prin participarea la provocarea Wiki Loves Monuments 2019.
Dacă doriți să primiți o carte poștală, vă rog să-mi trimiteți un email cu adresa la care doriți să fie expediată.
Mulțumesc! --CEllen (discuție) 20 noiembrie 2019 15:54 (EET)

Mulțumesc! --FonAfon (discuție | contribuții) 20 noiembrie 2019 16:04 (EET)

(Fără titlu)[modificare sursă]

                Salut!//Dairrow (discuție) 20 noiembrie 2019 20:33 (EET)
        Explica-mi te rog ce e gresit cu articolul scris de mine sau care e faza ca nu inteleg si n as vrea sa mi stearga articolul??:(

Salut !

@Dairrow:
@Dairrow: Articolul conține parțial o exprimare neinteligibilă. --FonAfon (discuție | contribuții) 20 noiembrie 2019 20:48 (EET)

Ai putea sa mi oferi niste informatii legate de concursul wikiasia, voiam sa stiu daca se iau in considerare articolele mele de pana acum si daca trebuie neaparat 4 puncte ca sa pot primi acel postcard?Dairrow (discuție) 22 noiembrie 2019 20:15 (EET)

@Dairrow: Da, trebuie să aveți măcar 4 articole care îndeplinesc criteriile. Nu știu dacă se iau în considerare; nu fac parte din juriu. Doar Gikü face parte din juriu. Vedeți m:Wikipedia Asian Month/QA. --FonAfon (discuție | contribuții) 22 noiembrie 2019 20:39 (EET)

Carmen Iohannis[modificare sursă]

Ar mai fi o modificare de șters. --Nyook 24 noiembrie 2019 21:12 (EET)

@Nyook: Care? Nu o găsesc. Am dat rollback celor 2 modificări făcute de 78.96.13.24. --FonAfon (discuție | contribuții) 24 noiembrie 2019 21:15 (EET)
Trebuie ascunsă și a doua modificare, se vede mizeria pe diff-ul dintre cele două.--Nyook 24 noiembrie 2019 21:26 (EET)
@Nyook:  Realizat. --FonAfon (discuție | contribuții) 24 noiembrie 2019 21:32 (EET)

Ștergerea textului simultan cu șr[modificare sursă]

De ce ați șters textul?. Și o sugestie: oferiți mai mult răgaz discuțiilor înainte de a le muta în arhivă (eu le las cel puțin o lună). Nu întotdeauna subiectul este epuizat în 15 minute (!!!). //  Gikü  vorbe  fapte  25 noiembrie 2019 15:22 (EET)

@Gikü: Ca să nu mai apară partea cu „dati fllw pw insta”. --FonAfon (discuție | contribuții) 25 noiembrie 2019 15:27 (EET)
Pe cine încurcă acest text? Realizați că astfel obligați administratorul care revizuiește cererea de șr să piardă timp verificând istoricul articolului? //  Gikü  vorbe  fapte  25 noiembrie 2019 15:29 (EET)
@Gikü: Dar istoricul trebuie mereu verificat înainte de efectuarea unei ștergeri. Este posibil ca un utilizator să creeze o pagină bună, dar cineva să înlocuiască pagina cu altceva și să propună pentru șr. --FonAfon (discuție | contribuții) 25 noiembrie 2019 15:32 (EET)
Să mă aștept la așa comportament de la Dvs.? Gata, nu mă mai pot bizui pe competența Dvs. în a propune pagini pentru șr? Poate să vă retragă cineva drepturile de patrulare atunci? Îmi amintesc că candidaserăți la administratori... //  Gikü  vorbe  fapte  25 noiembrie 2019 15:36 (EET)
@Gikü: Eu sunt de acord să nu mai șterg conținutul când propun pentru șr. --FonAfon (discuție | contribuții) 25 noiembrie 2019 15:38 (EET)
„mi-ați propus să verific istoricul când propuneți paginile spre ștergere; nu mai sunteți de încredere?”. Nu era vorba neapărat despre propunerile mele de șr, ci ale oricăror utilizatori. --FonAfon (discuție | contribuții) 25 noiembrie 2019 15:39 (EET)
Conținutul trebuie întotdeauna păstrat, conform Format:Ștergere rapidă/doc. Unicul caz în care ștergerea s-ar impune ar fi probabil un atac evident și periculos, de genul WP:HA. Ref. la al doilea mesaj: Administratorii, atunci când văd o cerere de șr de la un utilizator experimentat, de regulă nu petrec mult timp verificându-l. //  Gikü  vorbe  fapte  25 noiembrie 2019 15:44 (EET)
@Gikü: Ok. Nu voi mai șterge conținutul paginilor propuse pentru șr, decât în situații excepționale. --FonAfon (discuție | contribuții) 25 noiembrie 2019 15:47 (EET)

Nu uitați, vă rog, de cocor. Mulțumesc. --Donarius (discuție) 30 noiembrie 2019 20:37 (EET)

@Donarius: Nu am uitat. Dar sper că voi reuși să-l termin. Din păcate, acum (astăzi) nu am timp să mai traduc din el. --FonAfon (discuție | contribuții) 30 noiembrie 2019 20:39 (EET)
Nu-i grabă, mai sunt zile până la sfârșitul concursului. --Donarius (discuție) 30 noiembrie 2019 20:44 (EET)

Despre revertul la Fus orar[modificare sursă]

Bună seara. Dacă tot ai dorit să revii asupra modificării la versiunea 13189640 (vandalizată), atunci ai făcut o eroare grosolană. Se pare că ai făcut o mare greșeală, deși am anulat vandalismul de către anonimul 188.27.149.95. 86.126.108.129 (discuție) 3 decembrie 2019 21:49 (EET)

La fel și la acest articol Handbal, bine că a corectat acest anonim 31.4.188.20. Un pic mai atent la reverturi.--NicolaS961 (discuție) 4 decembrie 2019 09:28 (EET)
@86.126.108.129, NicolaS961: Da, aveți dreptate. Nu am făcut revenirea cum trebuie. Voi fi mai atent. @86.126.108.129: Mulțumesc pentru intervenție. --FonAfon (discuție | contribuții) 4 decembrie 2019 14:15 (EET)

Crăciun 2019[modificare sursă]

@Accipiter Gentilis Q.: Mulțumesc! --FonAfon (discuție | contribuții) 25 decembrie 2019 21:02 (EET)