Discuție Utilizator:Iulianu/Arhiva 051129 Dacodava

Conținutul paginii nu este suportat în alte limbi.
De la Wikipedia, enciclopedia liberă

[șters termen injurios][modificare sursă]

Care vecin ungur? Locuiesc in judetul Bacau, sunt 100% moldovean, si nu am contacte cu [șters termen injurios]. De ce crezi tu ca e un lucru bun ca [șters termen injurios] sa tot zica in strainatate ca sunt discriminati, iar romanii din harghita, covasna si mures sa fie persecutati, iar eu nu am voie sa spun adevarul? Tu daca esti [șters termen injurios] pe care nu-l intereseza fratii lui romani din Transilvania, macar [șters termen injurios] si nu ma ameninta ca nu tine. Poate ca in inconstienta ta nu stii ca dupa 1945 a fost ceata de rusi regiunea autonoma maghiara, si ca cei de la udmr incearca sa restaureze aceasta autonomie. au afirmat asta clar la b1 tv, la nasul, si au mai zis ca principalul articol din statutul lor e lupta ptr autonomie. Daca tu stai la Londra si [șters termen injurios] de restul crezi ca o sa-ti fie bine cand tara o sa ia foc? O sa te duci si tu dracului odata cu ea cand o sa se rascoale romanii asupriti din Transilvania si cand o sa iasa lupte de strada ca cele de la Targu Mures din 1990. dar tu cred ca esti prea mic sa-ti amintesti si inconstient de asemenea! [șters termen injurios] ca destul vand tariceanu si melescanu, Transilvania numai ca sa fie ei la putere. mai bine imi taiam mana atunci cand i-am votat! [șters termen injurios] si nu o mai fa pe "europeanul" ca asta nu ne aduce nimic bun!--Dacodava din Bacau.

Amenintari[modificare sursă]

Ti-am zis sa nu ma ameninti, ca [șters termen injurios] ca ma blochezi tu. Oricum scriu de la un internet cafe si nu ma blochezi pe mine.--Dacodava

am fost blocat si pe wiki in engleza si [șters termen injurios] ala Phil Sandifer ca oricum pot sa scriu mai departe--Dacodava

Democratie vs prostie[modificare sursă]

Ceea ce se intampla in Romania cu minoritatea [șters termen injurios] nu e democratie, ci prostie din partea politicienilor romani si a celor ca tine. Romania e singura tara din lume care recunoaste minoritatile prin constitutie. Drept multumire, [șters termen injurios] peste tot pe unde se duc merg cu para si spun ca sunt discriminati. Daca traiesti in strainatate mai fa bine si citeste ce fac astia pe aici!!! vor sa creeze un consiliu al autonomiei [șters termen injurios] care practic va dubla institutiile oficiale. Daca vei vrea sa te muti in mures de ex, vei avea nevoie de aprobarea lor. Adica UE vrea o libera circulatie a persoanelor si marfurilor, iar aici trebuie sa ei aprobare si evident ca nu o vei avea de la un consiliu national [șters termen injurios]. Daca vrei sa mergi in covasna ca profesor iti trebuie aprobarea lor. Eu zic ca trebuie sa aiba drepturi egale cu romanii si nu sa se creeze o clasa superioara a [șters termen injurios] care sa-i terorizeze pe romanii ce locuiesc in Transilvania. Nu esti decat un fraier, care il doare in cur de tara si vrea sa o faca pe "europeanul" fara sa aiba habar ce se intamla cu adevarat. Principalul articol din statutul udmr zice ca ei lupta ptr autonomie teritoriala. Dormi pe tine!--Dacodava

Statutul UDMR este aici: http://www.udmr.ro/script/aboutus.php?lang=ro&menuoption=0&aboutusID=2 . Te rog găsește-mi și mie cuvîntul "autonomie" în acel text.
Și încă nu am înțeles care e problema în tot ce-ai înșirat tu mai sus. Dacă vrei să devii profesor în Suedia, îți trebuie aprobarea autorităților locale suedeze. Dacă vrei să devii profesor în Mehedinți, îți trebuie aprobarea autorităților locale de-acolo. Idem pt Harghita sau Mureș. Așa e normal și așa trebuie să se întîmple; comunitățile locale trebuie să decidă asupra chestiunilor locale. Iulian U. 24 noiembrie 2005 11:34 (UTC)

Bai nu-mi arata mie prostia aia ca insusi ecstai covaci a recunoscut asta intr-o emisiune televizata pe B1 tv. Nicaieri e nevoie de aprobarea comunitatii ci trebuie sa se dea concurs!!!! Sunt sigur ca esti un [șters termen injurios]! Lasa ca daca merge totul in directia asta chiar daca nu imi doresc, o sa castige nebunul de Vadim alegerile si o sa vedem ce o sa zici atunci cand o sa ne arate Europa cu degetul ptr ca cei de acum nu iau hotarari corecte!--Dacodava

Și eu sînt sigur că te-ai adăpat prea mult din izvoare șovine și cretin-naționaliste, așa că am să mă prefac că n-am "auzit" cele ce-ai debitat mai sus. Am în schimb două întrebări. Ai citit vreo carte de Istoria Românilor scrisă de un ne-român? Ai avut vreodată ocazia să cooperezi/lucrezi/fii prieten cu o persoană de altă etnie/limbă decît cea română? Iulian U. 25 noiembrie 2005 21:12 (UTC)

Iti mai explic inca o data: Deputatul Aurelian Pavelescu, fost la PD si actual la PIN, la emisiunea Nașul pe B1 tv a venit cu statutul udmr in lb. maghiara si a spus ca tocmai l-a citit si ca e prevazuta autonomia maghiara, iar peter ecstain covaci, a zis ca asa este si ca e dreptul lor sa ceara asta. Ce vrei mai mult de atat? Asta e sursa extremista? Tot ceea ce iti spun eu, cu pretentiile [șters termen injurios] a fost prezentat la toate televiziunile din Romania. Sunt toate extremiste? Am prieteni pe net, dar nu sunt [șters termen injurios] si nu cer o bucata din Romania. Daca sustii infiintarea unui stat maghiar format din covasna, harghita si mures, pot sa-ti inteleg optiunea, dar nu accept motivatii imbecile. Orice angajare se face pe baza de concurs oriunde in lume si nu pe baza unui consiliu etnic, si ca sa te stabilesti undeva, nu iti trebuie aprobarea nimanui, ci te muti pur si simplu. Daca nu ma crezi, poti sa citesti ziarele romanesti on line!!!--Dacodava Extras din Gândul 14 noiembrie 2005: A doua față a problemei este politică, și aici nu vorbim de extremiști, gargaragii și nebuni, dintr-o parte și din alta, ci de o formațiune onorabilă. Brațul politic al comunității maghiare, UDMR, are o mare parte de vină pentru blocarea dialogului interetnic la nivelul naționalismului pur și dur al anilor 1990. Domnii bine îmbrăcați de la UDMR, vorbitori de mai multe limbi străine și mari meșteșugari ai jargonului bruxellez, au fost incapabili să planteze în județele lor un model de conviețuire după model european. Sunt multe proiecte bune făcute de UDMR pentru propriul electorat, dar linia generală, filosofia politică după care se ghidează Uniunea, este greșită și lovește chiar în propria comunitate. Ultimul proiect udemerist, Legea minorităților, este încununarea a 15 ani de politică limitativă, închisă și, fatalmente, neeuropeană. Rezultatul: cetățeni români de origine maghiară, născuți și crescuți, din grădiniță până la universitate, sub un clopot de sticlă strict delimitat teritorial, fără șansa de a-și găsi un job la București, Constanța sau Craiova. Argumentul că tânărul maghiar trebuie să știe limba maternă și engleza, pentru că Europa începe de la Carpați către Vest, nu ține: sunt mult mai mulți cei care rămân în țară decât cei care pleacă. Și atunci, de ce să nu le oferi o țară mai mare?! Sper sa nu zici ca si Gândul e un ziar extremist!

Istoria e "scrisa" intotdeauna de invingatori! Criminali de razboi ca Stalin si Truman sunt considerati eroi. Am citit si stiu mai multe decat tine. In ziua de azi oricine are acces la Discovery de ex si sa vada documentare facute de straini. Am o enciclopedie scrisa in 1940. Ar trebui sa nu mai spui aberatii. Oameni ignoranti ca tine fac rau tarii.--Dacodava din Bacau

Ai o enciclopedie scrisă de un legionar, nu de un istoric. Și tot nu mi-ai răspuns la întrebări. Ai citit sau nu o carte serioasă de istorie românească scrisă de un ne-român? Sau măcar una de Florin Constantiniu, sau Vlad Georgescu, sau Vladimir Tismăneanu? Iulian U. 26 noiembrie 2005 12:28 (UTC)

Teoria Conspiratiei[modificare sursă]

Nu am citit, insa asta nu inseamna ca nu cunosc teoriile exprimate de ei. Ce vrei sa demonstrezi cu asta? Nu ai intrebat nimic concret, si nu ai demonstrat nimic, intrebarea ta e de zero puncte.

Faptul ca Lucian Predescu era legionar nu stirbeste cu nimic din valoarea enciclopediei. Atitudinea ta fata de el e una incorecta. Ai citi-o macar? Nu are nimic legionar in ea! Cuprinde date istorice de o acuratete foarte mare pe care nici cartile din ziua de azi nu le au. E ca si cum ai spune ca tot ce a fost in comunism a fost prost. Tu esti cel care pune etichete!

Nu exista nici o teorie a conspiratiei, ci este o mare inconstienta in capul tau, ptr ca regiunea autonoma maghiara a existat in Romania si se incearca refacerea ei, si pot sa-ti dau numeroase extrase din presa care sa confirme asta. EX: Gardianul 23 noiembrie 2005: Presedintele Partidului Initiativa Nationala, Cozmin Gusa, impreuna cu vicepresedintele Aurelian Pavelescu au prezentat, ieri, un raport privind proiectul Legii statutului minoritatilor nationale. Documentul PIN aduce argumente in favoarea ideii ca legea prioritara pentru UDMR asigura cadrul legal pentru constituirea enclavei maghiare pe cuprinsul judetelor Harghita – Covasna. www.gardianul.ro/index.php?a=politica2005112302.xml In prezent, harghita 84% [șters termen injurios], covasna 73%, mures40%. Ce ti se pare asa complicat?

Daca ai citit autorii amintiti mai sus compara ce au scris ei cu ce a scris Predescu si o sa vezi ca nu e nici o diferenta!

Istoria[modificare sursă]

Daca te lauzi ca ai citit asa de multe si le stii pe toate, de ce a trebuit sa vi eu cu o enciclopedie "legionara" ca sa completez paginile despre domitorii moldoveni si nu numai? Numai gura e de tine! Mai stai pe aici si cand am timp o sa mai scriu articole din enciclopedia asta ca sa vezi ca ca gresesti. Parca ai fi membru udmr si cine nu e in rand cu tine e extremist. Numai aia fac asa!

Te felicit sincer pt articolele despre domnitorii moldoveni. Însă tot n-ai reușit să-mi demonstrezi unde-i pericolul în ce vrea UDMR-ul. Vor să se autoguverneze. Și? Administrația bucureșteană este recunoscută pentru centralism și birocrație. Ar trebui ca fiecare regiune istorică să devină autonomă, după modelul spaniol sau german sau englez. Unde crezi c-au să se ducă "bozgorii" cu regiunea lor autonomă? Au să încarce pămîntul în saci și-au să fugă în Panonia? Iulian U. 28 noiembrie 2005 10:55 (UTC)

Enciclopedia 1940[modificare sursă]

1. Daca vrei sa critici, critica eventual ce contine o lucrare si nu viata autorului ei. E ca si cum ai spune ca volumele de poezii ale lui Eminescu nu sunt bune si ca el nu e poet ptr ca nu a facut facultatea de filologie si ptr ca i-a injurat pe evrei. 2. Predescu a si spus in prefata ca el doar face o incercare si ca lucrarea lui nu e perfecta. Printre surse are si o carte a lui N. Iorga. 3. Parerea mea este ca autorul doar a consemnat date si fapte si ca lucrarea e valoroasa. Stiu ca familia mea a avut 3 enciclopedii, si din pacate pana la mine a ajuns doar asta din 1940.

Gandire simplista[modificare sursă]

Normal ca nu o sa fuga cu pamantul in saci, ci o sa-si declare independenta, ptr ca urmatorul pas dupa autonomie e independenta. Regiunile administrative de care vorbesti tu din tarile vestice nu au alte etnii majoritare ca in situatia noastra, care sa se declare independente. [șters termen injurios]--Dacodava

Cum justifici că "următorul pas după autonomie e independența"? Că tot vorbim de gîndire simplistă. Crezi că toată lumea a rămas cu gîndirea ta de secol al XIX-lea? Acei oameni au tot dreptul la autodeterminare; e pămîntul lor, nu al "nostru al întregului popor". Iar dacă vor independență, fie, să devină independenți; dpdv economic e cea mai stupidă idee care le-ar putea trece prin cap. Oricum în scurtă vreme nu va mai conta, vom fi cu toții, și români și unguri, cetățeni ai Europei. S-au înțeles ei francezii și nemții, în ciuda tuturor agitatorilor; se vor înțelege și ungurii și românii, ca niște oameni normali, în ciuda tuturor dacacologilor, legionarilor și iredentiștilor. Iulian U. 28 noiembrie 2005 15:44 (UTC)

Gandire simplista[modificare sursă]

Dai dovada din nou de gandire simplista. Prin organizarea de alegeri. Deja se vorbeste de un parlament maghiar acolo, de ministru de externe. Ai auzit de Kosovo? Asta e solutia lor. Si te contrazici singur. Pe de o parte dai exemplu european de libera circulatie si pe de alta vorbesti de dreptul la enclavizare. Esti fals!!! UE a fost conceputa ca o uniune economica si o organizatie a statelor nationale. Nu se schimba nimic. E fals ca vor cadea granitile. Ele raman, numai ca vor fi comune, ex: agenti bulgari si romani pe aceeasi granita! In Germania de ex ai dreptul de a avea numai cetatenie germana. Asa ca nu tine teoria cu cetatenia europeana.

Regionalizarea[modificare sursă]

1. Regionalizarea se va face pe zone administrative si nu regiuni istorice. 2. Moldova e cea mai saraca, asa ca e un dezavantaj. Asta inseamna taxe mai mari. Deja in Iasi pretul apei potabile e cel mai mare din tara. In jud Bacau avem drumuri judeteene bune ptr ca am obtinut bani de la bugetul central. Cand va fi regiunea, nu vom mai primi ptr ca nu vor mai fi. Bati campii frate!!!--Dacodava