Discuție Utilizator:Ieronimul

Conținutul paginii nu este suportat în alte limbi.
De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Bine ați venit la Wikipedia în limba română!
Vă mulțumim că v-ați înregistrat ca utilizator. Sperăm că va fi o colaborare cât mai frumoasă și că veți profita de șederea dumneavoastră aici.
Wikipedia în română este o enciclopedie cu conținut liber care a luat naștere în iulie 2003. De atunci s-au stabilit o serie de principii definite de comunitate. Vă rugăm să vă rezervați ceva timp pentru a lua la cunoștință câteva dintre acestea înainte de a începe editarea pe Wikipedia.
Cum să creați un articol
Pas cu pas, cu ajutorul asistentului nostru.
Politicile Wikipediei
Standarde și norme adoptate de către comunitate.
Întrebări frecvente
Anumite întrebări frecvent adresate de către utilizatorii începători.
Cei cinci piloni ai Wikipediei
Principiile de bază ale proiectului.
Ajutor
Manualul general al Wikipediei.
Aflați cum să editați pagini
Ghid de modificare a paginilor wiki
.
Ghid
Învățați cum să editați pas cu pas.
Ilustrare
Trimite un fișier și ilustrează un articol.
Cutia cu nisip
Locul destinat testelor.
Solicitați asistență
Cereți ajutor personalizat pentru primii dumneavoastră pași.
Cafenea
Informații și discuții despre evenimente curente.
Wikizare rapidă
O privire de ansamblu a modului în care se folosește codul wiki.

Aceasta este pagina dumneavoastră de discuție, unde puteți primi mesaje de la alți wikipediști. Pentru a lăsa un mesaj unui alt wikipedist scrieți-i pe pagina sa de discuție; altfel, acesta nu va fi notificat. La sfârșitul mesajului trebuie să vă semnați tastând ~~~~ sau prin apăsarea butonului „creion” așa cum reiese din imaginea alăturată. Luați aminte că în articole nu se pune semnătura.

Aveți la dispoziție propria pagină de utilizator (vedeți sus de tot unde scrie Ieronimul) în care vă puteți organiza activitatea la Wikipedia și în care puteți să vă prezentați pe dumneavoastră ca wikipedist, dar nu înainte de a citi regulile aferente paginii de utilizator; evitați să scrieți în pagina dumneavoastră CV-uri sau informații fără legătură cu Wikipedia.



Rugăminte[modificare sursă]

Salut! Te-aş ruga să foloseşti sistematic diacriticele în contribuţiile tale la ro.wp. De asemenea, un articol nu se creează la o formă articulată, ci doar la o formă nearticulată (vezi Mişcarea pentru România)! Mulţumesc! --Vlad|-> 5 octombrie 2005 16:58 (UTC)

Cu respect ! Treaba cu diacriticele am inteles-o, si incerc pe cat posibil sa o respect. Da' imi mai scapa... Nu inteleg prea bine ce vrei sa spui cu forma articulara/nearticulara a unui articol. Explica-mi te rog, ca sa corectez si acest aspect. Multumesc.--ieronimul|-> 6 octombrie 2005
Salut! Cred că Vlad se referă la faptul că numele articolul se pune la numele nearticulat: Adică, Mişcarea pentru România nu Mişcarii pentru România. Asta se aplică şi la, de exemplu, articolul despre "politică" - se pune la "Politică" nu "Politica" sau "Politicii". Mulţumesc şi sper să te simţi bine la Wikipedia! Ronline. Trăiscă 2005. Trăiască informaţia românilor. 6 octombrie 2005 07:50 (UTC)
Da, Ieronimule, exact la asta mă refeream, îmi cer scuze că nu am fost mai explicit. Te rog totuşi să-ţi instalezi layout-ul de tastatură în româneşte, pentru că am corectat deja mai multe din contribuţiile tale! Mulţumesc! --Vlad|-> 6 octombrie 2005 09:28 (UTC)
URR: apreciez munca ta la acel articol, dar te-aş ruga să nu cazi în extrema cealaltă: având în vedere că cererea de aderare există pe site-ul URR nu văd de ce ar mai fi nevoie de crearea unui articol separat Wikipedia. --Vlad|-> 6 octombrie 2005 09:43 (UTC)
M-am gandit ca e de pastrat. Mi se pare o forma foarte originala si inovatoare de selectie. In plus, e posibil ca site-ul URR sa fie inchis la un moment dat, si ar fi pacat sa se piarda.
Există http://archive.org, the Wayback Machine, masina de calatorit in timp, care stocheaza cum era o pagina la un moment dat. Asa pot zice si eu la fel de bine, poate da si wikimedia faliment si sa fie inchisa... Punerea de materiale apartinatoare unui partid incepe sa semene a propaganda pentru partidul respectiv, iar un astfel de material pus creeaza un precedent, pentru ca si altele sau simpatizanti ai altor partide sa inceapa sa faca la fel... --Vlad|-> 6 octombrie 2005 10:03 (UTC)