Discuție Utilizator:Gdc/Arhiva 2

Conținutul paginii nu este suportat în alte limbi.
Adăugare subiect
De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Ultimul comentariu: acum 17 ani de AdiJapan în subiectul Drepturi de autor

Vălenii de Munte[modificare sursă]

Daca v-ati fi uitat la ce modificari am facut, ati fi vazut ca pe langa stema am adaugat si legatura inter-wiki en:Vălenii de Munte, unde puteati gasi respectiva poza, care este mentinuta de fapt pe serverele WikiCommons, aici. -- Jokes Free4Me 1 iulie 2006 00:08 (EEST)Răspunde

Dapncris Serv...[modificare sursă]

Stimate Gdc, articole precum Dnacris Serv nu fac obiectul acestei enciclopedii datorită lipsei de conţinut enciclopedic. Dincolo de legăturile externe un articol Wikipedia ar trebui să conţină cel puţin o propoziţie. Vă mulţumesc pentru înţelegere.--ERES | Discută 1 iulie 2006 00:23 (EEST)Răspunde

Vălenii de Munte[modificare sursă]

Mulţumesc pentru mesajul despre Vălenii de Munte. Din păcate cererea dumneavoastră e tardivă. Atunci cînd aţi introdus textul aţi văzut probabil că lîngă caseta de editare scrie "toate contribuţiile la Wikipedia sunt considerate ca respectând licenţa GNU pentru o documentaţie liberă." Prin aceasta aţi renunţat la drepturile de autor şi ne-aţi dat voie să folosim textul în orice scop, potrivit termenilor licenţei GNU FDL.

Dacă textul ar fi fost adus aici ilegal de către altcineva atunci ar fi existat soluţia ştergerii lui, dar în cazul de faţă textul a fost introdus chiar de autor.

În plus, articolul a fost între timp modificat şi de alţi utilizatori, deci forma sa actuală aparţine, moral vorbind, tuturor celor care au contribuit.

Aveţi totuşi în continuare dreptul să folosiţi acest text, în absolut orice scop, inclusiv comercial. Iar faptul că l-aţi oferit Wikipediei nu vă anulează şi paternitatea asupra lui. — AdiJapan  1 iulie 2006 07:48 (EEST)Răspunde

Domnule Gdc, probabil nu aţi înţeles bine explicaţia de mai sus. Aţi oferit deja acest text Wikipediei sub licenţa GNU FDL, deci nu îl mai puteţi retrage. Ştergerea lui este posibilă numai în cazul în care a fost introdus ilegal. În rest rămîne aici. Licenţa respectivă vă dă totuşi dreptul să îl folosiţi oriunde, în orice scop.
N-aş vrea să comentez celelalte contribuţii ale dumneavoastră, din care unele frizează atît iraţionalitatea cît şi lipsa de respect faţă de noi ceilalţi. Mă limitez să spun că în cazul de faţă, nu numai din punctul de vedere al regulamentului, dar şi moral acţiunea dumneavoastră de a şterge conţinutul articolului Vălenii de Munte este nelalocul ei: nu e frumos să iei înapoi un cadou pe care l-ai oferit cuiva. — AdiJapan  1 iulie 2006 17:14 (EEST)Răspunde

Drepturi de autor[modificare sursă]

Într-adevăr acelaşi text pe care l-aţi introdus la Vălenii de Munte se găseşte şi la http://www.geocities.com/biserica_sfantulion/istoric.html. În asemenea situaţii se procedează astfel:

  • Se pune la începutul articolului un anunţ despre posibila violare a drepturilor de autor. (Am făcut asta adineauri.)
  • Se aşteaptă o săptămînă pînă cînd situaţia textului respectiv se clarifică.

Motivele aşteptării sînt mai multe. În orice caz nu se operează ştergerea atît de fulgerător cum aţi crezut dumneavoastră.

În altă ordine de idei vă invit să fiţi civilizat. Acţiunile dumneavoastră de la articolul "Vălenii de Munte" şi de la această pagină de discuţii (printre altele) au depăşit de mult limita normalului. Nu mai am răbdare să vă tot explic cu binişorul. Am să aplic direct regulamentul:

Să nu ziceţi că nu v-am spus. — AdiJapan  2 iulie 2006 15:07 (EEST)Răspunde

Lipsă de respect[modificare sursă]

Mi-aţi cerut exemple, vă dau:

  • Aţi şters de nenumărate ori conţinutul acestei pagini. Ea v-a fost rezervată de Wikipedia pentru discuţii, nu vă aparţine. Discuţiile care au loc aici sînt publice, orice utilizator trebuie să aibă acces la ce s-a discutat. Ştergerea conţinutului poate fi (şi este de obicei) interpretată ca o încercare de a ascunde critici care vi s-au adus sau propriile reacţii nepotrivite.
  • Mai întîi puneţi un text la Vălenii de Munte, apoi vă răzgîndiţi şi spuneţi că îl vreţi înapoi, şi apoi îl declaraţi ca ilegal. Ori laie, ori bălaie!
  • V-aţi înscris la concursul de scriere, nu ca participant, ci numaidecît ca membru al juriului (!) fără să aveţi habar de ce e Wikipedia. Să zicem că asta ar fi încă în regulă. Dar după ce am calculat punctajele concurenţilor de ce le-aţi făcut pe toate zero?! Încă mai aştept explicaţia.

Nu ştiu cum se potriveşte această atitudine batjocoritoare cu profesia dumneavoastră de scriitor, dar, nu-i aşa?, există oameni de tot felul, chiar şi printre intelectuali. — AdiJapan  2 iulie 2006 15:32 (EEST)Răspunde

Copyright[modificare sursă]

V-am răspuns la Discuţie:Vălenii de Munte. — AdiJapan  3 iulie 2006 13:30 (EEST)Răspunde

Conturi, anonimitate, ultimul avertisment[modificare sursă]

Domnule Gdc, încetaţi cu joaca. Nu impresionaţi pe nimeni dacă editaţi fără să vă autentificaţi (IP 86.34.68.x) sau dacă vă deschideţi un alt cont (MMM). Asta nu face decît să lungească lista referitoare la lipsa de respect.

Şi ca să fie clar, deja regulamentul îmi permite să vă blochez, pentru că în ciuda avertizărilor repetate aţi continuat să vandalizaţi Wikipedia. Consideraţi acest mesaj ca fiind ultimul avertisment. — AdiJapan  4 iulie 2006 05:09 (EEST)Răspunde

Blocat[modificare sursă]

V-a fost blocat accesul la modificarea paginilor din Wikipedia întrucât aţi încălcat regulamentele. Termen de blocare: 24 ore. Motivul: vandalizarea repetată a paginilor legate de Vălenii de Munte, fie de pe acest cont, fie neautentificat, cu IP-uri din seria 86.34.68.***. — AdiJapan  8 iulie 2006 17:39 (EEST)Răspunde

Mai concret, ultima picatura a fost aceasta. -- Jokes Free4Me 8 iulie 2006 17:51 (EEST)Răspunde

Conturi[modificare sursă]

M-aţi rugat să fac să dispară conturile dumneavoastră, Gdc şi MMM. Din păcate acest lucru nu este posibil, tehnic vorbind, nici pentru un administrator. Tot ce pot eu să fac este:

  • să blochez pe termen nelimitat cele două conturi (astfel încît să nu se mai poată face modificări de la conturile respective)
  • şi să protejez paginile lor de utilizator şi de discuţii astfel încît să nu poată fi modificate.

Va trebui de asemenea să mă interesez dacă asta e regulamentar, pentru că n-am mai avut de a face cu o asemenea cerere. Spuneţi-mi dacă asta doriţi.

Pentru contul Deell pe care l-aţi creat la en.wp va trebui să vă adresaţi administratorilor de acolo. — AdiJapan  3 august 2006 07:44 (EEST)Răspunde

Drepturi de autor[modificare sursă]

Cu experienţa pe care o aveţi de la articolul Vălenii de Munte nu înţeleg de ce aţi încălcat aceeaşi regulă şi la Biserica Sfântul Ioan (Vălenii de Munte). Vă mai spun o dată: copierea materialelor de pe diverse pagini de internet este interzisă. Excepţie fac paginile care precizează în mod explicit că permit utilizarea materialelor în orice scop. Nu este cazul paginii acesteia, care dimpotrivă spune: Copyright © 2003 Parohia "Sfantul Ioan" Valenii de Munte. Mai fac excepţie materialele care conform legii fie nu se pretează la protejare, fie au depăşit termenul de protejare.

Dacă totuşi dumneavoastră sînteţi titularul drepturilor de autor respective şi ne oferiţi textul sub licenţa GNU FDL, atunci e în regulă, dar va trebui să o dovediţi. — AdiJapan  10 august 2006 06:49 (EEST)Răspunde