Discuție Utilizator:Dr2005

Conținutul paginii nu este suportat în alte limbi.
De la Wikipedia, enciclopedia liberă

Bun venit![modificare sursă]

Vă mulţumim că v-aţi înregistrat ca utilizator. Probabil că la început veţi avea multe nedumeriri şi întrebări: ce este Wikipedia, cum se modifică articolele, ce putem şi ce nu putem scrie în ele, etc. Am pregătit o pagină de bun venit (←apăsaţi aici) pe care vă recomandăm s-o citiţi. De asemenea puteţi să ne întrebaţi la Cafenea. Nu vă fie teamă de greşeli, suntem aici pentru a vă ajuta.

În ce domenii aţi dori să contribuiţi? Poate să fie specialitatea dumneavoastră sau un domeniu pentru care aveţi o pasiune aparte. Aveţi la dispoziţie propria pagină de utilizator (vedeţi sus de tot unde scrie Dr2005) în care să vă prezentaţi pe scurt dacă doriţi.

Ca să vă semnaţi simplu — doar în paginile de discuţii, nu şi în articole — scrieţi la sfârşitul mesajului patru tilde ~~~~ şi Wikipedia vi le va transforma automat în semnătură şi dată.

Sperăm să contribuiţi cu plăcere la acest proiect! — AdiJapan  29 iulie 2007 14:40 (EEST)[răspunde]

Bună ziua. Informaţiile despre acest fişier pe care le-aţi oferit la încărcarea lui sunt incomplete. Vedeţi {{DP-oferit}} pentru amănunte despre cum trebuie completat acest format, sau folositi {{DP-personal}} dacă sunteti autorul imaginii. Este poza cea mai frumoasă cu Desiro pe care o avem şi aş vrea să o folosesc şi la Material rulant al CFR, dar aş vrea să fiu sigur ca nu va fi ştearsă.--Strainu (دسستي‎26 iulie 2009 13:32 (EEST)[răspunde]

Bună ziua. În primul rând doresc să vă spun că mesajul meu nu voia să fie ameninţător, ci doream doar să mă asigur că înţelegeţi felul cum trebuie etichetate corect imaginile pe Wikipedia (vedeţi şi Wikipedia:Imagini şi Wikipedia:Formate drepturi de autor pentru imagini).
În legătură cu imaginea: am observat că e de la cfr.stfp.net şi stiu că pozele lui Ştefan Puşcaşu sunt în domeniul public, dar este important ca pozele să fie etichetate corect, deoarece nu toată lumea ştie de acest sit şi nu are sens să explicaţi de fiecare dată de ce aţi încărcat fişierul. De exemplu, uitaţi cum am etichetat eu o poză luată din aceeaşi sursă: File:CFR_Class_46_Locomotive_91-53-0-461-078-4.jpg. Observaţi de asemenea că am încărcat poza la commons.wikimedia.org (vedeţi unde scrie Acest fișier se află la Wikimedia Commons. Consultați pagina sa descriptivă acolo.), pentru a permite ca ea să fie utilizată în toate Wikipediile, nu numai în varianta română.
Vă mulţumesc de asemenea pentru oferta de poze. Cred că cel mai bine ar fi să procedaţi în 3 paşi:
  1. Treceţi prin paginile legate de transportul în comun şi vedeţi ce poze lipsesc. Le puteţi încărca chiar dvs.
  2. Alegeţi ceva poze pe care aţi dori să le eliberaţi sub o licenţă liberă (wikipedia permite GFDL sau Creative Commons) şi puneţi-le într-o pagină separată pe situl dvs., unde să precizaţi vizibil licenţa. Atenţie, e nevoie ca pozele să poată fi folosite în scopuri comerciale. Ştiu că pare complicat, dar alternativa este să trimiteţi un email la Wikipedia pentru fiecare poză în parte sau să le încărcaţi chiar dvs. pe toate.
  3. Scrieţi un mesaj la cafenea în care să faceţi publică oferta dvs. În felul acesta, toţi redactorii noştri vă pot cere poze legate de transportul în comun. Când primiţi o cerere pe care o puteţi îndeplini, puneţi poza în pagina de mai sus şi persoana respectivă o poate lua şi încărca pe wikipedia.
Şi încă un sfat. Ca să nu vă faceţi publică adresa de emauk, puteţi să vi-o treceţi la Preferinţe şi să bifaţi căsuţa "Acceptă email de la alţi utilizatori". În felul acesta, pe pagina dvs. va apărea în stânga un mesaj "Trimite E-mail", iar ceilalţi oameni vă vor putea contacta fără să vă cunoască adresa. Este apoi suficient să spuneţi "Mă puteţi contacta prin email din pagina mea de utilizator".--Strainu (دسستي‎31 iulie 2009 10:46 (EEST)[răspunde]
Dacă vă convine CC-Atribuire sigur ca o puteţi folosi în continuare. Din păcate partea cu non-comercial nu merge pe Wikipedia, motivul fiind ca se urmareste crearea unei enciclopedii libere, in sensul descris de FSF (Free Software Foundation). Singurele excepţii sunt acolo unde nu se pot face alte ilustraţii gratuite (de exemplu pentru personalităţi decedate). Dacă vă interesează subiectul, puteţi începe de aici.
În ceea ce priveşte fişierele, commons are un wizard foarte bun pentru încărcări. Începeţi de la această pagină şi completaţi toate câmpurile. Dacă undeva vă blocati, apăsaţi pe semnul întrebării de lângă câmpul respectiv. La licenţă aveţi de ales între câteva licenţe, printre care şi CC-Atribuire şi CC-Atribuire-Distribuie la fel (versiunea 3.0).
Pentru imaginea de la care a început discuţia, o să schimb eu formatele, ca exemplu.--Strainu (دسستي‎1 august 2009 17:23 (EEST)[răspunde]