Discuție Utilizator:Corina schwartz

Conținutul paginii nu este suportat în alte limbi.
Adăugare subiect
De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Ultimul comentariu: acum 17 ani de AdiJapan în subiectul Articole

Bun venit![modificare sursă]

Vă mulţumim că v-aţi înregistrat ca utilizator. Probabil că la început veţi avea multe nedumeriri şi întrebări: ce este Wikipedia, cum se modifică articolele, ce putem şi ce nu putem scrie în ele, şi aşa mai departe. Am pregătit o pagină de bun venit (←apăsaţi aici) pe care vă recomandăm s-o citiţi. De asemenea puteţi să ne întrebaţi la Cafenea. Nu vă fie teamă de greşeli, suntem aici pentru a vă ajuta.

În ce domenii aţi dori să contribuiţi? Poate să fie specialitatea dumneavoastră sau un domeniu pentru care aveţi o pasiune aparte. Aveţi la dispoziţie propria pagină de utilizator (vedeţi sus de tot unde scrie Corina schwartz) în care să vă prezentaţi pe scurt dacă doriţi.

Ca să vă semnaţi simplu — doar în paginile de discuţii, nu şi în articole — scrieţi la sfârşitul mesajului patru tilde ~~~~ şi Wikipedia vi le va transforma automat în semnătură şi dată.

Vă aşteptăm cu primele contribuţii! -- Pixi discuţie 13 decembrie 2006 11:28 (EET)Răspunde

Articole[modificare sursă]

Referitor la ştergerea articolelor ele au fost şterse întrucât nu au fost articole conform regulilor wikipediei, pentru detalii puteţi vedea Wikipedia:Ce nu este Wikipedia şi Ajutor:Cum scriu un articol. -- Pixi discuţie 13 decembrie 2006 11:38 (EET)Răspunde

Doamnă Schwartz, din păcate articolele din Wikipedia nu pot să se reducă la o legătură externă sau la o listă de astfel de legături. Pentru ca un articol să poată supravieţui este nevoie de un minim de informaţie despre subiectul respectiv. De exemplu, dacă e vorba de un scriitor, articolul trebuie să spună cel puţin ceva de genul „Cutare Cutărescu este un scriitor român”. Cu cît mai multe detalii cu atît mai bine: data şi locul naşterii, ce fel de literatură a publicat, etc. La un astfel de articol, chiar si atît de sărac, puteţi adăuga şi legături externe spre situri care discută acelaşi subiect sau care dau informaţii suplimentare -- în cazul scriitorilor desigur textele operelor lor sînt cît se poate de binevenite.
Acuzaţia de spam ar putea să pară exagerată, mai ales dacă intenţia dumneavoastră era una constructivă. Problema este că avem de a face cu o mulţime de utilizatori care pun în articolele noastre legături externe spre propriile situri de internet, numai pentru a-şi creşte audienţa, încălcînd regulile de la Wikipedia.
Sper că veţi înţelegeţi situaţia şi că veţi continua să participaţi la proiectul nostru. Toate cele bune. — AdiJapan  13 decembrie 2006 11:58 (EET)Răspunde
La Wikipedia nu avem definită noţiunea de E-books, şi nici nu cred că este nevoie s-o introducem. Toate acele pagini de internet se înscriu foarte bine în clasa de legături externe. Deci v-aş ruga să nu mai scrieţi E-books (mai ales că aici e Wikipedia în limba română) şi să puneţi acele adrese la secţiunea de legături externe. Dacă la un articol adăugaţi mai multe astfel de adrese puteţi crea o subsecţiune, numită "Texte integrale" sau aşa ceva, şi să menţionaţi Editura Liternet o singură dată. Vedeţi de exemplu cum am făcut eu la articolul Alina Nelega. Apropo, dacă această editură vă este cunoscută aţi putea scrie un articol despre ea -- desigur, unul neutru şi la obiect. Mulţumesc. — AdiJapan  17 decembrie 2006 11:11 (EET)Răspunde