Discuție Utilizator:AsamDominae
Adăugare subiect
Bun venit!
[modificare sursă]Vă mulțumim că v-ați înregistrat ca utilizator. Probabil că la început veți avea multe nedumeriri și întrebări: ce este Wikipedia, cum se modifică articolele, ce putem și ce nu putem scrie în ele etc. Am pregătit o pagină de bun venit (←apăsați aici) pe care vă recomandăm s-o citiți. De asemenea puteți să ne întrebați la Cafenea sau pe canalul IRC oficial (pentru detalii vezi Canal IRC). Nu vă fie teamă de greșeli, suntem aici pentru a vă ajuta.
În ce domenii ați dori să contribuiți? Poate să fie specialitatea dumneavoastră sau un domeniu pentru care aveți o pasiune aparte. Aveți la dispoziție propria pagină de utilizator (vedeți sus de tot unde scrie AsamDominae) în care să vă prezentați pe scurt, dacă doriți, dar nu înainte de a citi regulile paginii de utilizator și aveți grijă să nu scrieți CV-uri pe pagina dumneavoastră.
Ca să vă semnați simplu — doar în paginile de discuții, nu și în articole — scrieți la sfârșitul mesajului patru tilde ~~~~ și Wikipedia vi le va transforma automat în semnătură și dată.
Sperăm să contribuiți cu plăcere la acest proiect!
Puteți contribui și la alte proiecte ale Wikimediei: Wikționar, Wikimanuale, Wikiștiri, Wikicitat, Wikisursă.
-- Comunitatea utilizatorilor 7 septembrie 2011 17:18 (EEST)
Problemă privind drepturile de autor ale fișierului Java-logo-orange.png
[modificare sursă]Vă mulțumesc pentru încărcarea fișierului Java-logo-orange.png. Acestuia, însă, îi lipsesc informațiile privind drepturile de autor. Wikipedia ia foarte în serios problemele drepturilor de autor. Fișierul va fi șters în curând, dacă nu se pot determina sursa fișierului și licența sub care este disponibil. Dacă știți aceste informații, atunci vă rugăm să adăugați o etichetă corespunzătoare în pagina de descriere a imaginii (atenție - reîncărcarea imaginii nu duce la modificarea paginii ei de descriere).
Dacă ați încărcat și alte fișiere, asigurați-vă că ați specificat corect licența și sursa. Puteți găsi o listă de fișiere încărcate de dumneavoastră aici.
Dacă aveți întrebări, le puteți pune în această pagină, folosind formatul {{răspuns imagine|mesajul dvs}}. Vă mulțumim pentru colaborare. Daniel Mesaj 26 iulie 2012 15:05 (EEST)
- Îmi cer scuze pentru lipsa specificării licenței pentru pozele uploadate. Nu îmi este foarte clar ce licență ar trebui specificată. În alte versiuni de Wikipedia (alte limbi) există un tag special pentru Logo-urile companiilor, astfel încât acestea să fie acceptate pe Wikipedia. Există o variantă similară pentru Wikipedia România? Ce tip de licență ar trebui să specific în acest caz?
AsamDominae (discuție) 26 iulie 2012 17:21 (EEST)
- Da, în pagina WP:FDAI sunt toate licențele. Formatul era {{logo}}. De data aceasta l-am pus eu. Pe viitor vă rog să urmați pașii îndrumători din pagina Wikipedia:Trimite fișier. Mulțumesc. Daniel Mesaj 26 iulie 2012 17:35 (EEST)
Lounge-urile nu aparțin aeroporturilor. Autoritatea aeroportuară închiriază spații pentru lounge-uri!
[modificare sursă]În legătură cu această afirmație, țin să vă atrag atenția că vă înșelați. Există situații în care operatorii aeroportului au propriile loungeuri. De exemplu, Prime Class Lounge de la aerportul din Istanbul aparține TAV, care este și operatorul aeroportului: http://www.ataturkairport.com/en-EN/shoppingdinning/Pages/LoungeServices.aspx
Nu mai modific articolul, exprimarea prezentă fiind suficientă, dar e bine să vă documentați înainte de a afirma anumite lucruri.--Strainu (دسستي) 26 iulie 2012 17:40 (EEST)
Trebuie să recunosc că atât cât am zburat eu nu am întâlnit astfel de situații. Văzând articolul în engleză + experiența proprie, am fost destul de sigur că aeroporturile în sine (societățile care le adiminstrează) nu dețin decât în parteneriat/subînchiriere lounge-uri. Vă mulțumesc pentru completare.
AsamDominae (discuție) 26 iulie 2012 21:59 (EEST)
Explicația utilizării cinstite pentru fișierul LokSimLogo.gif
[modificare sursă]Vă mulțumim pentru că ați încărcat fișierul LokSimLogo.gif. Am observat că pagina sa de descriere specifică faptul că este folosit în conformitate cu utilizarea cinstită a materialelor protejate dar nu se arată deloc de ce utilizarea sa constituie utilizare cinstită conform politicii și în ce articol poate fi folosit astfel. Vă rugăm, mergeți la pagina de descriere a fişierului și modificați-o incluzând o explicație a utilizării cinstite.
Dacă ați încărcat și alte fișiere cu utilizare cinstită, vă rugăm să verificați dacă ați completat și explicațiile privind utilizarea cinstită. Găsiți o listă de pagini de descriere pentru fișiere, pagini editate de dumneavoastră urmărind legătura „contribuții” (aflată în partea de sus a oricărei pagini Wikipedia după ce v-ați autentificat), și alegând "Fișier" din meniu. Orice fișier care nu este sub licență liberă și care nu are o asemenea explicație va fi șters în decurs de o săptămână, conform politicii privind materialele protejate. Dacă aveți întrebări, le puteți pune în această pagină, folosind formatul {{răspuns imagine|mesajul dvs}}. Mulțumim.. —Andreidiscuţie 30 iulie 2012 20:18 (EEST)
Explicația utilizării cinstite pentru fișierul Oneworld Logo.svg.png
[modificare sursă]Vă mulțumim pentru că ați încărcat fișierul Oneworld Logo.svg.png. Am observat că pagina sa de descriere specifică faptul că este folosit în conformitate cu utilizarea cinstită a materialelor protejate dar nu se arată deloc de ce utilizarea sa constituie utilizare cinstită conform politicii și în ce articol poate fi folosit astfel. Vă rugăm, mergeți la pagina de descriere a fişierului și modificați-o incluzând o explicație a utilizării cinstite.
Dacă ați încărcat și alte fișiere cu utilizare cinstită, vă rugăm să verificați dacă ați completat și explicațiile privind utilizarea cinstită. Găsiți o listă de pagini de descriere pentru fișiere, pagini editate de dumneavoastră urmărind legătura „contribuții” (aflată în partea de sus a oricărei pagini Wikipedia după ce v-ați autentificat), și alegând "Fișier" din meniu. Orice fișier care nu este sub licență liberă și care nu are o asemenea explicație va fi șters în decurs de o săptămână, conform politicii privind materialele protejate. Dacă aveți întrebări, le puteți pune în această pagină, folosind formatul {{răspuns imagine|mesajul dvs}}. Mulțumim.. —Andreidiscuţie 7 august 2012 17:37 (EEST)
Probleme cu sursa și licența fișierului Skyteam Logo.png
[modificare sursă]Vă mulțumesc pentru încărcarea fișierului Skyteam Logo.png. Am observat, însă, că pagina sa de descriere nu specifică actualmente cine a creat conținutul, astfel încât situația drepturilor de autor este neclară. Dacă nu ați creat dumneavoastră conținutul acestui fișier, va trebui să specificați cine deține drepturile de autor. Dacă l-ați obținut de pe un website, atunci ar fi necesar un link la acel website, împreună cu o specificare a termenilor de utilizare a conținutului său. Dacă, însă, deținătorul dreptului de autor este altul decât editorul site-ului, atunci trebuie specificat dreptul de autor al primului.
Pe lângă adăugarea sursei, este nevoie să știm și termenii de utilizare sub care este publicat fișierul. Aceasta se face, de regulă, prin adăugarea unei etichete corespunzătoare. Dacă dumneavoastră ați creat conținutul (imaginea, filmul, clipul audio), atunci puteți folosi eticheta {{GFDL}} pentru a-l publica sub GFDL. Dacă credeți că fișierul respectă criteriile în vigoare pentru utilizarea de materiale protejate, folosiți o etichetă cum ar fi {{utilizare cinstită în|numele articolului}} sau o alta din pagina WP:FDAI.
Dacă ați încărcat și alte fișiere, vă rugăm să vă asigurați că ați specificat sursa și licența și pentru ele. Găsiți o listă de fișiere încărcate de dumneavoastră în jurnalul dumneavoastră de upload. Fișierele fără sursă sau licență pot fi șterse la o săptămână după etichetare. Dacă aveți întrebări, le puteți pune în această pagină, folosind formatul {{răspuns imagine|mesajul dvs}}. Mulțumim. —Andreidiscuţie 7 august 2012 17:38 (EEST)
Eu voi refuza să mai uploadez fișiere și să mai contribui. Sunt de acord că trebuie să specific drepturile de autor, însă felul în care sunt create încadrările juridice și modul de justificare este extrem de neclar. De ex. șablonul utilizare cinstită ar trebui să aiba un parametru Articol... care nu este luat în seamă... sau scrie că se pare că acest articol nu există...Este adevărat că există o documentație însă am încercat să trec de la o pagină la alta întrun șir nesfârșit de pagini legate una de cealaltă fără să îmi dau seama unde este problema. Tot ce am uploadat s-a referit la logo-uri. Wikipedia este plină de logouri ale diferitelor companii, deci pot fi uploadate. Acum mai rămâne să îmi spuneți exact ce câmpuri și taguri trebuie să folosesc și cum trebuie să completez câmpurile astfel încât să nu mai primesc mesaje de tipul: probleme de Copyright! având în vedere că eu vreau să pun păstrez logo-urile!
AsamDominae (discuție) 7 august 2012 18:23 (EEST)
- Formatul {{Informații}} nu are un parametru „Articol”, pentru că se referă la fișiere libere. Cele nelibere folosesc {{Material sub drepturi de autor}}, format care are alți parametri. Sigur, nu e absolut necesar să folosiți formatele astea, dar imaginile protejate trebuie descrise în așa fel încât să reiasă:
- de ce trebuie să folosim neapărat o imagine în articolul respectiv
- de ce nu putem folosi o imagine liberă existentă sau potențial realizabilă
- de ce această imagine și nu alta sau de ce este incomplet textul ce o însoțește
- de unde provine ea și care sunt restricțiile asupra utilizării ei
- că s-au depus toate eforturile pentru a nu genera încălcări ale drepturilor de autor (rezoluție redusă, folosirea doar a unei secțiuni din ea)
- că se respectă în mod strict stipulările privind utilizarea cinstită
- Ceea ce face formatul {{Material sub drepturi de autor}} este să sistematizeze toate aceste informații. Da, logourile se pot folosi în anumite condiții, citiți la cele mai bine justificate logouri pentru a vedea în ce condiții se întâmplă aceasta. De exemplu, la Fișier:Steaua.svg. —Andreidiscuţie 7 august 2012 19:01 (EEST)
Probleme cu sursa și licența fișierului Star Alliance Logo.svg.png
[modificare sursă]Vă mulțumesc pentru încărcarea fișierului Star Alliance Logo.svg.png. Am observat, însă, că pagina sa de descriere nu specifică actualmente cine a creat conținutul, astfel încât situația drepturilor de autor este neclară. Dacă nu ați creat dumneavoastră conținutul acestui fișier, va trebui să specificați cine deține drepturile de autor. Dacă l-ați obținut de pe un website, atunci ar fi necesar un link la acel website, împreună cu o specificare a termenilor de utilizare a conținutului său. Dacă, însă, deținătorul dreptului de autor este altul decât editorul site-ului, atunci trebuie specificat dreptul de autor al primului.
Pe lângă adăugarea sursei, este nevoie să știm și termenii de utilizare sub care este publicat fișierul. Aceasta se face, de regulă, prin adăugarea unei etichete corespunzătoare. Dacă dumneavoastră ați creat conținutul (imaginea, filmul, clipul audio), atunci puteți folosi eticheta {{GFDL}} pentru a-l publica sub GFDL. Dacă credeți că fișierul respectă criteriile în vigoare pentru utilizarea de materiale protejate, folosiți o etichetă cum ar fi {{utilizare cinstită în|numele articolului}} sau o alta din pagina WP:FDAI.
Dacă ați încărcat și alte fișiere, vă rugăm să vă asigurați că ați specificat sursa și licența și pentru ele. Găsiți o listă de fișiere încărcate de dumneavoastră în jurnalul dumneavoastră de upload. Fișierele fără sursă sau licență pot fi șterse la o săptămână după etichetare. Dacă aveți întrebări, le puteți pune în această pagină, folosind formatul {{răspuns imagine|mesajul dvs}}. Mulțumim. —Andreidiscuţie 7 august 2012 17:38 (EEST)
Fișierul din titlul secțiunii are niște probleme la justificarea utilizării cinstite. Vă rog să clarificați cât mai detaliat problemele pe care le-am expus în pagina de discuții a imaginii în comentarii HTML. —Andreidiscuţie 7 august 2012 17:46 (EEST)