Discuție Utilizator:86.45.15.196

Conținutul paginii nu este suportat în alte limbi.
De la Wikipedia, enciclopedia liberă

DE CE SUNT CONSIDERATI ROMANI TIGANI[modificare sursă]

ACEST MESAJ ESTE PENTRU SPECIALISTI IN UTILIZAREA "WIKIPEDIA". VA ROG ACCESATI ACEST SITE http://en.wikipedia.org/wiki/Romani_people SUNTEM DE TOT RAHATUL,NI SE FURA IDENTITATEA SI NIMENI NU FACE NIMIC. AS DORI UN RASPUNS ,DACA SE POT LUA MASURI PT. MODIFICAREA CESTEI URIASE GRESELI SAU SA-MI SPUNA CINEVA CE E DE FACUT. VA MULTUMESC. Acest comentariu nesemnat a fost adăugat de 86.45.15.196 (discuţie • contribuţii).

E de făcut următorul lucru: dumneavoastră luați frumos un dicționar al limbii engleze și căutați ce înseamnă în realitate cuvîntul romani în această limbă. Veți fi surprins să constatați că înseamnă „țigan”, nu „români”, și asta nu de azi, de ieri, ci de cîteva sute de ani. Așa e limba engleză și nu ne-am propus noi s-o „corectăm”.
În continuare, dacă în textele dumneavoastră doriți să se evite confuzia, veți scrie neapărat cu diacritice, ca un român care își respectă limba și astfel se respectă pe sine.
Abia în final, dacă încă mai găsiți nereguli, puteți cere socoteala sau face orice altceva mai credeți că e necesar, dar în orice caz nu vă puteți permite să-i jigniți pe români de-a valma cu expresii ca „de tot rahatul”. Pînă una alta nu aveți nici un motiv să fiți indignat din cauza acelui articol. — AdiJapan 7 aprilie 2010 06:41 (EEST)[răspunde]
Şi dacă vreţi să ştiţi ce scriu englezii despre români, citiţi aici: Romanians. Vreţi să ştiţi ce e de făcut? Puneţi mâna pe carte şi studiaţi, ca să nu încurcaţi noţiunile englezeşti "Romanians" cu "Romani" şi să credeţi că "Romani" e tot una cu "români", numai pentru că nu aveţi obişnuinţa să scrieţi cu diacritice, ca minimă formă de respect faţă de limba română. Romania (fără "â") este denumirea provinciei italiene Romagna în limbile latină şi poloneză şi vechea denumire oficială pe care o purta Imperiul Roman de Răsărit. Iar texte scrise numai cu majuscule îmi amintesc de măscările scrise pe pereţii closetelor publice. Spor la învăţătură! --Miehs (discuţie) 7 aprilie 2010 08:10 (EEST)[răspunde]