Discuție:Turnul Eiffel

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Salt la: Navigare, căutare

o curiozitate: de unde este otelul cu care a fost fabricat si unde a fost turnat? un zvon este ca a fost turnat in resita. stie cineva mai multe? Acest comentariu nesemnat a fost adăugat de 79.114.93.226 (discuție • contribuții).

Da,a fost fabricat in România. Acest comentariu nesemnat a fost adăugat de 82.76.235.120 (discuție • contribuții).
Există vre-o sursă a acestei informații? Document, facturi, etc.? Ceva concret, nu 10 cuvinte dintr'un articol Adevarul... Acest comentariu nesemnat a fost adăugat de Mihaimm (discuție • contribuții).
Din păcate, în 1887 Reșița nu era în România. Sîmbotin (discuție) 19 ianuarie 2010 09:50 (EET)

Turnul Eiffel este realizat din fier forjat, si nu din otel cum este mentionat in articol. Deasemenea in pagina http://www.toureiffel.fr/teiffel/uk/documentation/structure/page/structure.html sunt mentionati furnizorii componentelor din fier forjat: "uzinele domnilor Dupont si Fould, fierarii din Pompey (Meurthe-et-Moselle)... Niturile proveneau de la domnii Letroyeur si Bouvard din Paris..." Daca informatia privind originea de la Resita a componentelor este adevarata, ar trebui sa fie citata si sursa. Pana atunci ar fi bine sa se stearga randurile ce fac referire la acest lucru. --Dan Azoitei (discuție) 17 februarie 2010 18:55 (EET)Dan Azoitei