Discuție:Turnul Eiffel

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Jump to navigation Jump to search
France Flag Map.svgArticolul Turnul Eiffel este un subiect de care se ocupă Proiectul Franța, un spațiu de organizare pentru dezvoltarea articolelor despre Franța Dacă doriți să participați la acest proiect, vă rugăm să vă înscrieți aici.
ÎnceputAcest articol a fost evaluat ca făcând parte din grupa Început pe scala de calitate.
MareAcest articol a fost evaluat ca făcând parte din grupa mare pe scala de importanță.

o curiozitate: de unde este otelul cu care a fost fabricat si unde a fost turnat? un zvon este ca a fost turnat in resita. stie cineva mai multe? Acest comentariu nesemnat a fost adăugat de 79.114.93.226 (discuție • contribuții).

Da,a fost fabricat in România. Acest comentariu nesemnat a fost adăugat de 82.76.235.120 (discuție • contribuții).
Există vre-o sursă a acestei informații? Document, facturi, etc.? Ceva concret, nu 10 cuvinte dintr'un articol Adevarul... Acest comentariu nesemnat a fost adăugat de Mihaimm (discuție • contribuții).
Din păcate, în 1887 Reșița nu era în România. Sîmbotin (discuție) 19 ianuarie 2010 09:50 (EET)

Turnul Eiffel este realizat din fier forjat, si nu din otel cum este mentionat in articol. Deasemenea in pagina http://www.toureiffel.fr/teiffel/uk/documentation/structure/page/structure.html sunt mentionati furnizorii componentelor din fier forjat: "uzinele domnilor Dupont si Fould, fierarii din Pompey (Meurthe-et-Moselle)... Niturile proveneau de la domnii Letroyeur si Bouvard din Paris..." Daca informatia privind originea de la Resita a componentelor este adevarata, ar trebui sa fie citata si sursa. Pana atunci ar fi bine sa se stearga randurile ce fac referire la acest lucru. --Dan Azoitei (discuție) 17 februarie 2010 18:55 (EET)Dan Azoitei