Discuție:Survivor Series (2017)

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Jump to navigation Jump to search

Format de întreținere[modificare sursă]

Am introdus formatul de întreținere {{wikizare}} deoarece în textul articolului se face abuz de caractere aldine (bold). De ce expresii ca „l-a învins pe”, „păstrându-și campionatul” sau „într-un” sunt scrise cu caractere aldine? --Bătrânul (discuție) 20 noiembrie 2017 07:17 (EET)

Pentru că așa sunt scrise toate rezultatele de wrestling, caută și alte articole de rezultate de evenimente care nu sunt create de mine și o să vezi că tot l-a fel sunt scrise. Dar totuși, nu înțeleg unde e problema în asta?--TheNotoriousMMA (discuție) 20 noiembrie 2017 16:16 (EET)
TheNotoriousMMA E o regulă de bază a „scrisului academic” că sublinierile, îngroșările și aplecările textului sunt de evitat pe cât posibil, importanța pasajelor având a se face prin formulare. --Mihai (discuție) 21 noiembrie 2017 06:57 (EET)

Cred că tot nu a-i înțeles că așa sunt toate rezultatele a evenimentelor, și cele care nu a-u fost create de mine. Dacă a-u fost șterse caracterele aldine de la acel articol, mai aveți încă vreo 200 de evenimente pentru a șterge caracterele. Nu cred ca trebui să îmi faci mie morală pentru asta. --TheNotoriousMMA (discuție) 21 noiembrie 2017 10:52 (EET)

Dar cui? Cine își bate joc de limba română? Doar în cele trei fraze pe care le-ai scris mai sus ai făcut cinci greșeli de ortografie. Pe o pagină de discuție, treacă-meargă, dar în articole? Pe acesta (Survivor Series (2017)) l-a corectat dl. Dan Mihai Pitea, dar cu celelalte, din aceeași categorie, ce facem? Nimeni nu e perfect, toți putem greși, dar a nu recunoaște că ai greșit e grav... Strămoșii noștri, romanii, aveau o vorbă: errare humanum est, sed perseverare diabolicum... --Bătrânul (discuție) 21 noiembrie 2017 11:06 (EET)
Dar acel articol a fost creat de mine? De ce nu te uiți mai înainte cine l-a creat și dupaia îmi zici mie ca nu știu să scriu. Eu pe acel articol doar am postat rezultatele și atât. Se bagă omul să modifice ceva și dai vina de parcă lam creat eu. Și în legatură cu caracterele aldine, că văd că te-ai făcut ca plouo, îți repet sa cauți evenimente Wrestlemania create acum mulți anii de zile, și vezi cum sunt scrise rezultatele. Omul face și el cum vede nu am de unde să știu ca caracterele aldine nu se pot folosi pentru asta.--TheNotoriousMMA (discuție) 21 noiembrie 2017 11:13 (EET)
Greșelile de ortografie cu nemiluita tu l-ai introdus în articol; se vede din istoricul acestuia.--Bătrânul (discuție) 21 noiembrie 2017 11:19 (EET)
Măi omule, ce nu înțelegi că eu doar am adăugat categoria, infocaseta și rezultatele pentru că articolul nu avea nici una din aceste lucruri. Ce greșeli cu nemiluita, în rezultate vezi greșeli?--TheNotoriousMMA (discuție) 21 noiembrie 2017 11:22 (EET) Colegul tău doar a șters caracterele aldine nu s-a deranjat să modifice nimic din ortografie.--TheNotoriousMMA (discuție) 21 noiembrie 2017 11:23 (EET)
Greșelile de ortografie cu nemiluita tu l-ai introdus în articol; se vede din istoricul acestuia - mai uită-te odată.
În ce privește abuzul de scriere cu caractere aldine, nu mă fac că „plouo” - nu mai avea rost să insist după ce ți-au răspuns alții, atât aici, cât și pe pagina ta de discuție.--Bătrânul (discuție) 21 noiembrie 2017 11:31 (EET)

TheNotoriousMMA, am înțeles cu toții că nu tu ai creat articolul și că la completare te-ai inspirat din articole deja existente. Problema e că nu pari să iei în serios niciun fel de observație care ți se face și iei editarea pe Wikipedia ca un fel de cursă de introdus informații. E la fel de important ca articolele să arate îngrijit și să nu aibă greșeli. De exemplu, dacă actualizezi un eveniment cu rezultatele, ia-ți câteva minute și pentru a verifica dacă introducerea e corectă (de exemplu să treci la trecut introducerea, așa cum a sugerat Miehs în pagina ta de utilizator) și dacă nu conține elemente netraduse. Sfaturile care ți se dau, chiar dacă câteodată nu respectă modul civilizat, au rolul să te ajute pe tine să devii mai bun, tocmai pentru a ne putea baza pe tine să îngrijești articolele din aria ta de interes și să nu mai fi nevoie de altcineva care să corecteze articolele.--Strainu (دسستي‎)  21 noiembrie 2017 11:26 (EET)

Uite o listă cu greșeli de ortografie introduse de tine. E probabil incompletă, n-am stat să citesc tot cu atenție, iar unele apar de mai multe ori.

Cum ai scris tu Cum se scrie corect
a-u învins au învins
a făcuto să cedeze a făcut-o să cedeze
nu a-u fost puse în joc nu au fost puse în joc

Te rog frumos să le corectezi.--Strainu (دسستي‎)  21 noiembrie 2017 11:32 (EET)

Corectat. E drept că conținea câteva greșeli, dar totuși, reproșul principal care mi-a fost făcut a fost că am scris rezultatele în bold și chiar am rămas surprins, așa sunt scrise abosolut toate. Asta chiar nu înțeleg. Nu știu dacă ai vâzut că sus am pus exemple cum ar fi toate articolele WrestleMania.--TheNotoriousMMA (discuție) 21 noiembrie 2017 11:46 (EET)
Așa este. Acum că știi că abuzul de bold e considerat neacademic, soluția ar fi ca pe măsură ce editezi alte articole existente, să le treci tu la formatul fără bold, pentru a nu părea că țipă. Știu că asta consumă timp, dar e necesar și ajută Wikipedia în ansamblu.--Strainu (دسستي‎)  21 noiembrie 2017 12:36 (EET)