Discuție:Stema Țării Românești

Conținutul paginii nu este suportat în alte limbi.
De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Articolul Stema Țării Românești este un subiect de care se ocupă Proiectul Vexilologie și heraldică, un spațiu de organizare pentru dezvoltarea articolelor despre heraldică și vexilologie, Dacă doriți să participați la acest proiect, vă rugăm să vă înscrieți aici.
ÎnceputAcest articol a fost evaluat ca făcând parte din grupa Început pe scala de calitate.
MedieAcest articol a fost evaluat ca făcând parte din grupa medie pe scala de importanță.

Avem o mare problema. Articolul este gresit. Acest articol poate functiona numai ca un subcapitol al paginii despre Stema Tarii Romanesti sub numele ALTE STEME ale conducatorilor TR. Este probabil ca anumite parti sa fie corecte insa stema Tarii Romanesti este Vulturul cu o cruce in cioc. Vezi si paginile Wikipedia englezesti, germane etc. despre Tara Romaneasca. Insasi stema României contine toate stemele regiunilor.

Insăși stema României conține toate stemele regiunilor? nu este așa de simplu: există contributori care afirmă că stema Țării Românești nu avea „smalțul azur” (fundalul albastru) precum apare în stema României, aici [1], [2], [3], [4], [5] sau aici [6], ci avea „smalț de argint” (fundal alb) precum apare aici [7] sau aici [8]. Dacă ar fi doar o discuție istorică argumentată, încă ar fi bine, dar aici [9] stema cu „azur” este socotită „cea mai nenorocită formă de cercetare originală, gunoi a cărui încărcare și difuzare este un abuz” iar cei care au difuzat versiunea respectivă sunt bănuiți că nu sunt altceva decât „paiațele” unei unice persoane, presupusă incompetentă. Păzea deci: subiect hipersensibil!--Julieta39 (discuție) 13 noiembrie 2019 15:58 (EET)[răspunde]