Discuție:Paul Zarifopol

Conținutul paginii nu este suportat în alte limbi.
De la Wikipedia, enciclopedia liberă

Tot Paul Zarifopol a fost si filolog romanist si medievist. A se vedea prima editie a "cantecelor" lui Richard de Fournival, pe care a pregatit-o ca teza de doctorat: Kritischer Text der Lieder Richards de Fournival, éd. P. Zarifopol, Halle, Karras, 1904, 39 p. (vezi aici) Acest comentariu nesemnat a fost adăugat de 82.239.91.86 (discuție • contribuții).

Zarifopol nu a murit la Aiud și nu a fost deținut politic[modificare sursă]

Informația despre locul și condițiile decesului lui Paul Zarifopol este eronată. A murit, într-adevăr, la 1 mai 1934, dar, după surse fiabile (dicționare, lucări de istorie literară), la București. Trimiterea privind Aiudul și condiția lui de deținut politic e corectă, dar materialul citat acolo conține eroarea în chestiune (e menționat acolo un Paul Zarifopol: să fie vorba de un "tiz" al eseistului, poate de o rudă a lui ? în orice caz, în 1934 nu avea cum să fie deținut politic la Aiud...). Acest comentariu nesemnat a fost adăugat de 213.233.101.184 (discuție • contribuții).

Dacă este așa, vă rog să corectați și să indicați prin note de subsol exact care sunt dicționarele și lucrările pe care vă bazați și unde anume în ele se pot găsi aceste informații. Și eu am îndoieli că putem vorbi de deținuți politici la nivelul anului 1934 (poate doar comuniștii sau legionarii să fi avut acel statut, dar de regulă ei erau încarcerați în perioada interbelică pentru infracțiuni de drept comun) —Andreidiscuţie 1 februarie 2013 15:14 (EET)[răspunde]