Discuție:Paul Celan

Conținutul paginii nu este suportat în alte limbi.
De la Wikipedia, enciclopedia liberă

Comentariul unui anonim[modificare sursă]

L-am scos din pagina articolului.

Scena literară din România era dominată de suprarealism, Bucureştiul devenise capitala suprarealismului mondial, după ce mişcarea îşi pierduse orice suflu în Franţa, ţara de origine.Măi, daţi-o încolo, ce e prostia asta absolută din fraza precedentă?! Puneţi un pic de nivel, refaceţi fragmentul... Cum sa fie dominata scena literară de suprarealism? De protocronism era dominată. Şi cum să fim noi "capitala suprarea..."?!... Doamne, mare-i prostia românească, totuşi, o fi o reminiscenţă protocronistă, naiba ştie. Poate n-ar strica să revizuiţi întreg articolul, cine ştie ce lucruri enorme or mai fi pe-aici. În general, ce nu ştiţi sau ce vă sună jenant - tăiaţi cu grăbire. Utilizator:83.103.150.199

Iulian U. 22 septembrie 2005 13:39 (UTC)

Iulian, acest utilizator este o persoană care probabil este competentă să contribuie, dar refuză să o facă după reguli; vezi pagina lui de discuţii. Şi-a şters pagina, dar oricum i-am pus discuţia şi la utilizatorul înregistrat pe care eu cred ca el îl foloseşte; de ce cred că Utilizator:Medenagan este Utilizator:83.103.150.199? Vezi modificările de la Jean-Paul Sartre, sunt făcute de utilizatorul anonim, dar imaginile au fost uploadate de utilizatorul înregistrat. Plus pe pagina lui Medenegan este un text pe care utilizatorul anonim s-a chinuit să-l tot pună în ro.wp şi nu înţelegea de ce i se ştergea. I-am spus să-l pună pe wikisource, a reuşit, credeam că e mai mulţumit, dar uite că nu e aşa... --Vlad 22 septembrie 2005 13:55 (UTC)
Ah, corect, n-am observat :-) Medenagan e "prieten" mai vechi şi al meu, şi tot din pricina textelor acelea despre Sartre. Oricum, cred că a ridicat un punct de discuţie valid, şi de-aia l-am şi adus pe pagina asta de discuţii. Iulian U. 22 septembrie 2005 14:10 (UTC)

Comentariul lui Mayuma[modificare sursă]

Va rog sa puneti fragmentul la loc, in caz contrar sunt nevoit sa ma retrag de pe wikipedia. Utilizatorul vostru anonim e un ignorant absolut, intre 1945 si 1947 Bucurestiul era supranumit capitala suprarealismului mondial. Atita lipsa de cultura intilnesti mai rar. Daca toate mustele ar sti istorie literara...Cred ca nu stie ce e ala protocronism. Miscarea suprarealista s-a nascut la Paris si s-a incheiat la Bucuresti. Era si firesc sa se intimple asa pentru ca Romania era cam declata. Eu nu am spus in articol ca romanii au inventat suprarealismul, deci nici vorba de protocronism. Opera lui Gellu Naum are legatura cu asta. Nu stiu ce meserie are anaonimul venetian dar eu ma ocup cu literatura si stiu foarte bine istoria literaturii romane. Mayuma 22 septembrie 2005 16:24 (UTC)

Naţionalitatea[modificare sursă]

Dictionnaire universel des littératures A-F/red. Béatrice Didier. — Paris : Presses Universitaires de France, 1994, p. 634
«Paul Celan ... poète juif de langue allemande et de nationalité française, (...)né dans une famille juive germanophone de Cyernowitz, Bukovine, ancienne province de l'Empire austro-hongrois devenue roumaine.. »
Aici se confunda din pacate nationalitatea (etnia) cu cetatenia. Si in acest caz de mai sus, francezii vorbesc ce-i drept de nationalitate dar cu sensul de cetatenie. Luarea/detinerea uneia sau chiar mai multor cetatenii simultan, sunt acte administrative, care nu schimba nationalitatea (etnia) cuiva in nici un fel! Vezi explicatiile la cele 2 sensuri ale cuvântului Naţionalitate. 92.202.127.228 (discuţie) 29 ianuarie 2009 13:21 (EET)[răspunde]

RNL System Number= 000326458[modificare sursă]

Salut! referitor la Wikidata: d:Special:ItemByTitle/rowiki/Paul Celan căutare d:Paul Celan (folosind căutarea prin {{PAGENAMEE}})

‫·‏לערי ריינהארט‏·‏T‏·‏m‏:‏Th‏·‏T‏·‏email me‏·‏‬ 25 octombrie 2013 12:06 (EEST)[răspunde]