Sari la conținut

Discuție:Patrimoniul mondial UNESCO din România

Conținutul paginii nu este suportat în alte limbi.
Adăugare subiect
De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Steaua listelor de calitate Patrimoniul mondial UNESCO din România este o listă de calitate; aceasta, sau o versiune anterioară a acesteia, a fost identificată ca fiind una dintre cele mai bune liste produse de către comunitatea Wikipediei. Lista este încă deschisă îmbunătățirilor; așadar, dacă considerați că o puteți îmbunătăți, puteți să o faceți.
3 iunie 2018 Propunere listă de calitate Promovat
Articolul Patrimoniul mondial UNESCO din România este un subiect de care se ocupă Proiectul UNESCO, proiect ce se ocupă cu identificarea elementelor considerate de UNESCO parte a patrimoniului mondial, fizic sau intangibil Dacă doriți să participați la acest proiect, vă rugăm să vă înscrieți aici.
ListăAcest articol a fost evaluat ca făcând parte din grupa Listă pe scala de calitate.
MedieAcest articol a fost evaluat ca făcând parte din grupa medie pe scala de importanță.

Am o nelămurire

[modificare sursă]

Aș vrea să știu dacă UNESCO a băgat în UNESCO cele două biserci din lemn din Chioar la Maramureș sau voi ? Apoi cum este posibil ca în UNESCO să fie băgate la un loc bisercile din Chioar și din Maramureș? Adică, statul român a fost manelistul sau UNESCO? Fiindcă tabelul ăla nu are nici o treabă cu realitatea. Pe bune, asta îi o lipsă de respect totală, îi un manelism mioritico-balcanic, păi și Rușii dacă cucereau zona nu o propunea Chioarul în Maramureș. Îi lipsă de respect crasă pentru zonele etnografice, istorice, cât și față de stilul arhitectural, care diferă, dacă privești cu o atenție modică. Nu se poate ca statul român să nu cunoască așa ceva, îi penibil. Aștept un răspuns edificator. Dacă nu cunoașteți, Chioarul face parte din Crișana, a fost inclus în Transilvania ca Partium provizoriu, din Maramureș nu a făcut parte niciodată, doar pe hărțile fetelor de la meteo sau în județele socialiste, dar mă gândesc că județele nu sunt egale cu zone istorice și etnografice. Sper că UNESCO și statul român nu se iau după hărțile meteo. IVGΛ 12 februarie 2015 06:47 (EET)

Faceti va rog un update la pagina de engleza List of World Heritage sites in Romania Acest comentariu nesemnat a fost adăugat de 5.15.95.142 (discuție • contribuții).