Discuție:Ordinea de bătaie a Armatei României (1916)

Conținutul paginii nu este suportat în alte limbi.
Adăugare subiect
De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Ultimul comentariu: acum 9 ani de Macreanu Iulian în subiectul Precizări
Articolul Ordinea de bătaie a Armatei României (1916) este un subiect de care se ocupă Proiectul România în Primul Război Mondial, un spațiu de organizare pentru dezvoltarea articolelor despre participarea României la Primul Război Mondial Dacă doriți să participați la acest proiect, vă rugăm să vă înscrieți aici.
LCAcest articol a fost evaluat ca făcând parte din grupa LC pe scala de calitate.
0Acest articol a fost evaluat ca făcând parte din grupa 0 pe scala de importanță.

Steaua listelor de calitate Ordinea de bătaie a Armatei României (1916) este o listă de calitate; aceasta, sau o versiune anterioară a acesteia, a fost identificată ca fiind una dintre cele mai bune liste produse de către comunitatea Wikipediei. Lista este încă deschisă îmbunătățirilor; așadar, dacă considerați că o puteți îmbunătăți, puteți să o faceți.
30 aprilie 2016 Propunere listă de calitate Promovat

Precizări[modificare sursă]

Scopul articolului este limitat doar la prezentarea ordinii de bătaie a Armatei României în prima zi de război, la începutul Primului Război Mondial. Modificările ulterioare ale acestei ordini de bătaie trebuie reflectate în alte articole similare.

Ordinea de bătaie este preluată din documentul original elaborat de Marele Cartier General (Marele Cartier General, Ordinea de bătaie a armatei - 14 august 1916, București, 1916) și confruntată cu variantele prezentate în lucrările elaborate de Serviciul Istoric al Armatei, Alexandru Ioanițiu și Alexandru Dabija, prezentate în bibliografie.

Ordinea de bătaie cuprinde toate marile unități (armate, corpuri de armată, divizii și brigăzi), de toate armele precum și unitățile din armele de luptă și sprijin de luptă (infanterie, cavalerie, artilerie). Pentru unitățile mai mici acestea urmează a fi prezentate în articolele destinate marilor unități din care făceau parte.

Au fost adăugate și elementele de organizare, la același moment de timp a elementelor de conducere politico-militare (Comanda de Căpetenie, Ministerul de Război și Marele Cartier General). În acest moment, consider că lista este practic completă.

Denumirea unităților estea cea oficială la momentul respectiv.--Macreanu Iulian (discuție) 22 noiembrie 2014 18:27 (EET)Răspunde