Discuție:Nunta mută

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Jump to navigation Jump to search
Nuvola apps kaboodle.svgArticolul Nunta mută este un subiect de care se ocupă Proiectul Film, o inițiativă de a construi o listă cuprinzătoare și detaliată cu informații despre filme și seriale de televiziune Dacă doriți să participați la acest proiect, vă rugăm să vă înscrieți aici.
NeclasificatAcest articol încă nu a fost evaluat pe scala de calitate.
NeclasificatAcest articol încă nu a fost evaluat pe scala de importanță.

Licențiere[modificare sursă]

Textul de la adresa http://andreisicezar.wordpress.com/2010/01/29/cronica-nunta-muta/ este publicat de autor sub licența CC-BY-SA-3.0. —Andreidiscuție 28 ianuarie 2011 09:52 (EET)

Titlul exact[modificare sursă]

De fapt, care este titlul corect: Nunta mută, sau Nuntă mută (așa cum apare în articol)? --Bătrânul (discuție) 31 ianuarie 2013 11:37 (EET)

Titlul filmului înscris pe generic este Nunta mută, forma articulată. Unii dintre "critici", care nu au avut răbdare să vadă un film până la capăt, l-au transformat în Nuntă mută. --Cezarika1 31 ianuarie 2013 11:49 (EET)
Mulțumesc pentru răspuns. Dădusem și eu un zoom pe afișul filmului (Nunta mută.jpg), dar nu eram sigur. --Bătrânul (discuție) 31 ianuarie 2013 11:52 (EET)

Citat[modificare sursă]

Vad ca s-a scos un citat dintr-o sursa care insa a fost pastrata. Ma refer la citatul urmator: "Nunta mută [...] pleacă de la o întâmplare reală. În martie 1953 o nuntă dintr-un sat românesc a sfidat "blocada" doliului lui Stalin și s-a desfășurat pe mutește, cu tancurile sovietice în spate. Pe mutește până când oamenii n-au mai răbdat. Inconștiența lor n-a rămas nepedepsită. Bărbații au fost deportați, iar mirele s-a întors la nevastă, de fapt ca să moară acasă, 13 ani mai târziu."

Menirea lui era sa sustina afirmatia ca filmul se bazeaza pe o poveste reala. Deranjeaza cu ceva? -- Fsol (discuție) 31 ianuarie 2013 14:38 (EET)

Citatul nu a fost scos, ci mutat mai jos, iar sursa a fost uniformizată. O cunoșteam și eu, dar o consider o pură exagerare. --Cezarika1 31 ianuarie 2013 15:01 (EET)