Discuție:Nedeterminare

Conținutul paginii nu este suportat în alte limbi.
De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Articolul Nedeterminare este un subiect de care se ocupă Proiectul Matematică, o inițiativă de a construi o listă cuprinzătoare și detaliată cu informații despre matematică Dacă doriți să participați la acest proiect, vă rugăm să vă înscrieți aici.
CiotAcest articol a fost evaluat ca făcând parte din grupa Ciot pe scala de calitate.
MicăAcest articol a fost evaluat ca făcând parte din grupa mică pe scala de importanță.


cat e 0/infinit ??[modificare sursă]

raspuns: 0 (deci nu e de loc nedeterminat). rog pe autor sa corecteze. Acest comentariu nesemnat a fost adăugat de NeaNita (discuție • contribuții).

Aveți dreptate, am corectat. — AdiJapan  1 septembrie 2007 17:30 (EEST)[răspunde]

aici pare ca toti infinitii sunt egali...[modificare sursă]

... dar totusi nu e asa, vezi articolul mulțime, la subpunctul Cardinalitate. d.p.m., mai trebuie lucrat ceva la acest articol... Acest comentariu nesemnat a fost adăugat de NeaNita (discuție • contribuții).

Infinitul, ca parte a mulțimii numerelor reale extinse, are doar două valori: –infinit și +infinit. Nu există mai multe feluri. În schimb cardinalitatea unei mulțimi infinite nu este dată printr-un număr, ci printr-o măsură a bijecțiilor care se pot stabili cu alte mulțimi infinite. De exemplu cardinalul mulțimii numerelor naturale este egal cu cardinalul mulțimii numerelor raționale (se poate stabili între ele o bijecție); acest cardinal s-a notat alef 0, care deci nu e un număr, ci un simbol al existenței unei bijecții cu N. — AdiJapan  1 septembrie 2007 17:30 (EEST)[răspunde]
aha, merci. dar nu prea sunt incantat. raman la rugamintea de a refina putin articolul:
  • inca inainte de primul exemplu, explicati cum trebuie inteles simbolul 8-culcat din exemplele urmatoare, adica asa cum mi-ati explicat mie aici.
  • in exemple scrieti unitar, nu ba 8-culcat, ba "infinit".
  • faceti va rog si macar o referinta (link) la articolul deja existent "inifinit".
semnat NeaNita 4sept2007
Din păcate nu am timp acum să mă documentez (trebuie să-mi scot matematica de la naftalină...), deci nu v-am putut îndeplini dintre rugăminți decît pe cea mai ușoară: am introdus o secțiune „Vezi și” cu legături spre Infinit și Mulțime. Articolul are într-adevăr nevoie de o rescriere aproape de la zero. În primul rînd, așa cum spuneți, trebuie definiți termenii, nu numai infinitul, ci și zero-ul, care nu are sensul lui obișnuit de numărul 0, ci acela de limită. Dacă aveți răbdare și vă puteți documenta, vă invit să faceți dumneavoastră modificările. Vă este utilă în acest caz legătura pe care am pus-o în articol spre omologul lui în engleză, unde există cîteva explicații și o mulțime de exemple sugestive.
Cu totul alt subiect: Ca să vă semnați simplu puneți la sfîrșitul mesajului patru tilde, ~~~~, și softul vi le va transforma în semnătură, dată și oră. Dacă nu aveți tilde la tastatură găsiți un buton convenabil deasupra casetei de editare. Succes. — AdiJapan  4 septembrie 2007 16:49 (EEST)[răspunde]