Discuție:Nea Mărin miliardar

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Jump to navigation Jump to search
Nuvola apps kaboodle.svgArticolul Nea Mărin miliardar este un subiect de care se ocupă Proiectul Film, o inițiativă de a construi o listă cuprinzătoare și detaliată cu informații despre filme și seriale de televiziune Dacă doriți să participați la acest proiect, vă rugăm să vă înscrieți aici.
NeclasificatAcest articol încă nu a fost evaluat pe scala de calitate.
NeclasificatAcest articol încă nu a fost evaluat pe scala de importanță.

Stock post message.svg De făcut pentru articolul Nea Mărin miliardar: modifică  · istoric  · înnoiește


Câteva lucruri pe care le puteți face:

AM VIZIONAT FILMUL ACUM MULTI ANI DE CURAND L-AM REVAZUT,M-A IMPRESIONAT,DINCOLO DE COMEDIA VREMII TRAGEDIA PREZENTULUI;UNDE SUNT CEI CE CANDVA INTR-O EPOCA CAND NU AVEAM VOIE A ZAMBII NE FACEAU SA UITAM DE DRAMA PREZENTA,CE A RAMAS DIN EI? DAR CE A MAI RAMAS DIN ZAMBETUL NOSTRU!ATUNCI AVEAM INTERDICTIE LA LIBERTATE ACUM AVEM LA SUFLETE! ACTORI MARETI CARE INDEPLINEAU RUGILE ROMANILOR LA ZAMBET,REUSEAU SA ADUCA IN SUFLETELE FIECARUI OM ZAMBET SI DE AICI O MICA SPERANTA...OARE CAT AVEAU DE SUFERIT DACA TRIMITEAU UN MESAJ ERONAT?NEA MARIN,TOMA CARAGIU,ARSINEL,STELA,DRAGA OLTEANU SI MULTI ALTII CE REUSEAU SA INFRUNTE O DICTATURA PT UN MINUT DE ZAMBET...ROMANII AVEAU NEVOIE DE EL,ROMANUL SE RUGA PT EL...LA RUGA OAMENILOR A APARUT EROUL SALVATOR DE SUFLETE UITATE...NEA MARIN..UN FEL DE MOROMETE,OM SUCAR CU INTELEPCIUNE CULTIVATA IN TIMP,MODEL DE VIATA SI ADAPTARE LA TIMPURI!Acest comentariu nesemnat a fost adăugat de 89.42.6.61 (discuție • contribuții).

Mulțumim pentru impresii, dar vă rog să înțelegeți că Wikipedia nu este un forum. Scopul paginilor de discuții de aici este să pună la dispoziția contribuitorilor un spațiu de lucru pentru corectarea și dezvoltarea articolelor, or mesajul dumneavoastră nu ajută deloc în acest sens. Și o chestiune de formă: scrisul cu toate literele majuscule este considerat nepoliticos, pentru că sugerează că strigați la noi. — AdiJapan  8 iunie 2007 06:57 (EEST)

Scenariul[modificare sursă]

Conform IMDb scenariul a fost scris de Eugen Barbu, dar cred că este o eroare (de altfel IMDb funcționează într-un stil simialr cu Wikipedia, deci e ușor de înțeles). Greșeala apare și la SergiuNicolaescu.ro --- probabil de aici a pornit --- dar la aceeași pagină, mai jos, scrie „În colaborare cu Vintilă Corbu, Mircea Burada și, bineînțeles Amza, am scris un scenariu și l-am dus pe Nea Mărin și pe marele ecran.” (Mircea este celălalt prenume al lui Eugen Burada.) Prin comparație, există nenumărate articole de ziar, dedicate fie lui Eugen Burada, fie lui Vintilă Corbul, din care reiese clar, fără loc pentru greșeli de tipar, că nu Eugen Barbu ci Eugen Burada este adevăratul scenarist al filmului (în colaborare, desigur, dar din cîte înțeleg piesa de teatru inițială a fost scrisă doar de Eugen Burada). Am modificat articolul în consecință. — AdiJapan 8 februarie 2008 11:02 (EET)