Discuție:Motor de căutare

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Jump to navigation Jump to search
  • Ar fi mai adecvat accepţiei româneşti şi chiar unei traduceri profesionale denumirea demaşină căutătoare în loc de motor de căutare. În fond un inginer (engine-er!) nu este un tehnician doar de motoare, ci pentru tot felul de maşini, proiectări, programe etc. „Computerul” căutător "Google" (spre exemplu), nu este un motor (care dǎ forţă, înainte de toate), ci mai degrabă o maşină "computeristă" ce susţine programele de căutare!--BAICAN XXX (discuţie) 18 iulie 2010 14:19 (EEST)
Ce spuneți este irelevant. Nu aveți voie, într-un articol enciclopedic, să inventați terminologia: trebuie să o utilizați pe cea consacrată. Argumentarea dumneavoastră este aberantă; logica duce la concluzii false, dacă premisele sunt false. Vă rog să încetați cu asemenea modificări pe care le faceți prea des, cu toate avertizările primite. -- Victor Blacus (discuţie) 18 iulie 2010 14:26 (EEST)
În realitate nu este nici „motor”, nici „maşină”, ci un program, eventual software de căutare, însă, cum a spus Victor Blacus, nu logica unei expresii contează, ci uzul, şi asta nu numai în domeniul IT. Este obligatorie folosirea „jargonului de specialitate” peste tot unde e cazul, jargon care trebuie cunoscut de cei ce intervin la temele respective. În IT sunt unele „coduri” specializate, la care în engleză li se spune engine. Evident că programatorii nu se gândesc nici la un motor de autoturism şi nici la o maşină cu abur (expresii consacrate în alt domeniu). Aşa i se spune, inclusiv „motor” în limba română, şi gata. Nu putem veni noi cu interpretări. --Turbojet 18 iulie 2010 15:14 (EEST)