Sari la conținut

Discuție:Mănăstirea Florești

Conținutul paginii nu este suportat în alte limbi.
Adăugare subiect
De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Ultimul comentariu: acum 11 ani de Wars în subiectul În plata domnului
Articolul Mănăstirea Florești este un subiect de care se ocupă Proiectul Monumente istorice, un spațiu de organizare pentru dezvoltarea articolelor despre monumentele istorice din România Dacă doriți să participați la acest proiect, vă rugăm să vă înscrieți aici.
CiotAcest articol a fost evaluat ca făcând parte din grupa Ciot pe scala de calitate.
MareAcest articol a fost evaluat ca făcând parte din grupa mare pe scala de importanță.

Despre ridicolul care frizează absurdul în folosirea "nuanțată" a așa zisei "notabilității"

[modificare sursă]

Remarc, pentru a nu știu câta oară, modul absolut sinistru în care unii utilizatori, care "mișună" pe aici, adică pe ro.wiki, tratează lucruri foarte diferite (adică comparând un imbecil oarecare de fotbalist român a(na)gramat - care este notabil doar pentru a dat cu membrul drept inferior într-o sferă umplută cu aer - cu un lăcaș de cultură și spiritualitate, adică o mănăstire - a se vedea aici, bravo Cezarica1) aplicând aceleași principii rigidizate și rigidizante, osificate și osificante, "notabilitatea sau nimic," de tip "patul lui Procust."

Wikipedia este, printre altele, și o modalitate de promovare a valorilor naționale. Absolut toți o fac. Citiți niște (orice) articole pe la WikiPediile franceză, germană, spaniolă, engleză, etcaetara, (mă rog, într-o limbă, orice altă limbă, decât "limba noastră cea română," care vă este mai la îndemână). Studiați puțin problema, stimați colegi utilizatori. La naiba cu ridicola notabilitate, " toți, dar absolut toți zice-vor " tot felul de vrăjeli, dar în final, își vor promova țara, limba, valorile naționale autentice, culturale, științifice, religioase, arhitecturale, morale, ... ."

Numai noi NU o facem. Noi ne pierdem vremea în despicarea firului de păr (eventual găsit de nevestele noastre pe pulovărul purtat sub haină) în puteri ale "banalului" număr natural doi - adică 2. Numai noi, adică românii suciți și mai "catolici decât papa însuși" (că doară suntem ortodocși 87%, conform fericirii statistice oficiale) batem pasul "tot pe loc, pe loc, pe loc, să răsară busuioc."

Numai noi, românii, avem pagini kilometrice de dezbateri absolut aiurea comparând

  1. Mănăstirea Ponor (lăcaș de ortodoxie) cu Fakro (o aiureală poloneză, care n-are nimic de-a face cu România și românismul și care ar fi - "Vezi, Doamne!" - o companie multinațională, blah, blah, blah),
  2. Mănăstirea Izvorul Tămăduirii din Salva cu Gheorghizdă Cepoi, fotbalist titular al celebrei echipe Foresta din Cucuieții din Deal,
  3. Mănăstirea Florești cu o obscură gaură din jungla amazoniană, care poartă numele de "oraș," și avem p-acilia, pi la noi, o grămadă de astfel de locșoare în Categoria ori'ș'ce, numai Brazilia să "hie".

Stimați utilizatori, reveniți-vă și faceți ceea ce trebuie să faceți. Adică "pe cea dreaptă și nu pe cea strâmbă." Utilizați bunul simț elementar românesc pe îl avem cu toții de acasă, de la mamele și tații noștrii, de la bunici, de la neamurile noastre și de la istoria noastră care se situează în timp (cel puțin) sincronă cu data realizării Tăblițelor de la Tărtăria, Alba.

Vă rog să remarcați că este Alba au nu neagra. Etc., ș.a.m.d., ș.c.l., ...

Auguri, salve și salvete, servus, pa, ... al dumneavoastră Wars (discuție) 18 aprilie 2013 17:06 (EEST)Răspunde

În plata domnului

[modificare sursă]

Avem de două ori mai multe biserici decât școli și spitale.[1] În România sunt 18.300 de biserici și doar 425 de spitale (în 2010).[2] [3] [4] Între timp, Procust a mai tăiat ceva paturi, cu spitale cu tot. Este bine, domnule Wars? --109.101.63.18 (discuție) 18 aprilie 2013 19:18 (EEST)Răspunde

Darling, adecă stimate utilizator 109.101.63.18, v-a furat cineva bani din buzunar ca să construiască acele locașuri religioase? Mă îndoiesc. Dacă au fost făcute cu bani publici, aveți dreptate. Puneți mâna pe ticăloșii de politicieni români și da-ți cu ei de pământ. Dacă însă au fost făcute cu banii oamenilor, rezultații din diferite donații, care este problema?!?! Wars (discuție) 19 aprilie 2013 08:54 (EEST)Răspunde