Discuție:Legea dreptului de autor

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Sari la navigare Sari la căutare
Scale of justice 2.svgArticolul Legea dreptului de autor este un subiect de care se ocupă Proiectul Drept, un spațiu de organizare pentru dezvoltarea articolelor despre drept Dacă doriți să participați la acest proiect, vă rugăm să vă înscrieți aici.
NeclasificatAcest articol încă nu a fost evaluat pe scala de calitate.
NeclasificatAcest articol încă nu a fost evaluat pe scala de importanță.

Probleme[modificare sursă]

Ca orice articol din Wikipedia și acesta trebuie să vorbească despre subiect. Deci nu textul legii trebuie să apară aici, ci o discuție despre lege: descriere, istorie, implicații, etc. Textul ca atare al legii se potrivește la Wikisursă.

A doua problemă este că în articol se menționează Wikipedia, ceea ce nu este permis, cu excepția articolului despre Wikipedia ca organizație și eventual altele care au legătură directă cu ea. Nu trebuie uitat de exemplu că articolele de aici sînt reluate și de alte situri care n-au de a face cu Wikipedia. Spațiul articolelor se adresează exclusiv cititorilor și trebuie să conțină numai informații enciclopedice, nu și de ajutor pentru editori.

Dacă dorim să punem la dispoziția utilizatorilor detalii despre legea dreptului de autor care sînt necesare în lucrul la Wikipedia, o putem face la pagina Wikipedia:Drepturi de autor, pagină care nu este în spațiul articolelor. — AdiJapan  12 iulie 2006 18:49 (EEST)

Dezvoltare articol[modificare sursă]

Rog pe cei care cunosc, să mă îndrume puțin și să-mi indice bibliografia corespunzătoare pentru lămurirea următoarelor chestiuni:

  • care era legea drepturilor de autor în vigoare până în 1996?
  • câte variante de legi de autor au existat din 1945 până în 1990?
  • care era legea înainte de al 2-lea război mondial?

mulțumesc  Ark  (mesaj) 29 iulie 2008 17:15 (EEST)

De ce ati sters textul legii?[modificare sursă]

Era greu sa faceti un rezumat dupa el? Acest comentariu nesemnat a fost adăugat de Compactforever (discuție • contribuții).

Poftim? — AdiJapan 15 mai 2010 14:55 (EEST)
De ce ati sters textul legii si nu ati facut un rezumat dupa textul legii si sa-l inserati in articol? Era mult mai usor stergeti si sa lasati nimic in urma...PS: nu mai sariti ca ars asa cum ati facut pe pagina mea de discutii. Nu mi-ati raspuns la interpelarea mea legata de utilizatorul destructiv dar cand e vorba de orgoliul propriu imediat interveniti. Nu mi se pare deloc constructiv-- Compactforever Discuție 16 mai 2010 14:10 (EEST)
Articolul acesta este despre legea dreptului de autor (probabil din legislația actuală a României, deși din titlu nu reiese). El nu trebuie să conțină nici textul integral al legii, nici rezumatul, ci o tratare enciclopedică a legii, așa cum se face la orice alt subiect, cu definiție și tot ce trebuie. Eu unul nu mă pricep atît de bine la subiect încît să am asupra lui o privire de ansamblu și să pot extrage esența. Va trebui s-o facă cine se pricepe.
Nici vorbă de orgoliu. De fapt nici nu eram sigur dacă întrebarea ați scris-o dumneavoastră sau doar ați transmis-o din partea cuiva, și nici dacă îmi era adresată mie. În mod normal utilizatorii cu experiență știu bine că articolele despre legi, poezii, imnuri etc. în general nu conțin textul integral, și deci nu pun asemenea întrebări. Asta m-a derutat. N-am sărit ca ars, ci am bănuit că undeva e o neînțelegere și am vrut s-o lămuresc. Sper că am reușit. — AdiJapan 16 mai 2010 18:02 (EEST)
Da, se pare ca a fost vorba de o neintelegere. Imi cer scuze ca am reactionat asa, nu am stiut ca nu sunteti familiarizat cu domeniul legislativ. 16 mai 2010 18:50 (EEST) Compactforever Discuție 16 mai 2010 18:50 (EEST)
Nu-i nimic, se întîmplă. Și mie îmi pare rău că nu pot face mai mult pentru articol. — AdiJapan 16 mai 2010 19:28 (EEST)