Discuție:Internet

Conținutul paginii nu este suportat în alte limbi.
De la Wikipedia, enciclopedia liberă
P Computer-science.svgArticolul Internet este un subiect de care se ocupă Proiectul Informatică, o inițiativă de a construi o listă cuprinzătoare și detaliată cu informații despre Informatică Dacă doriți să participați la acest proiect, vă rugăm să vă înscrieți aici.
CAcest articol a fost evaluat ca făcând parte din grupa C pe scala de calitate.
MareAcest articol a fost evaluat ca făcând parte din grupa mare pe scala de importanță.


Am revenit la versiunea Wikipedia a paginii fiindca am regasit continutul paginii noi la aceasta pagina care nu pare sa fie sub GNU GFL. Daca esti autorul acelei pagini si vrei sa o contribui aici, atunci trebuie sa renunti explicit la drepturile tale asupra acestui text. -- Gutza 14 Aug 2003 10:14 (UTC)

Does anybody still use telnet? I don't think that is still one of the most importan protocols.

Inițială majusculă?[modificare sursă]

Observ că unii scriu "Internet" și alții "internet". Cum e corect? Dicționarele la care am acces (DEX online) nu conțin acest cuvînt. Personal cred că nu se justifică majuscula, pentru că nu este un nume propriu. Internetul este un mediu de comunicare, în aceeași categorie cu radioul, televiziunea, poșta, telefonul, presa, literatura, publicitatea, care se scriu toate cu minusculă.

Testul Google pe cuvîntul "internetul" (ca să dea numai rezultatele în limba română) arată că în interiorul propozițiilor ponderile celor două grafii sînt aproximativ egale.

În engleză tradițional se scrie cu majusculă, dar în prezent multe publicații serioase au trecut la varianta cu minusculă, realizînd că internet este (sau a devenit) un substantiv comun. Detalii la en:Internet#Capitalisation conventions și la Wired News.

Noi cum scriem în articole? — AdiJapan  29 martie 2006 07:55 (EEST)Răspunde[răspunde]

Adi, eu pe unde am văzut scris, prin cărți, prin documentații, pe unde am mai citit, se face o diferențiere între conceptul de interconectare de rețele (internetworking) și Internet ca fenomen și ca "mama rețelelor". Am obesrvat că sunt reviste gen : [Chip] care au trecut la internet, dar parcă în traducerea în română a cărții lui Tanenbaum Rețele de calculatoare se folosește temenul de Internet. Eu aș opta pentru Internet, dar doar pentru că sunt mai obișnuit cu forma asta. Elerium | Mesaje către Elerium 29 martie 2006 11:01 (EEST).Răspunde[răspunde]

Un sistem mondial de rețele de calculatoare interconectate, care înlesnește serviciile de comunicare a datelor, cum ar fi: deschiderea unei sesiuni de lucru de la distanță, transferul de fișiere, poșta electronică și grupurile de discuții. Internet este o cale de a conecta rețelele existente de calculatoare, care extinde mult posibilitățile fiecărui sistem participant Acest comentariu nesemnat a fost adăugat de 82.79.118.17 (discuție • contribuții).

Adăugirile se fac întru articolele propriu-zise, nu în paginile de discuție ale acestora. Asta se întâmplă numai în cazul Articolelor fructuoase. --Rebel 29 aprilie 2006 18:13 (EEST)Răspunde[răspunde]

Un fișier de la Commons folosite pe această pagină a fost propus pentru ștergere[modificare sursă]

Următorul fișier de la Wikimedia Commons folosite pe această pagină a fost propus pentru ștergere:

Participați la discuția de ștergere din pagina propunerii. —Community Tech bot (discuție) 23 noiembrie 2018 10:03 (EET)Răspunde[răspunde]