Discuție:HD DVD

Conținutul paginii nu este suportat în alte limbi.
De la Wikipedia, enciclopedia liberă

De tradus...[modificare sursă]

Articolul este scris într-o limbă care doar seamănă cu româna, pe departe. — AdiJapan  30 aprilie 2007 12:10 (EEST)[răspunde]

Ce era în articol[modificare sursă]

Specificaţiile tehnice[modificare sursă]

Structura Disc[modificare sursă]

HD DVD are singură-un strat o capacitate de 15 GB şi dublă-un strat o capacitate de 30 GB, HD DVD-RAM are singură-un strat o capacitate de 20 GB şi dublă-un strat o capacitate de 40 GB. Place-formatul original DVD, stratul de informaţie unui discul HD DVD este 0. 6 mm de jos suprafaţa din punct de vedere fizic protejând stratul de informaţie de la pagubă. Deschizătura numerică alegerii optice-sus să conducă să fie 0. 65, a comparat cu cu 0.6 pentru DVD. Toţi jucători HD DVD sunt înapoi compatibili cu DVD şi CD.

Formate hibride[modificare sursă]

Există două tipuri de formatele hibride care conþine videoclipul de format standard Dvd-video pentru redare în jucătorii obişnuiþi DVD, şi videoclipul HD DVD pentru redare în definiţie înaltă pe jucătorii HD DVD. Discul Combo care este un disc dublu fost de partea cu o parte DVD şi alt HD DVD, fiecare de care are până la două straturi. Discul Twin care este un disc pe o singură parte conþinând până la două straturile au dedicat ori DVD sau HD DVD. 4 Aceşti discurile hibride fac cu bucata piaţa şi conducerea de spaţiu de raft uşoară. Această de asemenea promovările aproximativ încurcătura de la cumpărătorii DVD de atunci ei puteţi acum să cumpăre un disc compatibil cu oricare jucător DVD HD DVD în casa lor.

Sistemul de fişiere[modificare sursă]

Ca discul formatele anterioare optice, HD DVD sprijină câteva sisteme de fişier, place-ISO 9660 şi Universal Disk Format(UDF). În prezent, toate titluri HD DVD folosesc versiunea UDF 2.5 ca sistemul de fişier.

Audio[modificare sursă]

Discurile de HD DVD sprijin să cifreze în până la 24-bit 192 Khz pentru două canalele naturale, sau până la 24-bit 96 Khz cifrând. 7 Pentru referire, chiar şi nouă mare-buget Hollywood filmează să fiţi stăpânit în singur 24-bit 48 Khz, cu 16-bit 48 Khz fiind comun pentru filmele obişnuite.

Toţi jucători HD DVD sunt necesari pentru a decodifica liniari(compresaţi) PCM, Dolby Digital AC-3, Dolby Digital EX, DTS, Dolby Digital Plus şi Dolby Truehd 8. Secundari soundtrack, dacă prezenţi, puteţi să fii conţinuţi în nişte formatelor aforementioned, sau în unele dintre dispozitivele codificator-decodificatoare HD-DVD facultative: DTS-HD High Resolution Audio, DTS-HD stăpâniţi Audio.Pentru cel mai mare divizor comun-fidelitate experienţa audio, HD DVD oferă conţinut-producătorii alegerea de liniară PCM, Dolby Truehd şi DTS-HD Master Audio. Datorită înaltă-lărgimii de bandă cerinþelor de Linear-pcm, fără pierderi audio pe cinematografia HD DVD are astfel departe este livrată în fără pierderi format Dolby True-HD.