Discuție:Georgia

Conținutul paginii nu este suportat în alte limbi.
De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Articolul Georgia este un subiect de care se ocupă Proiectul Țările lumii, o inițiativă de a construi un compendiu cuprinzător și detaliat de informații despre țările lumii Dacă doriți să participați la acest proiect, vă rugăm să vă înscrieți aici.
ÎnceputAcest articol a fost evaluat ca făcând parte din grupa Început pe scala de calitate.
TopAcest articol a fost evaluat ca făcând parte din grupa top pe scala de importanță.

Georgia, Gruzia[modificare sursă]

Cu ceva timp în urmă în românește se spunea Gruzia, nu-i așa? Dacă e adevărat, cred că ar fi bine să fie menționat și acest fapt.

Încă o chestiune: secțiunile despre istorie, politică, etc., conțin numai cîte o legătură spre articole separate și nimic altceva. Propun ca secțiunile să conțină cîte un rezumat al acelor articole. Altfel nu are rost să existe titlurile de secțiuni. Spor la scris mai departe! --AdiJapan 28 noiembrie 2005 07:20 (UTC)

Georgia,tara sau stat american?[modificare sursă]

Se pare ca materialul a fost preluat exact de pe wikipedia englezeasca dar pt.cine a umblat pe-acolo poate a observat si pagina de discutii: http://en.wikipedia.org/wiki/Talk:Georgia unde se dezbate puternic pe faptul ca tara Georgia trebuie dezambiguizata pt.ca marea majoritate a americanilor nu cunosc alta Georgie decat cea a statului lor. Cred ca noi nu am avea o aceeasi problema pt.ca la noi Georgia e clar tara mai intai de toate. Apoi enciclopedic vorbind nu poti sa dai prioritate unui stat federeal fata de o natiune. Sunt multe nume americane imprumutate(gen Dublin) care nu ar face fata unei asemenea dezbateri,daca n-ar exista perceptia falsa a importantei intre Georgia,natiunea si Georgia statul american. Eu zic ca "Georgia" sa mearga direct la articolul dedicat tarii Georgia(schimbat din Georgia (tara) in simplu Georgia), cu dezambiguizarile de rigoare...--Radufan 5 aprilie 2006 12:33 (EEST)[răspunde]


Am observat ca harta principala de la pagina Georgia nu este cea buna. Am incercat sa o schimb, dar nu am reusit. As vrea ca sa apara harta corecta.--dragos