Discuție:FC Politehnica Timișoara

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Jump to navigation Jump to search
Soccer ball.svgArticolul FC Politehnica Timișoara este un subiect de care se ocupă Proiectul Fotbal, o încercare de a îmbunătăți calitatea și acoperirea articolelor Wikipedia legate de fotbal Dacă doriți să participați la acest proiect, vă rugăm să vă înscrieți aici.
NeclasificatAcest articol încă nu a fost evaluat pe scala de calitate.
MareAcest articol a fost evaluat ca făcând parte din grupa mare pe scala de importanță.

Stock post message.svg De făcut pentru articolul FC Politehnica Timișoara: modifică  · istoric  · înnoiește


Câteva lucruri pe care le puteți face:

Am o nelamurire legată de palmaresul FCU Politehnica Timișoara. Din câte cunosc eu, actuala echipă a luat ființă acum câțiva ani, deci acele performanțe din 1958 cum au ajuns aici ? A fost cumpărat palmaresul de la Zambon ? Duhu 31 august 2006 16:55 (EEST)

Cineva cu drepturi de moderator ar trebui sa corecteze aceasta minciuna si sa blocheze modificarea ulterioara a paginii. Evident ma refer la faptul ca palmaresul este o inventie, toti cei care zic altceva sunt cu adevarat frustrati.

POLI TIMISOARA[modificare sursă]

Parmaresul lui poli este al lui Poli.nu-mi pasa de palmaresul ei atat timp cat are rezultate. Acest comentariu nesemnat a fost adăugat de 89.122.139.161 (discuție • contribuții).

E simplu ca buna ziua: dobos a mutat aek-ul la timisoara,a vopsit-o in alb-violet,si va prostit ca asta-i poli.Si voi hap-hap-hap....palmaresul e o poveste care seamana cu extraterestrii:multi zic ca exista ,dar nu ia vazut nimeni...(COOL)

Nume[modificare sursă]

Și-a schimbat numele înapoi la Poli? Avem o sursă care anunță asta?--Andreidiscuție 14 aprilie 2009 17:05 (EEST)

Are numele de poli dar nu ca prescurtare de la Plitehnica.

FC Timișoara (discuție) 14 aprilie 2009 19:55 (EEST)

Nu asta am întrebat. Ultima oară când am verificat, clubul se numea FC Timișoara. Există surse care arată că numele i s-a schimbat?--Andreidiscuție 15 aprilie 2009 13:40 (EEST)

Da!Uitațivă la TV.Veți vedea că toți îi spun Poli Timișoara. FC Timișoara (discuție) 15 aprilie 2009 15:57 (EEST)

Cum spun diverși oameni pe la televizor nu este o sursă. Care este numele oficial al clubului?--Andreidiscuție 15 aprilie 2009 16:02 (EEST)

Este SC Fotbal Club Timișoara SA.[1] FC Timișoara (discuție) 15 aprilie 2009 16:13 (EEST)

Din noiembrie 2010, echipa se numeste din nou Politehnica Timisoara, primind inapoi prin decizia TAS culorile, numele si palmaresul. [2] Eddie Nixon (discuție) 26 noiembrie 2010 10:39 (EET)

Nume[modificare sursă]

Echipa a revenit la numele de Politehnica ce nu intelegeti unii? site-ul oficial al clubului nu e destul de clar? ce naiba Acest comentariu nesemnat a fost adăugat de Alexandrey (discuție • contribuții).

Titulatura clubului[modificare sursă]

Salut. Politehnica Timisoara a revenit la aceasta denumire in urma deciziei TAS de a reprimi numele, culorile si palmaresul. [3]. In plus, te rog sa vezi ce e de facut cu articolele FC Politehnica București si FC Politehnica Timișoara care sunt redirectionate unul la celalalt. Mersi. Eddie Nixon (discuție) 26 noiembrie 2010 10:44 (EET)

Din ce înțeleg eu, au demarat un proces de rebranding, dar abia în primăvară schimbarea de nume va fi definitivată și deocamdată echipa se numește tot SC FC Timișoara SA; când se va definitiva, îl redenumim. Pentru a lămuri linkurile și redirecționările, ar trebui aflat care este numele clubului din liga a IV-a. —Andreidiscuție 26 noiembrie 2010 11:21 (EET)
Din ce s-a anunțat în ziarele locale rezultă că numele va fi reluat începând cu următoarea ediție a campionatului, deoarece el nu se poate schimba în timpul desfășurării unei competiții. Am auzit că echipa lui Zambon (care revendica numele și care cică practic nici nu mai există) se va desființa oficial. --Turbojet 26 noiembrie 2010 12:36 (EET)
Conform Site-ului Asociatiei Municipale de fotbal Bucuresti, echipa Poli Timisoara inca exista si evolueaza sub acest nume in seria a treia a Ligii a IV-a. Eddie Nixon (discuție) 26 noiembrie 2010 21:08 (EET)

Observație[modificare sursă]

Mă refer la prima frază a articolului, care îmi pare pare foarte neclară:

"FC Politehnica Timișoara (cunoscut anterior și sub alte nume, printre care FC Politehnica AEK Timișoara, FCU Politehnica Timișoara, Poli Timisoara și FC Politehnica 1921 Știința Timișoara) este un club de fotbal din România,..........."

Eu consider că cineva care are cunoștințe în domeniu ar putea face o mică istorie ceva mai clară a acestui club de fotbal, cam în genul acesta:

F.C. Politehnica Timișoara a fost înființată în anul .................

Între anii ..... și ........ a purtat numele de ..........

Între anii ..... și ........ a purtat numele de ..........

Între anii ..... și ........ a purtat numele de ..........

etc.

Apoi mai este problema cu palmaresul.

--Jean (discuție) 26 august 2011 14:58 (EEST)

Date suplimentare[modificare sursă]

In spatele firmei Balkan Petroleum se afla fratii Iancu, Ovidiu Tender, Frank Timis, dar si sora unui deputat PSD condamnat la puscarie.