Sari la conținut

Discuție:Ecuație de stare

Conținutul paginii nu este suportat în alte limbi.
Adăugare subiect
De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Ultimul comentariu: acum 5 ore de Turbojet în subiectul Despre traducere
Articolul Ecuație de stare este un subiect de care se ocupă Proiectul Fizică, o inițiativă de a construi o listă cuprinzătoare și detaliată cu informații despre fizică Dacă doriți să participați la acest proiect, vă rugăm să vă înscrieți aici.
ÎnceputAcest articol a fost evaluat ca făcând parte din grupa Început pe scala de calitate.
MareAcest articol a fost evaluat ca făcând parte din grupa mare pe scala de importanță.

Despre traducere

[modificare sursă]
Textul original

where is the number density of the gas (number of atoms/molecules per unit volume), is the (constant) adiabatic index (ratio of specific heats), is the internal energy per unit mass (the "specific internal energy"), is the specific heat capacity at constant volume, and is the specific heat capacity at constant pressure.

Traducerea automată

unde este densitatea numerică a gazului (numărul de atomi/molecule pe unitate de volum), este indicele adiabatic (constant) (raportul căldurilor specifice), este energia internă pe unitatea de masă („energia internă specifică”), este capacitatea termică specifică la volum constant, iar este capacitatea termică specifică la presiune constantă.

Traducerea corectă

unde este densitatea numerică a gazului (numărul de atomi/molecule pe unitate de volum), este exponentul adiabatic (constant), este energia internă masică, este capacitatea termică masică la volum constant iar este capacitatea termică masică la presiune constantă.

De observat terminologia și simbolurile conform uzului în limba română. Turbojet  28 iulie 2024 09:39 (EEST)Răspunde