Discuție:Design

Conținutul paginii nu este suportat în alte limbi.
De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Articolul Design este un subiect de care se ocupă Proiectul Arte plastice, o inițiativă de dezvoltare a unei serii de articole complete și documentate despre Arte plastice Dacă doriți să participați la acest proiect, vă rugăm să vă înscrieți aici.
NeclasificatAcest articol încă nu a fost evaluat pe scala de calitate.
NeclasificatAcest articol încă nu a fost evaluat pe scala de importanță.

Dă-mi voie să propun niște rectificări. Nu sînt de meserie, deci nu pot să operez eu, doar le semnalez. După cum e formulat bănuiesc că articolul e tradus din engleză, probabil în grabă.

  • Design în românește nu e decît substantiv. Ca verb se spune "a proiecta", "a schița", etc., în funcție de situație. Dacă cineva spune "a dizaina" probabil că o face doar în glumă sau în jargonul vreunei bresle.
  • În filozofie îmi scapă termenul românesc, dar s-ar putea să nu fie tot design. Cumva intenție? Partea cu teleologia e ok conform DEX-ului.
  • Scrie sus că e o pagină de dezambiguizare, dar de fapt toate explicațiile sînt date în articol, fără trimiteri la alte articole detaliate separat.

Apropo, din lista de interwiki lipsește tocmai cea la en.wp. Oricum, e bine că s-a mai umplut un gol! --AdiJapan 7 noiembrie 2005 11:26 (UTC)

Subscriu la observațiile lui Adi. În plus în general dezambiguizare se pune la sfârșit (fiind vorba în general de articole scurte). --Vlad|-> 7 noiembrie 2005 12:49 (UTC)

Îmi cer scuze. Chiar a fost un articol cam tras de păr. L-am văzut pe la 10:30, cam pe atunci cred ca a fost creat articolul, însă era o pagină de teste. Am dorit să îl înlocuiesc, decât să-l șterg și m-am lungit de așa manieră încât am întârziat și unde trebuia să ajung eu.

Referitor la punctele menționate de tine, nu sunt în domeniu prea tare, deci mai mult decât o traducere -vorba aceea!- trasă de păr nu am putut oferi. Desigur, ai toată libertatea de a modifica acolo unde se cuvine, fără nici o problemă. Traducerea este într-adevăr preluată din varianta în engleză. --rebel 7 noiembrie 2005 13:43 (UTC)