Discuție:Democrație

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Jump to navigation Jump to search
Motto: În dictatură, cineva te folosește cum vrea. În democrație, ai dreptul să-l alegi pe cel care o să te folosească așa cum vrea el.

Neutralitate?[modificare sursă]

Acest articol considera democratia ca pe un adevar universal, fara sa ia in considerare ca valorile democratiei nu sunt impartasite de toata lumea. De multe ori suna a propaganda (prin limbaj si pozitie vis-a-vis de subiect). Qyd 23 februarie 2006 19:02 (EET)

Subscriu la cele de mai sus. Nici un cuvânt despre pericolele reale ale democrației, ca de exemplu transformarea democrației într-o tiranie ! În plus cred că în astfel de articole e necesară o bibliografie recunoscută. Pixi 15 iulie 2006 12:39 (EEST)
Subscriu și eu un cetatean pe care il priveste tot ce se intimpla in lume

democratia este filozofie?[modificare sursă]

În articol apare {{ciot-filosofie}}. Este democrația filozofie? Nu cumva trebuie introdus {{ciot-politică}}. Dacă democrația înseamnă filozofie, atunci presupun că și celelalte forme politice sunt tot de aceeași natură. --Radudiscuție 18 februarie 2010 22:51 (EET)

Amândouă categoriile sunt potrivite. Filosofii se ocupă în mod special cu istoria ideilor, de aceea "părinții" democrației sunt mai mult filosofi decât politicieni, dar nu-i nici un bai. --Mihai Andrei (discuție) 18 februarie 2010 22:55 (EET)

Citat din Petre Țuțea[modificare sursă]

„Fără să gândesc în stilul darwinismului social, nu pot să rămân indiferent la incapacitatea democrației de a asigura selecțiunea naturală a valorilor. Democratii gândesc corpul social aritmetizat: numără capetele toate și unde e majoritate, hai la putere. Sufragiul turmei! Asta e părerea mea despre democrație.”