Discuție:Dan Petrescu (scriitor)

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Jump to navigation Jump to search

Acest articol nu relateazǎ adevǎrul. Trebuie modificat. Din moment ce Sorin Antohi a recunoscut cǎ a turnat la securitate, cum ar fi putut fi şi dizident in acelaşi timp? Vezi articolul apärut in presa pe pagina lui Sorin Antohi din Wikipedia. Acest comentariu nesemnat a fost adăugat de 67.34.232.222 (discuție • contribuții).

Intr-adevar, Sorin Antohi a turnat, dar, daca cititi cu atentie articolul, veti vedea si ce a turnat, in ce masura si mai apoi cum a fost luat la ochi de Securitate.--Alex:D|Mesaje 30 septembrie 2006 00:42 (EEST)

Totuşi, ce dovezi are Sorin Antohi cǎ a fost "luat la ochi" de Securitate? Ca să fi fost dizident, trebuie să existe câteva dovezi, nu-i asa? Deci ce dovezi prezinta domnul Antohi care să dovedească ca a fost dizident? Doar pentru că azi este prieten cu domnul Dan Petrescu? Format:Victor S.

Nu numai cä Sorin Antohi a fost turnätor si un fals dezident, dar a mai si mintit ca are doctorat. Ce mai zici acum domnule Alex? Acest comentariu nesemnat a fost adăugat de 74.224.92.85 (discuție • contribuții).

Nu stiu nici macar cine e domnia sa, probabil ca are dosar de securitate si se va vedea care-i treaba. Eu am remarcat doar ceea ce se afla in acel text. De altfel, nu vad care e rostul acelui PDVN aici, din moment ce e vorba de Sorin Antohi. Va propun sa mutam aceasta discutie acolo. Daca vi se pare ca am scos PDVN aici nejustificat, va rog sa explicati.--Alex:D|Mesaje 11 noiembrie 2006 04:56 (EET)

Da mi se pare nejustificat faptul ca ati scos PDVN din acest text. Atita timp cit Sorin Antohi a recunoscut singur ca a fost turnator la securitate inainte de Revolutia din Decembrie 89, deci nu putea fi si anticomunist, deci, acest articol nu reflecta adevarul si realitatea. Wikipedia trebuie sa fie o sursa de informatii corecte. Daca Sorin Antohi nu a fost luptator anticomunist, atunci acest articol reda informatii false care trebuie eliminate. Victor S. Acest comentariu nesemnat a fost adăugat de 74.224.92.18 (discuție • contribuții).

Daca inteleg bine, va deranjeaza faptul ca a aparut aici o fraza potrivit careia S.A. a fst urmarit de Secu, alaturi de ceilalti trecuti in articol, nu-i asa? Incercati sa formulati cateva propozitii, pentru a prezenta si celalalt punct de vedere, asa cum sunteti indemnat si mai jos, iar noi il vom include in articol. Atentie la reguli si obiectivitate! Numai bine.--Alex:D|Mesaje 11 noiembrie 2006 17:38 (EET)

Întrebare[modificare sursă]

De ce nu formulaţi dvs un punct de vedere asupra problemei, unul obiectiv de genul: în anul x data y despre persoana z au apărut informaţii cum că ar fi fost q şi daţi o referinţă. Totul este ca wikipedia să cuprindă toate punctele de vedere şi să nu fie terenul nostru de luptă ideatică. -- Pixi discuţie 11 noiembrie 2006 09:44 (EET)


Securitatea. [1] Tot în 2006, în octombrie, după ce "Ziarul de Iaşi" a afirmat că Sorin Antohi nu a obţinut titlul de doctor la Universitatea din Iaşi, deşi acesta susţinea că îl are încă din 1995 [2], a demisionat din toate funcţiile academice [3].

În septembrie 2006 a trimis ziarului „Cotidianul” o scrisoare prin care recunoaştea că a colaborat cu Securitatea. [1]

Si ce treaba are asta cu Dan Petrescu?--Alex:D|Mesaje 14 noiembrie 2006 22:04 (EET)
Daca nu explicati ce treaba are povestea de mai sus cu Dan Petrescu, in termen de 3 zile, voi fi nevoit sa scot eticheta PDVN a acestui articol, si sa consider vandalism incercarile dumneavoastra ulterioare de a o repune.--Alex:D|Mesaje 18 noiembrie 2006 08:04 (EET)

Consider ca acest articol contine informatii false, precum ca Sorin Antohi a fost luptator anticomunist. Bazat pe faptul ca el insusi a recunoscut ca a colaborat cu securitatea, consider ca acest articol trebue modificat. Numele lui Sorin Antohi trebuie eliminat. Este chiar atit de greu de inteles? Victor S.

Eliminarea[modificare sursă]

Văd că aţi operat eliminarea, sper să nu mai fie probleme. Sorin Antohi făcea parte din acel grup, fără a fi neapărat un disident.

Mayuma 21 noiembrie 2006 22:09 (EET)