Discuție:Dacoromână

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Jump to navigation Jump to search
Tower of Babel cropped square.jpgArticolul Dacoromână este un subiect de care se ocupă Proiectul Lingvistică, un spațiu de organizare pentru dezvoltarea articolelor despre lingvistică teoretică și aplicată, fonetică, etimologie, gramatică și limbile vorbite în lume Dacă doriți să participați la acest proiect, vă rugăm să vă înscrieți aici.
CiotAcest articol a fost evaluat ca făcând parte din grupa Ciot pe scala de calitate.
NeclasificatAcest articol încă nu a fost evaluat pe scala de importanță.

surse inexistente![modificare sursă]

acest articol nu aminteste nicaieri vreo sursa. Nu e clar daca dacoromana e o inventie a vreunui "dacoman" sau daca e un termen corect si stiintific.

propun stergerea, sau introducerea unui avertisment ca articolul nu are surse credibile (si nu are surse de nici un fel!). --Horia mar 12 aprilie 2008 23:47 (EEST)

Nu e o invenţie a unui dacoman (de data asta...). Termenul e la locul lui în dicţionarele româneşti [1] şi folosit ca atare în lucrări lingvistice. N-am la îndemînă bibliografie, am introdus deocamdată în articol doar o referinţă din Encyclopædia Britannica. — AdiJapan 13 aprilie 2008 18:13 (EEST)

Dacoromâna este un sinonim al limbii române de pe teritoriul României şi zonele învecinate - dialectul dacoromân - spre deosebire de cel aromân , istroromân ,meglenoromân. Ewan 13 aprilie 2008 18:32 (EEST)

Multumesc pentru clarificari! --Horia mar 29 aprilie 2008 01:36 (EEST)