Discuție:DOC (format fișier)

Conținutul paginii nu este suportat în alte limbi.
De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Articolul DOC (format fișier) este un subiect de care se ocupă Proiectul Informatică, o inițiativă de a construi o listă cuprinzătoare și detaliată cu informații despre Informatică Dacă doriți să participați la acest proiect, vă rugăm să vă înscrieți aici.
ÎnceputAcest articol a fost evaluat ca făcând parte din grupa Început pe scala de calitate.
NeclasificatAcest articol încă nu a fost evaluat pe scala de importanță.

De ce lipseşte spaţiul între cele două cuvinte? //  GikÜ  vorbe  fapte  / joi, 10 iulie 2008, 18:45 (ora României şi RM)

care cuvinte? Acest comentariu nesemnat a fost adăugat de Sky (discuție • contribuții).

Doc si (computare), acum vad ca s-a rezolvat. Nu am mutat eu caci m-am temut sa nu fie asta titlul corect. //  GikÜ  vorbe  fapte  / vineri, 11 iulie 2008, 12:38 (ora României şi RM)

Am încercat să îmbunătăţesc calitatea articolului pe cât posibil. Înainte, era un complet talmeş balmeş, spunând ba că iniţial .doc a fost plain text (ceea ce nu a fost niciodată, standardul WordPerfect şi apoi Microsoft s-a folosit mereu de fişiere binare), apoi că .DOC suportă şi RTF (sunt două formate perfect diferite, care, întâmplător, au fost dezvoltate de aceiaşi companie, şi pot fi deschise cu acelaşi program, corect ar fi fost ca Office suportă şi .RTF) şi că docx (OOXML) este o extensie a .doc, ceea ce nu este adevărat - docx este un format cu totul nou, bazat pe XML, pe când doc este un format binar pur, între docx şi doc nu e nicio legătură dincolo de nume, compania producătoare şi scop final - mai degrabă decât cu doc, .docx se înrudeşte cu .odt - ambele sunt măcar formate deschise bazate pe XML). --Xanthar 1 august 2008 04:15 (EEST)[răspunde]