Discuție:Curlanda

Conținutul paginii nu este suportat în alte limbi.
De la Wikipedia, enciclopedia liberă

Format „Foste țări”[modificare sursă]

În legătură cu formatul „Foste țări”, nu cred că este plasat corect, articolul de față referindu-se la regiunea cultural istorică, nu la Ducatul Curlandei și Semigaliei, acoperit la en.wp la articolul Duchy of Courland and Semigallia. De observat că și stema menționată în formatul „Foste țări” diferă de cea din formatul dedicat stemei. De aceea am evitat și referirea la capitală. Mai există și „regiunea de planificare Kurzeme”, Kurzeme Region, care iarăși nu este o subdiviziune administrativă.

De asemenea, cred că, totuși, numele alternative folosite în limba română ar merita menționate măcar într-o notă în subsolul paginii. Nu insist la referirea la expresia obscenă, dar ar fi necesară pentru clarificarea uzanței uneia dintre variantele denumirii. --ANDROBETA-- 13 mai 2014 19:18 (EEST)

Într-adevăr este nevoie de un articol separat, referitor la ducat. Am să mut imediat infoboxul. În ceea ce privește expresia respectivă, consider că nu are relevanță enciclopedică. --Mihai Andrei (discuție) 13 mai 2014 20:44 (EEST)[răspunde]
Nu expresia respectivă, dar denumirile alternative din limba română pentru regiunea respectivă, nu considerați că au relevanță enciclopedică?
În legătură cu capitala, având în vedere că articolul nu descrie o regiune administrativă ci una cultural istorică, credeți că este corect să se facă referire la „capitala regiunii”? Am verificat cazul articoleleor provinciilor cultural istorice române și niciunul dintre ele nu specifică vechile capitale ale fostelor formațiuni statale ca fiind capitalele regiunilor istorice, ele sunt menționate doar ca orașe importante. --ANDROBETA-- 13 mai 2014 21:31 (EEST)