Discuție:Curent electric

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Jump to navigation Jump to search

Am vrut să poziţionez altfel imaginile şi să reaşez paragrafele, dar a trebuit să plec urgent şi am apăsat salvează pagina cu gând să-mi continui mai târziu planul. Nu am nimic cu intervenţiile bune.--Bunu vio 10 iulie 2006 23:30 (EEST)

Chiar crezi ca unitatea de măsură nu ar trebui sa fie precizata intr-un astfel de articol? Mie mi se pare de maxima importanta pentru un astfel de subiect, poate chiar sa faca parte din definitie. Chiar si la wiki in engleza este imediat dupa prima fraza.Miki 9 august 2006 02:51 (EEST)

Aşa este, unitatea de măsură este importantă. Ca mod de lucru însă corectarea unui neajuns este mai rapidă atunci cînd este efectuată de cel care a observat neajunsul. — AdiJapan  9 august 2006 08:01 (EEST)

Mărime fizică[modificare sursă]

Mărimea fizică ce caracterizează curentul electric este intensitatea curentului. Este un lucru distinct, din păcate numit adesea curent. Aceeași poveste ca și la suprafață/arie, rezistor/rezistență, etc. Rlupsa 9 decembrie 2007 23:21 (EET)

De acord, așa am învățat și eu, însă la SI (și numai acolo) sursa mea (foarte serioasă) prevede expres altă formulare. --Turbojet 9 decembrie 2007 23:45 (EET)