Discuție:Cucuta (plantă)

Conținutul paginii nu este suportat în alte limbi.
Adăugare subiect
De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Ultimul comentariu: acum 6 luni de Andrei Stroe în subiectul Limba ROMÂNĂ are prioritate absolută!

Limba ROMÂNĂ are prioritate absolută![modificare sursă]

E nemaiauzit ca o planta foarte raspindita in Romania si care are un nume binecunoscut in romana, sa fie prezentata sub numele ei stiintific latinesc, pe care nu-l cunoaste si nu-l cauta nimeni.

Wiki ofera metode bine stabilite pentru evitarea confuziilor: daca acelasi cuvint are mai multe sensuri, articolul care se adreseaza sensului cu cea mai raspindita intrebuintare primeste titlul simplu, lipsit de explicatii suplimentare puse in paranteze. In plus, se creeaza o pagina de dezambiguizare, pe care sint insirate toate intelesurile pt. care exista articole, si unde sensul comun apare primul, la introducere, si nu undeva, "pierdut in multime", sau si mai rau: plasat alfabetic dupa numele latinesc.

Din pacate nu sint foarte familiarizat cu dedesubturile Wikipediei in lb. romană (dar am crescut si am trait cu rafturi intregi de dictionare si enciopedii in casa, deci doar unele aspecte strict tehnice de pe roWiki imi sint straine), poate puteti ajuta: care este formula (template-ul) pentru propozitiile introductive de dezambiguizare? Voi incerca cu cel din enWiki, si daca nu functioneaza, voi folosi o improvizatie. Ajutati va rog daca stiti cum. Mersi! Arminden (discuție) 30 octombrie 2023 14:11 (EET)Răspunde

Nu e chiar nemaiauzit. În istoria Wikipediei, au existat dezbateri aprinse până să se ajungă la politica actuală en:WP:COMMONNAME, de preferință pentru numele comun — vezi arhivele cu discuții pe diverse cazuri din diferite domenii. Dedesubturile Wikipediei în română sunt simple aici: avem aceeași politică ca en.wp, cea rezultată în urma acelor ample discuții.
Pentru o pagină de dezambiguizare generică, fraza cea mai simplă este:
Denumirea de X se poate referi la:
Formule diferite au sens când denumirea respectivă se referă la mai multe lucruri din același domeniu (numele mai multor persoane, numele mai multor localități etc.)
Cel mai bine: creați paginile așa cum credeți de cuviință, le putem corecta și uniformiza ulterior; doar nu uitați să puneți formatul {{dezambiguizare}} la sfârșitul paginii. Ăsta este, până la urmă, principalul dedesubt al Wikipediei: lucrul colaborativ.  —Andreidiscuție 30 octombrie 2023 15:08 (EET)Răspunde