Discuție:Contor Geiger

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Jump to navigation Jump to search
Black hole (NASA).jpgArticolul Contor Geiger este un subiect de care se ocupă Proiectul Fizică, o inițiativă de a construi o listă cuprinzătoare și detaliată cu informații despre fizică Dacă doriți să participați la acest proiect, vă rugăm să vă înscrieți aici.
CiotAcest articol a fost evaluat ca făcând parte din grupa Ciot pe scala de calitate.
NeclasificatAcest articol încă nu a fost evaluat pe scala de importanță.

Propun redenumirea articolului ca "Contor Geiger-Müller" - ChrisSkyRo 2 mai 2017 17:51 (EEST)

Într-adevăr, în literatura de specialitate mai veche, detectorul respectiv era numit contor Geiger-Müller. În prezent, este la modă (pardon, trendy...) denumirea Contor Geiger. Ca fapt divers, în introducerea articolului apare „contorul Geiger-Müller”. Deoarece utilizatorul care a propus redenumirea nu a etichetat în mod vizibil articolul, o voi face eu. Aștept și alte opinii. --Bătrânul (discuție) 5 mai 2017 15:33 (EEST)
Bănuiesc că aproape nimeni nu își va prezenta opinia, deoarece articolul nu este atât de vizualizat. - ChrisSkyRo 8 mai 2017 6:02 (EEST)
Aș zice să mai așteptăm puțin, să treacă măcar o săptămână de la introducerea formatului {{redenumire}}. --Bătrânul (discuție) 8 mai 2017 22:38 (EEST)
Ambele denumiri sunt utilizate; am modificat introducerea în acest sens. Nu e necesară o redenumire; am creat un redirect. -- Victor Blacus (discuție) 8 mai 2017 22:59 (EEST)