Discuție:Cinematografie

Conținutul paginii nu este suportat în alte limbi.
De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Articolul Cinematografie este un subiect de care se ocupă Proiectul Film, o inițiativă de a construi o listă cuprinzătoare și detaliată cu informații despre filme și seriale de televiziune Dacă doriți să participați la acest proiect, vă rugăm să vă înscrieți aici.
CiotAcest articol a fost evaluat ca făcând parte din grupa Ciot pe scala de calitate.
NeclasificatAcest articol încă nu a fost evaluat pe scala de importanță.

Când un articol are "titlu aberant", nu ar fi mai elegant să fie mutat sub un titlu de bun simț?
Nu mă pricep eu la tehnica cinematografică, dar sigur se poate găsi cineva care să se priceapă și să găsească un titlu adecvat. Victort 8 noiembrie 2005 07:50 (UTC)

Vlad,nu înțeleg dece "Bazele psihofiziologige ale cinematografiei "este un titlu aberant? Este titlul primei lecții la cursul de "Introducere în tehnica cinematografică" pe care l -am făcut în anul 1963 la "Scoala tehnică de cinematografie" și care dealungul timpului l-au făcut toți care au studiat acest fenomen. Acum am observat că lipsea o parte din conținut. Precis este vina mea, se mai întâmplâ. L -am completat. Dacă nu sunt prea explicit, spune -mi ca unul dinafara sistemului ce trebuie lămurit. In completare am făcut trimitere și la "ochi", poate așa se lămuresc multe.Poate că tot ce public despre cinematografie să fi fost numai în capitolul "Cinematografie" ? Am dispersat " Camera obscură", "Aparate de proiecție" în pagini separate, însă toate sunt "Cinematografie", și de aceea apar neclarități. Am văzut în alte versiuni (franceză, italiană ) că toate sunt împreună. Astept părerea ta .Cu stimă,Bunu vio 8 noiemb.2005

Propun ca acest articol să formeze o secțiune din Cinematografie. Doar este principiul pe care se bazează aceasta. Dacă articolul Cinematografie crește peste măsură putem crea un articol numit "Înregistrare și redare cinematografică" care să discute cele două procese din punct de vedere tehnic, și un articol numit "Percepția mișcării în cinematografie" despre aspectul psihofiziologic. Îi dau dreptate lui Victort că titlul în forma actuală sună aiurea. În plus conține sintagma "mișcare cinematografică", nefericită zic eu, pentru că poate să însemne de exemplu o mișcare socială a lucrătorilor în cinematografie. Cameră obscură și Aparat de proiecție stau bine separat, pentru că nu se folosesc numai în cinematografie. --AdiJapan  9 noiembrie 2005 05:46 (UTC)