Discuție:Cetatea Alba Carolina

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Jump to navigation Jump to search
Monument istoric.svgArticolul Cetatea Alba Carolina este un subiect de care se ocupă Proiectul Monumente istorice, un spațiu de organizare pentru dezvoltarea articolelor despre monumentele istorice din România Dacă doriți să participați la acest proiect, vă rugăm să vă înscrieți aici.
CAcest articol a fost evaluat ca făcând parte din grupa C pe scala de calitate.
MareAcest articol a fost evaluat ca făcând parte din grupa mare pe scala de importanță.

Titlul articolului[modificare sursă]

Cetatea Alba Carolina (Alba Carolina din limba latină, care era limba oficială a cancelariei habsburgice), sau Cetatea Albă Carolina (ca în limba română, cu diacritice)? --Bătrânul (discuție) 5 octombrie 2012 09:02 (EEST)

Corect ar fi Cetatea Alba Carolina (Alba Carolina din limba latină). Inclusiv în siteuri oficiale ca: turism.apulum.ro și cetatea-albacarolina.ro , este folosită denumirea originară - cea comformă cu documentele cancelariei habsburgice. P.S. Am corectat erorile de denumire din pagină. Acest comentariu nesemnat a fost adăugat de Accipiter Gentilis (discuție • contribuții).
Așa să fie. Am corectat și eu în introducere: Cetatea Alba Carolina.
P.S. Situl cetatea-albacarolina.ro nu este concludent din acest punct de vedere, întrucât nu folosește diacritice. --Bătrânul (discuție) 6 octombrie 2012 12:36 (EEST)
Ok ! --Accipiter Gentilis (discuție) 6 octombrie 2012 12:47 (EEST)
Cetatea Alba Carolina fără îndoială. Termenul Cetatea Albă Carolina nu există.--Codrin.B (discuție) 7 octombrie 2012 20:34 (EEST)