Discuție:Biserica Sfântul Nicolae din Brașov

Conținutul paginii nu este suportat în alte limbi.
De la Wikipedia, enciclopedia liberă

Articolul ar trebui mutat la "Biserica Sf. Nicolae din Schei" sau "din Scheii Brașovului". --Mihai Andrei 19 noiembrie 2005 18:19 (UTC)

Că veni vorba, este corect "Scheii Brașovului" sau "Șcheii Brașovului"? Pentru că am auzit cel puțin o dată ambele forme. Iulian U. 19 noiembrie 2005 19:04 (UTC)
Eu știu de Schei. Ar merita un articol separat. În germană îi spune Belgerei. Cartierul a luat naștere ca urmare a aducerii de muncitori pentru reconstrucția Bisericii Negre (în urma invaziei tătare de la 1241). Muncitorii aduși au fost bulgari și români macedoneni. Cu timpul s-au amestecat cu populația românească din jurul Brașovului. Comunitatea grecească din Brașov nu locuia în Schei, ci în centrul orașului. În Schei erau doar românii și, cum spuneam, bulgarii. --Mihai Andrei 19 noiembrie 2005 20:05 (UTC)

Cerere informatie[modificare sursă]

Dragi prieteni, Poate ma puteti ajuta cu urmatoarea informatie: dupa septembrie 1940, imi puteti spune cine a fost preot paroh (sau preoti parohi) la Biserica Sf. Nicolae din Schei? Va multumesc, Hugianu Ciprian ciprianhugianu@yahoo.comAcest comentariu nesemnat a fost adăugat de Ciprianhugianu (discuție • contribuții).