Discuție:Argedava

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Jump to navigation Jump to search
Hoplite helmet.svgArticolul Argedava este un subiect de care se ocupă Proiectul Istorie, o inițiativă de a construi o listă cuprinzătoare și detaliată cu informații despre istorie Dacă doriți să participați la acest proiect, vă rugăm să vă înscrieți aici.
CiotAcest articol a fost evaluat ca făcând parte din grupa Ciot pe scala de calitate.
NeclasificatAcest articol încă nu a fost evaluat pe scala de importanță.

Flag map of Romania.svgArticolul Argedava este un subiect de care se ocupă Proiectul România, o inițiativă de a îmbunătăți calitatea și acoperirea articolelor Wikipedia legate de România Dacă doriți să participați la acest proiect, vă rugăm să vă înscrieți aici.
CiotAcest articol a fost evaluat ca făcând parte din grupa Ciot pe scala de calitate.
NeclasificatAcest articol încă nu a fost evaluat pe scala de importanță.

Stock post message.svg De făcut pentru articolul Argedava: modifică  · istoric  · înnoiește


Câteva lucruri pe care le puteți face:

Legătură moartă[modificare sursă]

În timpul mai multor rulări automate ale robotului următoarea legătură externă a fost găsită indisponibilă. Verificați dacă legătura este într-adevăr indisponibilă și reparați sau înlăturați legătura, după caz!

--MihaitzaBot 24 ianuarie 2007 18:59 (EET)


Ce inseamna asta?[modificare sursă]

"Marele istoric roman Vasile Parvan a facut cercetari la Argedava, unde se descoperisera cele 80 de schelete de uriasi (pana la 5m inaltime! - sa nu uitam ca uriasul Goliat avea 3m inaltime, ceea ce arata ca acei asa zisi evrei ai acelor timpuri sunt mai tineri comparativ cu populatia daca! Deci nu evreii sunt cei mai vechi din lume, nu ei sunt poporul ales, dupa cum fals se autoidentifica, prin masluirea Scripturii Vechiului Testament). In lucrarea lui Dio Chrysostomul, intitulata GETICA, acesta da informatii zguduitoare cu privire la adevaruri istorice acum voit ascunse."

Este cumva o gluma? --Vinterriket 1 iulie 2008

Cred că nu este o glumă. Un utilizator anonim a introdus din nou următorul text:
"Marele istoric roman Vasile Parvan a facut cercetari la Argedava, unde se descoperisera cele 80 de schelete de uriasi (pana la 5m inaltime! - sa nu uitam ca uriasul Goliat avea 3m inaltime, ceea ce arata ca acei asa zisi evrei ai acelor timpuri sunt mai tineri comparativ cu populatia daca! Deci nu evreii sunt cei mai vechi din lume, nu ei sunt poporul ales, dupa cum fals se autoidentifica, prin masluirea Scripturii Vechiului Testament). In lucrarea lui Dio Chrysostomul, intitulata GETICA, acesta da informatii zguduitoare cu privire la adevaruri istorice acum voit ascunse.
Urmasii singurului 'Popor Ales' al Omenirii traiesc in Romania, stramosii lor au fost "divinii pelasgi", "primii muritori de pe Pamant", Oamenii Primordiali! Aici, in jurul sau in interiorul "Cetatii Muntilor", se afla Scaunul lui Dumnezeu amintit de Enoh, Tara Zeilor, Tara Titanilor, Tara Ciclopilor, Tara Gigantilor/Uriasilor, Hiperboreea, Atlantida, Insula Fericirii, etc.
Eugen Delcea, ISTORIA SECRETA A OMENIRII, Editura OBIECTIV, Craiova"
Totuși, dacă informațiile sunt reale, acestea trebuie redate într-un ton enciclopedic, dintr-un punct de vedere neutru. În plus, informațiile trebuie susținute de surse independente, recunoscute ca autorități în domeniu. Răzvan Socol mesaj 28 iulie 2008 12:37 (EEST)
În versiunea 18 august 2008 20:46 77.36.12.29 povestea reapare, tot nedocumentată. Am anulat. — Victor Blacus (discuție) 18 august 2008 21:56 (EEST)

Ceea ce vedeti mai sus este o speculatie care circula pe Internet de ceva timp[modificare sursă]

Ideea ca la Argedava s-ar fi descoperit schelete de uriasi nu este confirmata de nici o dovada istorica si de nici un nume competent in domeniu. Este doar o teorie care circula pe internet, cu autor necunoscut.

Vasile Parvan a facut cercetari la Argedava, unde a descoperit prima cetate a lui Burebista (atat!). In studiile lui Vasile Parvan nu se precizeaza nimic de vreo urma de urias. Incercarea de a asocia in mod subtil un nume sonor ca "Vasile Parvan" cu povestea ireala a descoperirii unor schelete de uriasi reflecta doar imaginatia unor entuziasti ai fenomenelor paraormale care nu au cunostinte suficiente de istoriei!

In plus, nu exista nici un fel de scriere antica si nici o alta sursa din care sa rezulte ca dacii ar fi fost un popor ales de Dumnezeu pentru ceva mai special decat alte popoare. Nici macar religia si zeitatile dacilor si tracilor nu aveau nimic de-a face cu personajele sau firul actiunii din Biblie. Fiecare natie, in felul ei se doreste a fi speciala si fiecare din noi isi doreste sa fie mai special decat ceilalti. Insa trebuie sa avem puterea de a deosebi realitatea de fictiune. Uriasii despre care se pomeneste in Vechiul Testament nu aveau 5 metri inaltime ci erau mai mici (altfel ei nu s-ar fi putut imperechea cu fiicele oamenilor, asa cum este precizat in Biblie). In plus, dacii au trait cu mult timp dupa vremurile biblice in care au existat uriasii.

Asadar, povestile cu Atlantida, civilizatii super-avansate si uriasii din vechime pe teritoriul Daciei nu sunt decat rodul imaginatiei unor persoane care doresc dezinformarea multimilor.Acest comentariu nesemnat a fost adăugat de Ion Negoescu (discuție • contribuții).

Arcidava (Argidava) si Argedava[modificare sursă]

Am văzut atât pe pagina Arcidava (Varadia) cât și pe Argedava (Popesti) cum că ar fi reședința regelui Burebista. Este corect la amandouă sau o confuzie din causa numelui apropiat?


CONTRA-ATAC: Evident ca "cineva" vrea sa ne ascunda adevarurile istorice asa cum romanii schimbau istoria, ardeau bibliotecile popoarelor sub dominatie si le schimbau istoria. Asa se face ca românii sunt latini prin fuzionarea daciilor cu romanii, care este un fals!"Cea mai colonizată zona decatre romani a fost Valea Rinului din Germania. Avea și cea mai multă armată staționată. Romanizare deloc!....Comparativ Dacia a avut colonii mici și doar două legiuni staționate" Dacii au fost predominant uriasi! . Pana si adevarul biblic a fost schimbat, evident ca oficial nu vor aparea dovezi pt oficialii au vrut sa fie schimbata, se vor gasi doar articole si dovezi neoficiale. In mare parte este controlul unei organizatii puternice. Studiati "Moartea lui J.K. Kennedy " si se va vedea ca EXISTA ceva ce controleaza total situatia lumii.