Discuție:Alexandru Duiliu Zamfirescu

Conținutul paginii nu este suportat în alte limbi.
Adăugare subiect
De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Ultimul comentariu: acum 8 ani de Haptokar în subiectul Rujinschi vs. Rujinschi

Rujinschi vs. Rujinschi[modificare sursă]

NUmele corect al colonelului menționat în referința 2 (România literară, pagini de corespondență ...) este Dimitrie Rujinschi nu Nicolae Rujinschi.
Sursa citată îi cam amestecă. Cei doi erau frați. La începutul războiului, colonelul de artilerie Dimitrie Rujinschi comanda Brigada 6 Artilerie,[1]:p. 631 unitate în care a servit Alexandru Duiliu Zamfirescu. Colonelul Dimitrie Rujinschi și-a condus prost unitatea în luptă (el e cel descris ca incompetent de Averescu) fiind trecut ulterior în rezervă.
Pe de altă parte, colonelul de infanterie Nicolae Rujinschi comanda la începutul războiului Regimentul 15 Infanterie,[1]:p. 435 fiind un ofițer merituos. Pentru modul cum și-a condus trupele în luptă, a fost avansat comandant de brigadă și comandant de divizie. El e cel care a comandat Divizia 7 Infanterei în Bătălia de la Oituz din 1917, fiind decorat cu cea mai înaltă distincție de război - Ordinul Mihai Viteazul.
Am făcut corectura în articol. --Macreanu Iulian (discuție) 2 martie 2016 19:35 (EET)Răspunde

Mulțumesc pentru corectură. Nu știam că erau doi frați Rujinschi și amândoi aveau gradul de colonel în aceeași perioadă. --Haptokar (discuție) 2 martie 2016 19:39 (EET)Răspunde
  1. ^ a b Ministerul de Răsboiu, Anuarul Armatei Române pe anul 1916, Tipografia „Universala” Iancu Ionescu, București, 1916