Discuție:Adam Copeland

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Jump to navigation Jump to search

Lămurire referitoare la numele articolului despre Adam Copeland[modificare sursă]

Articolul l-am iniţiat sub numele de Edge, care este numele folosit în ring de către Adam Copeland. Am observat că utilizatorul Mocu a mutat articolul, folosind numele real al wrestlerului şi doresc să-mi explic acţiunea de a reveni la numele de Edge.

Când vine vorba de wrestling, cei care sunt implicaţi în această industrie apar în faţa publicului în majoritatea cazurilor folosind un nume de ring (de scenă, dacă preferaţi), un pseudonim pe care îl folosesc pe toată durata carierei lor, asta în cazul în care reuşesc să-şi desfăşoare activitatea în aceeaşi federaţie de wrestling.

Este şi situaţia lui Adam Copeland, care din momentul în care a ajuns cunoscut ca wrestler (adică în 1997 - sosirea în WWE) a folosit numele de Edge, pseudonim sub care evoluează şi în ziua de azi. Astfel, marea majoritatea celor care caută date despre un wrestler o fac după pseudonimul acestora, care ajunge să fie un al doilea nume în buletin.

Acesta este şi motivul pentru care articolele referitoare la categoria de wrestleri de care pomeneam mai sus (cei care păstrează acelaşi nume de ring pe toată durata carierei) au ca şi titlu pseudonimul wrestlerilor în cauză. Vezi Hulk Hogan, The Undertaker, Triple H şi exemplele pot continua.

(Pe wikipedia în limba engleză este normal ca articolul să nu poarte numele de "Edge", pentru că în limba engleză acest cuvânt are un sens primar bine definit.) --SilverskyRO 15 aprilie 2007 02:42 (EEST)