Diana Belbiță

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
(Redirecționat de la Diana Belbița)
Jump to navigation Jump to search
Diana Irina Belbiță
Născut (22 de ani)
Strehaia, Mehedinți, România
Alte numeDiana Belbiță
"The Warrior Princess" "Belbi"
NaționalitateRomân
Înălțime1,70 m
Greutate60 kg (130 lb; 9,4 st)
Alonja68,5 in (174 cm)
Baza de antrenamenteOradea Romania
ClubCentrul de Arte Marțiale Mixte
AntrenorAlexandru Lungu alias "Muntele Bihorului"
Ioan Brânză
Ani de activitate2014-prezent (MMA)
Rezultate în arte marțiale mixte
Total15
Victorii11
Prin knockout5
Prin predare3
Prin decizie3
Înfrângeri4
Prin knockout0
Prin predare3
Prin decizie1

Diana Irina Belbiță (n. 26 iunie 1996)[1] [2] este o fostă practicantă de judo, multiplă campioană de Kempo, campioană la kickboxing și luptătoare profesionistă de MMA. A participat și la show-ul televizat Exatlon România.

Informații personale[modificare | modificare sursă]

Diana a început să facă sport la 12 ani, practicând judo-ul. A început antrenamentele la Palatul Copiilor din Strehaia cu antrenorul Ilie Gâdea, care a inițiat-o și în kickbox. La vârsta de 15 ani s-a mutat din orașul natal, Strehaia în Drobeta Turnul-Severin pentru a-și continua antrenamentele alături de Sensei Constantin Mitroi. A fost atrasă ulterior de o ramură mai dură a sportului și a decis ca în primăvara anului 2015 să intre în cușcă.[3]

În aprilie 2012 a câștigat Gala K1 de la Szeged.[4]

În vara anului 2013, Diana Belbiță s-a impus în Budapesta. În gala intitulată „Luptători în cușcă" Diana era legitimată la Kokyo Dojo Drobeta Turnu Severin unde s-a impus la puncte în prima luptă, în care a întâlnit o slovacă, iar în finală a învins-o prin KO în prima repriză pe reprezentanta țării gazdă.

În martie 2016, pentru a se pregăti la un nivel înalt în cariera sa MMA, Diana a decis să se mute la Oradea, unde se pregătește la Centrul de Arte Marțiale Mixte Alexandru Lungu, alături de "Muntele Bihorului" și Ioan Brânză. Pe 1 octombrie 2016 Diana a luptat în Zielona-Gora (Polonia) și a câștigat în fața reprezentantei țării gazdă, poloneza Katarzina Lubonska. Reușita din acea luptă a trimis-o direct în meciul pentru centura KSW.

Pe 27 mai 2017 s-a luptat cu brazilianca Ariane Lipski, care, în ultimele șase meciuri, își învinsese adversarele prin KO. Meciul a fost pierdut de Diana Belbiță. A avut meciuri în ambele stiluri de luptă și, după mai multe competiții, a fost selectată în lotul național "Unifight", un sistem complex de luptă similar cu cel din Mixed Martial Arts. Diana Belbiță a câștigat titlul de campioană națională în Unifight și apoi două titluri de campioană europeană în același stil. Este multiplă campioană națională la Budokai și câștigătoare a altor medalii, atât interne, cât și externe (Szeged, Budapesta - aur), în turnee de K-1 și MMA. A câștigat și un meci în care a avut ca adversar un bărbat.[5]

Începând cu 7 ianuarie 2018 a intrat în competiția Exatlon România participând în echipa "Faimoșilor".

Referințe[modificare | modificare sursă]

  1. ^ „Diana Belbița”. www.sherdog.com. . Accesat în . 
  2. ^ „Diana Belbita”. www.facebook.com. Accesat în . 
  3. ^ „S-a apucat de sporturile de contact după ce s-a indragostit nebuneste!”. http://www.cancan.ro. . Accesat în .  Legătură externa în |publisher= (ajutor)
  4. ^ „Războinica lui Sandu Lungu! O tânără antrenată de campionul orădean se bate în cușcă pentru titlul de cea mai bună luptătoare MMA din Europa”. http://www.ebihoreanul.ro. . Accesat în .  Legătură externa în |publisher= (ajutor)
  5. ^ „Diana Irena Belbiță și Cătălin Cășaru: „Prințesa Războinică" este prietena unui luptător de top din Constanța”. www.ziuaconstanta.ro/. . Accesat în . 

Legături externe[modificare | modificare sursă]