Diana Belbița

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Salt la: Navigare, căutare
Diana Irena Belbiță
Fișier:Ddd
Născut (21 de ani)
Strehaia, Mehedinți, România
Alte nume Diana Belbiță
"The Warrior Princess"
Naționalitate Român
Înălțime 1,70 m
Greutate 60 kg (130 lb; 9,4 st)
Alonja 68,5 in (174 cm)
Baza de antrenamente Oradea Romania
Club Centrul de Arte Marțiale Mixte
Antrenor Alexandru Lungu alias "Muntele Bihorului"
Ioan Brânză
Ani de activitate 2014-prezent (MMA)
Rezultate în arte marțiale mixte
Total 14
Victorii 10
Prin knockout 5
Prin predare 2
Prin decizie 3
Înfrângeri 4
Prin knockout 0
Prin predare 3
Prin decizie 1

Diana Irena Belbiță(n. 26.06.1996) [1] [2] este o fostă practicantă de judo, multiplă campioană de Kempo, campioană la kickboxing și luptătoare profesionistă de MMA.

Informații personale[modificare | modificare sursă]


Diana a început să facă sport la 12 ani și a ales judo-ul căci voia să facă ceva diferit decât alte fete de vârsta ei. A început antrenamentele la Palatul Copiilor din Strehaia cu antrenorul Ilie Gâdea, care a inițiat-o și în kickbox. La vârsta de 15 ani s-a mutat din orașul natal , Strehaia în Drobeta Turnul-Severin pentru a-și continua antrenamentele la un nivel mai ridicat alături de Sensei Constantin Mitroi. A fost atrasă ulterior de o ramură mai dură a sportului și a decis ca în primăvara anului 2004 să intre în cușcă. [3]
În aprilie 2012 a câștigat Gala K1 de la Szeged.[4]
În vara anului 2013, Diana Belbiță s-a impus în Budapesta. În gala intitulată „Luptători în cușcă" Diana era legitimată la Kokyo Dojo Drobeta Turnu Severin unde s-a impus la puncte în prima luptă, în care a întâlnit o slovacă, iar în finală a învins-o prin KO în prima repriză pe reprezentanta țării gazdă.
Pe 1 octombrie 2016 Diana a luptat în Zielona-Gora (Polonia) și a câștigat în fața reprezentantei țării gazdă, poloneza Katarzina Lubonska. Reușita din acea luptă a trimis-o direct în meciul pentru centura KSW.
Pe 27 mai 2017 s-a luptat cu brazilianca Ariane Lipski, o tipă experimentată care, în ultimele șase meciuri, își spulberase adversarele prin KO, meciul a fost pierdut de Diana Belbiță. A avut meciuri în ambele stiluri de luptă și, după mai multe competiții, a fost selectată în lotul național "Unifight", un sistem complex de luptă similar cu cel din Mixed Martial Arts. Diana Belbiță și-a dovedit calitățile și ageritatea câștigând titlul de campioană națională în Unifight și apoi două titluri de campioană europeană în același stil. Este campioană europeană la unifight, multiplă campioană națională la Budokai, dar câștigătoare și de alte medalii, atât interne, cât și externe (Szeged, Budapesta - aur), în turnee de K-1 și MMA. A câștigat și un meci în care a avut adversar un...băiat![5] În martie 2016, pentru a se pregăti la un nivel înalt în cariera sa MMA, Diana a decis să se mute la Oradea, unde se pregătește la Centrul de Arte Marțiale Mixte Alexandru Lungu, alături de "Muntele Bihorului" și Ioan Brânză.
Începand cu 7 ianuarie 2018 a intrat în competiția Exatlon România participând în echipa "Faimoșilor".

Referințe[modificare | modificare sursă]

Legături externe[modificare | modificare sursă]