Diablo II

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Salt la: Navigare, căutare
Diablo II
Diablo II Coverart.png
Dezvoltator(i) Blizzard North  Modificați la Wikidata
Editor(i) Blizzard Entertainment  Modificați la Wikidata
Designer(i) Stieg Hedlund[*]  Modificați la Wikidata
Compozitor(i) Matt Uelmen[*]  Modificați la Wikidata
Serie Diablo[*]  Modificați la Wikidata
Ultima versiune 1.14c  Modificați la Wikidata
Platformă Microsoft Windows
Mac OS
macOS  Modificați la Wikidata
Dată lansare PC
Macintosh
 • AN 26 iulie 2000
 • EUR 2000
Genuri action role-playing game[*]
Joc video de rol pentru calculator  Modificați la Wikidata
Moduri Multiplayer
Singleplayer
joc cooperativ[*]  Modificați la Wikidata
Media 3 CD-uri, download
Cerințe sistem Windows

Mac OS

 • CPU - G3 sau echivalentul
 • SO - versiune 8.1 sau mai bună
 • RAM - 64MB plus memorie virtuală
 • HD - 650MB spațiu liber
 • CD-ROM capabil de viteza 4x
 • afișaj de 256 de culori la rezoluție 640x480 (800x600 cu expansiune)
Control Tastatură  Modificați la Wikidata
Prezență online
site web oficial
Ratinguri
PEGI PEGI 16[*]  Modificați la Wikidata
USK USK 16[*]  Modificați la Wikidata
ESRB Mature 17+[*]  Modificați la Wikidata

Diablo II este o continuare a jocului Diablo, un joc de acțiune de tip RPG cu tematică „dark fantasy” în stil hack and slash și dungeon crawl. A fost lansat pentru Microsoft Windows și Mac OS în 2000 de Blizzard Entertainment și dezvoltat de Blizzard North.[4]

Diablo II a devenit foarte popular în 2001.[4] Principalii factori care au contribuit la succesul Diablo II includ ceea ce fanii au găsit a fi stilul de joc hack and slash și accesul gratuit la Battle.net.[5] Diablo II poate fi jucat ca un joc single player, multi-player prin intermediul unui LAN, sau multi-player prin Battle.net.[6] Jocul a fost conceptualizat și proiectat de David Brevik și Erich Schaefer, cu fondatori Blizzard North David Brevik, Max și Erich Schaefer interpretând ca lideri de proiect pentru alte discipline (inginerie, arta de caracter și respectiv, arta mediului).[7] Rolurile principale de producție au fost deținute de Matthew Householder și Bill Roper.[7]

Un pachet de expansiune pentru Diablo II, Diablo II: Lord of Destruction a fost lansat în 2001, iar în prezent se află la versiunea 1.13d.[8][9] Continuarea jocului, Diablo III, a fost anunțată la 28 iunie 2008[10]. Diablo III a fost lansat pe 15 mai 2012 și va fi urmat de expansiunea Reaper of Souls, anunțat pentru 2014.

Poveste[modificare | modificare sursă]

Povestea din Diablo II începe de unde a sfârșit primul joc, Diablo, în tărâmul Sanctuarului unde Diablo, Lordul Terorii, a fost înfrânt de un războinic necunoscut. Acesta din urmă a împins piatra suflet a demonului către propria-și frunte încercând să-l stăpânească, dar aceasta a fost prea puternică și, în cele din urmă, l-a corupt.

Jucătorul este un aventurier care apare tocmai în momentul trezirii distrugerii, cauzată de Diablo și încearcă să afle ce se întâmplă, începând cu eroul căzut în mrejele întunericului. Pe măsură ce jucătorul avansează prin cele patru acte, își fac prezența și Frații lui Diablo, denumiți Prime Evils, super-puterile Iadului, și află adevărul din spatele corupției. Diablo i-a eliberat pe Mephisto (Lordul Urii) și Baal (Lordul Distrugerii) din Pietrele Suflet ce îi țineau legați, fiind învățați de îngerul decăzut, Izual, cum să le corupă.

În final, jucătorul ajunge să-i distrugă pe Mephisto, și Diablo. Povestea continuă în expansion, unde jucătorul prinde de urmă ultimului dintre frați, Baal (Lordul Distrugerii).

Referințe[modificare | modificare sursă]

 1. ^ en Diablo II Related Games”. GameSpot. CBS Interactive. http://www.gamespot.com/diablo-ii/related/release/platform/pc/. Accesat la 4 februarie 2012. 
 2. ^ en Diablo II”. 1Up.com. IGN Entertainment. http://www.1up.com/games/pc/diablo-ii. Accesat la 4 februarie 2012. 
 3. ^ en Inside Mac Games News: Diablo III: Timeline, Expanded RPG Elements, iTunes D3 Music”. Insidemacgames.com. http://www.insidemacgames.com/news/story.php?ID=16949. Accesat la 15 septembrie 2010. 
 4. ^ a b Diablo II Software Informer: Latest version download, news and info about this Blizzard North program. Diablo II is the sequel to the popular RPG / action computer game Diablo.:” (în engleză). software.informer. http://diablo-ii.software.informer.com/. Accesat la 28 noiembrie 2009. 
 5. ^ Battle.net Defines Its Success: Interview With Paul Sams” (în engleză). Gamasutra. 27 noiembrie 1997. http://www.gamasutra.com/view/feature/3240/battlenet_defines_its_success.php. Accesat la 28 noiembrie 2009. 
 6. ^ Multiplayer” (în engleză). Gamegate2k. http://extreme-gamerz.org/diablo2/viewdiablo2/multiplayerd2. Accesat la 28 noiembrie 2009. 
 7. ^ a b Game Credits for Diablo II” (în engleză). Moby Games. http://www.mobygames.com/game/windows/diablo-ii/credits. Accesat la 28 noiembrie 2009. 
 8. ^ Diablo II: Lord of Destruction (PC)” (în engleză). gamespy. http://pc.gamespy.com/pc/diablo-ii-lord-of-destruction/. Accesat la 28 noiembrie 2009. 
 9. ^ Diablo II Patch Information” (în engleză). Blizzard Entertainment. http://us.blizzard.com/support/article.xml?locale=en_US&articleId=20758. Accesat la 28 noiembrie 2009. 
 10. ^ Diablo 3 anunțat oficial – e iadul pe pământ”. go4it. 29 iunie 2008. http://www.go4it.ro/jocuri/diablo-3-anuntat-oficial-e-iadul-pe-pamant-2746783/. Accesat la 28 noiembrie 2009. 

Vezi și[modificare | modificare sursă]

Legături externe[modificare | modificare sursă]